vsimol som si nizsie temu o kofole a sofocole tak som si spomenul ze mi neikto hovoril ze ked vypijete coca colu light + mentos ze vam roztrhne zaludok . je to pravda ? prosim neskusajte to . neberem na seba potom len ci ste o tom poculi . planujem to odskusat ale lenv neakej flasy co to spravi
Jacoolbo ... samozrejme ze nie ... sice vytvori ti to trochu vyzsi tlak ale to Vyvratis resp sa poseres ale nijak to to zaludok neposkodi ...
Skusal som to sice nie na sebe iba z flasou ... je to sranda ...
Hej vypení to ale neroztrhne . žalúdok nie je uzavretá nádoba - môže sa roztiahnuť poprípade vyvrátiť potravu , prebytočný plyn taktiež uvoľní takže sa ti nič nemôže stať.
praveze prislo sa na to smrtou nejakeho chlapca takze je to mozne ze ta to moze usmrtit len zalezi kolko tych mentos zies a kolko toho vypijes mozes sa tym zadusit
INDIGOcorp. napísal:praveze prislo sa na to smrtou nejakeho chlapca takze je to mozne ze ta to moze usmrtit len zalezi kolko tych mentos zies a kolko toho vypijes mozes sa tym zadusit
o tžom je tato tema ci je to mytus alebo nie ..imho sa ziadnemu chlapcovi nic nestalo kvoli cole mentosu.(novinarska kacica) hura na to!!
SRneC napísal:o tžom je tato tema ci je to mytus alebo nie ..imho sa ziadnemu chlapcovi nic nestalo kvoli cole mentosu.(novinarska kacica) hura na to!!
tak ja neviem ja sa o to moc nezaujimam skusali sme islo to supa hehe len musim poznamenat ze to ide len s colou light zevraj nie s normalnou kvoli umelemu sladidlu
Nieco podobne robili v Mythbusters...
Tam pili colu + tu sumienku ci co to je co sa predava pre deti
Zistili ze to vytvori vyssi tlak v zaludku ale rozhodne ho neroztrhne
naozaj som skusal, sice nie so zaludkom, ale ledva mi to rozorvalo (PET) flasu, zaludok 100% nie, alebo ako spominal zvonenie33, na youtube je video, kde to nejaky chlap skusil a slo to vselikade von
Aby Ti to roztrhlo žalúdok, musíš na úplne prázdny (lačný) žalúdok vypiť naraz minimálne 2L čerstvo otvorenej ešte nevyprchanej coly (čo je podľa mňa nemožné) a hneď na to prehltnúť minimálne jeden cukrík mentos (nesmieš ho cmúľať, nesmieš ho rozhrýsť, hneď prehltnúť).. ale ako som pozeral to video, oni tam nahádzali viac mentosiek. Za takéhoto predpokladu sa Ti aj niečo môže stať.
nemyslim, podla mna tam bude reakcia nejakych 2 chemickych sraciek, musel by som zistit, co tam reaguje a potom skontrolovat chemicke zlozenie napoja/ cukriku
PS zajtra skusim natocit, co to urobi so zavretou flasou, nech ti co to este nevideli pochopia