Najlepsia divadelna hra

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Najlepsia divadelna hra

Príspevok od používateľa axxis »

Nic podobne som nenasiel, takze ak je ospravedlnujem sa.

Napiste sem najlepsiu divadelnu inscenaciu, ktoru ste videli a bolo by dobre keby ste ju aj trochu popisali.

Mna naposledny velmi zaujala hra Sturovci martinskeho divadla. Herci sa stylizovali do fiktivnej kapely zlozenej zo sturovcov. Vynikajuco prerobene patosove dialogy a prespievane basne skutocnyhc narodnych buditelov (rock, punk, ska). Taktiez vystihli i historiu a vztahy medzi jednotlivymi postavami. Nechybal, vtip, trava, alkohol, ozraty divak a pdobne pikosky. Velmi odporucam a keby som byval v Martine urcite idem este raz.

http://www.divadlomartin.sk/fotogaleria ... 394d7a553d
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

ja by som strasne rad videl nazivo DJC, dedko bol na Afrike a chvalil to do nebies...nuz, hadam niekedy pridu mrknut do anglicka ^_^

ale inak pravidelne nejako do divadla nechodim...coz je asi skoda...
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

mne osobne sa najviac pacil Fidlikant na streche, bolo to v NR v divadle, je to o zidoch, velmi dobra hra. a este sa mi pacilo predstavenie Beatles, bolo to v BA a bolo to vlastne o nich ako o skupine, hrala tam kosicka skupina, myslim ze sa volaju the chrobaci (?)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jamess.. aj môj sen to je. Síce občas zablúdim do Prahy, ale stále to je narýchlo zbúchané a lístky do DJC sa nestíhajú kúpiť. :(

Inak veľmi do divadla nechodím, ale z tých navštívených sa mi asi najviac páčilo vystúpenie RND - Súpis dravcov.. až mi slzy tiekli. ;)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

brm napísal:Inak veľmi do divadla nechodím, ale z tých navštívených sa mi asi najviac páčilo vystúpenie RND - Súpis dravcov.. až mi slzy tiekli. ;)
jaj no tak to RND je ina kava :lol: to sa vzdy narehocem... mam od nich aj nejake hry na cd, takze ich pocuvam dost casto: Janosik a Clovecina, to je nieco uzasne :lol:
edit:poznate niekto ceske divadlo Katovna ala Sklep? hra tam napriklad tomas hanak a ine osobnosti :) ti maju perfektne hry, vzdy sa na tom smejem
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Svojho času som obšuvboval divadelné inscenácie divadla STKOA, najmä Anpass. V súčastnosti rád zájdem do divadla SkRAT, zvlášť inscenácia "Umri, skap a zdochni!" ma dostala. Nepohrdnem však ani divadlom kaplnka. Čo je zvláštne, do "klasických" divadiel typu SND, malá scéna apod často nezavítam. Tam skôr na operu/balet, to tam má svoje čaro :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

mne najviac ulahodil Cirano z Bergeragu podla prekladu Vrchlickeho...nema chybu... (cinohra)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jaaanosiiiik od RND nema chybu...Ale pri com som skoro zomrel od smiechu bolo Kazdy ma svojho Leona.
Operu a balety moc nemusim.
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

v Presove bolo super predstavenie Lekarske tajomstvo.. super komedia
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

Mne osobne sa najviac paci predstavenie divadla GUnaGU, ENGLISH IS EASY, CSABA IS DEAD. Sice som nemal tu cest vidiet tuto hru nazivo, ale niekedy snad budem mat to stastie a budem sa moct z chuti zasmiat aj priamo v divadle na tejto skvelej inscenacii. :)
n0b0dy
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa n0b0dy »

ucene zeny. tusim to bolo v nitre alebo trnave
Ricardo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ricardo »

No ja sa pridám uz k spomínanym Sturovcom...bolo to perfektne predstavenie....a kedze som Martincan tak som si toto predstavenie vychutnal presne 4 kraat...a vzdy to bolo perfektne....fakt mozem sa pridat a odporuucat.... :)
Ricardo
Medium Expert
Medium Expert

este by som k tomu len dodal...ze uz je z toho aj CD vydane....s pesníckami co spievali v tej hre....je to v pohode hudbicka..... :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa po tom spytoval, ale nikdá nemaju. Kde sa da to cedlo kupit? :o
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Fantom Opery od Webbera...jednoznacne naj, teda aspon pre mna...a dokonca som to aj videl v reali...
Ricardo
Medium Expert
Medium Expert

axXis napísal:Ja som sa po tom spytoval, ale nikdá nemaju. Kde sa da to cedlo kupit? :o
No u nas v Martine je kazdy rok festival Dotyky a spojenia...to je divadelny festival...kde vlastne hraju herci z celeho SK rozne hry ktore sa hrali za cely rok...no a na namesti sme mali dost tucne podium a tam spravili ani nie predstavenie ale koncert a potom sa krstilo to CD a do 20min boli vsetky CD vypredane....ale predpokladam ze ak si brnknes do divadla tu v MT ze by sa naslo este nieco.... :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ricardo napísal: spravili ani nie predstavenie ale koncert a potom sa krstilo to CD a do 20min boli vsetky CD vypredane....
Sa ani nedivim. V ten den co som videl tuto hru sa konali staromestske slavnosti u nas. Boli tam Polemic, Cechomor a Boh vie kto vsetko este. Ale ani jedna kapela na nich nemala.

Edit: Mala byt teraz nejaka velka open air show(ZA) divadelnikov z celeho Slovenska a tusim aj nejaki zahranicni. Ale pocasie si zas diktuje ako chce.
Ricardo
Medium Expert
Medium Expert

nooo ako boli fakt dobrí musím povedat.....a este prakticky vsetci su to ludia co ich pravidelne stretavas na ulici....bo MT dost male mesto...tak to malo stavu....pekny zazitok...uz sa tesím na dalsí rok.....ved to bolo vlastne od piatku....ten festivalík
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

nemam najoblubenejsie iba oblubene.naposledy to bolo predstavenie chrobak v hlave v kosickom divadle.a musim uznat tak ako sa clovek nasmeje pri dobrej komedii v divadle sa nikdy nenasmeje pri filme.takze urcite odporucam.a takisto aj predstavenie portugalia ktore sa uz zial nehra.
Napísať odpoveď