Da sa niceo taketo kupit na slovensku?
-
rixo
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
wow to je super,to som nevedel,zas ale nechapem aky si sa vyznal v hentej strankema3ix napísal:to rixo: jasne ze su 1000V kondenzatori.
Tu su aj 1600V..,alebo z nejakeho stareho televizora.
[codehttp://www.fat2000.hu/arwill/folia.html[/code]
A ten 200mW (ten je infra) stoji preto menej lebo to je nieco ine nez ten za 1000Sk.
-
7iro
Zablokovaný
nie, ten 200mw svieti tak ako zeleny len na cervenoma3ix napísal:to rixo: jasne ze su 1000V kondenzatori.
Tu su aj 1600V..,alebo z nejakeho stareho televizora.
[codehttp://www.fat2000.hu/arwill/folia.html[/code]
A ten 200mW (ten je infra) stoji preto menej lebo to je nieco ine nez ten za 1000Sk.
Rixo ukludni sa prosím ťa, coil gun nie je hračka, navyše keď nevieš nič ani len o kondenzátoroch, neviem si predstaviť, ako chceš niečo také robiť... Spolužiak zo strednej (elektrotechnická) si také niečo robil -rixo napísal:wow to je super,to som nevedel,zas ale nechapem aky si sa vyznal v hentej stranke.ja hlavne potrebujem nejaky co ma vela mikrofaradayov(tie su vraj podstatne pretoze cim vac ich maju tym viac dokazu vybit energie,a to ja potrebujem k tej coil gun )
Kód: Vybrať všetko
http://daqq.eu/index.php?show=prj_coilgunWARNING: Coilguns are very dangerous things! Don't try anything unless you really know what your doing!!! Not only could you shoot someone, you also (more probable) might get electrocuted . The "experiments" described below are incredibly dangerous and should not be attempted by anyone who is not thoroughly familiar with the many safety procedures involved when working with lethal high voltages and high energy electrical impulses.Your first mistake will be your last mistake. Everything you try from this site is AT YOUR OWN RISK!!! Should you ever try to operate or make something similar, please include me in your last will.
Pointa pre tých, ktorí nevedia po anglicky:
Coilguny su veľmi nebezpečné a neskúšaj nič, pokiaľ si nie si istý, čo robíš!!! Nielen, že môžeš niekoho streliť, ale oveľa pravdepodobnejšie je, že sa zraníš elektrickým prúdom (sú tam vysoké napätia, s ktorými bežný človek nevie pracovať). Tvoja prvá chyba bude tvojou poslednou chybou. Ak sa pokúsiš urobiť a použiť niečo podobné, nezabudni ma spomenúť v tvojej poslednej vôli.
Moja rada: NESKÚŠAJTE TO, za váš život to nestojí! Elektrina s napätím nad 50V NIE JE HRAČKA!!!
Ked som cital tuto temu, tak som nevedel ci mam plakat alebo smiat sa...
Pocul som nieco o tom, ze predaj takychto vykonnych laserov je u nas zakazany, ale nemam to overene, kazdopadne je to nebezpecne, pri takomto vykone staci aj chvilkovy kontakt so sietnicou v oku a uz si toto forum nemusite precitat
Po druhe ten coilgun... ked neviete nic o kondenzatoroch, tak to cele asi ani nepostavite, radsej kaslite na to, pretoze pretazenie kondenzatora sposobi jeho vybuch. Uz male kondenzatory s kapacitou mikrofaradov a na 12 V mozu byt nebezpecne a tieto velke hovada...hrajte sa, ale nie s takouto vykonnou elektronikou.
PS: 50V vobec nemusi byt nebezpecnych, ide o to, aky je vykonny zdroj, tj. kolko A dokaze dodat. Aj 12V baterka do auta moze dost skaredo ublizit, takze tak.
//toto nie je filozofovanie, ale konstatovanie z toho, co sa deje v praxi
Pocul som nieco o tom, ze predaj takychto vykonnych laserov je u nas zakazany, ale nemam to overene, kazdopadne je to nebezpecne, pri takomto vykone staci aj chvilkovy kontakt so sietnicou v oku a uz si toto forum nemusite precitat
Po druhe ten coilgun... ked neviete nic o kondenzatoroch, tak to cele asi ani nepostavite, radsej kaslite na to, pretoze pretazenie kondenzatora sposobi jeho vybuch. Uz male kondenzatory s kapacitou mikrofaradov a na 12 V mozu byt nebezpecne a tieto velke hovada...hrajte sa, ale nie s takouto vykonnou elektronikou.
PS: 50V vobec nemusi byt nebezpecnych, ide o to, aky je vykonny zdroj, tj. kolko A dokaze dodat. Aj 12V baterka do auta moze dost skaredo ublizit, takze tak.
-
rixo
Light Professional
ale ja mozem kašlaťcelý lejzer,to bol iba taky chvílkový výpad,ale mne ide o to spravit si coil gun alebo aspon noeco co sa bude tomu podobat napr.:GothaR napísal:Toto si asi myslel ironicky, ale sam robim s elektrikou a radsej by som vam odporucil marihuanu alebo ecko ako taketo kondenzatory v spojeni s lasermi pokial o nich vela neviete
Ale v coil gune mas vykonny kondenzator, s malymi je sranda, pekne buchaju, ale na taketo vacsie si treba davat pozor. Ak by si to cele zavrel do zeleznej krabice, tak by to este bolo bezpecne. A nie je to tak, ze v Coil gune je vykonny laser?rixo napísal:ale ja mozem kašlaťcelý lejzer,to bol iba taky chvílkový výpad,ale mne ide o to spravit si coil gun alebo aspon noeco co sa bude tomu podobat napr.:
PS: tu mas vybuch kondenzatora
-
rixo
Light Professional
ee neni tam mas civku do ktorej vsunes nejaku tycku a vlastne nabijes kondenzator a ten potom vybije tu svoju nabitu energiu do cieevky ,ktora vypali tu tyckuGothaR napísal:Ale v coil gune mas vykonny kondenzator, s malymi je sranda, pekne buchaju, ale na taketo vacsie si treba davat pozor. Ak by si to cele zavrel do zeleznej krabice, tak by to este bolo bezpecne. A nie je to tak, ze v Coil gune je vykonny laser?
PS: tu mas vybuch kondenzatora
EDIT.:MNE SA ALE VIac páči hento RAPID FIRE COILGUN to je niečo podobné,ale to je na ten spôsob,ze je v cievke tycka,ktora napina strunu a ked tam tečie prúd ,tak tá tyčka naráža do tých maých nabojov a vystreluje ich von
Jaj, tak sry. Ale aj tak pozor na tie kondenzatory, je to svinstvo.rixo napísal:ee neni tam mas civku do ktorej vsunes nejaku tycku a vlastne nabijes kondenzator a ten potom vybije tu svoju nabitu energiu do cieevky ,ktora vypali tu tycku
EDIT.:MNE SA ALE VIac páči hento RAPID FIRE COILGUN to je niečo podobné,ale to je na ten spôsob,ze je v cievke tycka,ktora napina strunu a ked tam tečie prúd ,tak tá tyčka naráža do tých maých nabojov a vystreluje ich von
Ale môžes mať na seba napojenú aj celú rozvodňu ak je to malé napätie (tj. napätie do 50V), to je v bežnom prostredí považované za bezpečné, pretože odpor tela je dostatočne vysoký na to, aby ti neublížilo (50 V / 20 000 ohm = 2,5 mA, čo je ešte úplne bezpečný prúd, ktorého prechod telom ledva cítiš)... Ani 230V striedavych nemusí byť nebezpečných, ak máš štastie... Mňa 230 zo zásuvky koplo už 4x a žijem, dokonca som nemal ani žiadne viditeľné zranenia (akurát mi bolo hodinu zle, keď mi to šlo cez hrudník)... S elektrinou sa nehrá a basta, až ťa rodičia nájdu ležať na zemi, bude neskoro...GothaR napísal: PS: 50V vobec nemusi byt nebezpecnych, ide o to, aky je vykonny zdroj, tj. kolko A dokaze dodat. Aj 12V baterka do auta moze dost skaredo ublizit, takze tak.
Polovica užívateľov sú ešte deti a nechápu, že zahrávať sa so smrťou sa nevypláca