takze:
9600ku by som enbral v ziadnom pripade! ak to ozaj mysli vazne s fotenim, tak ozaj nejake zrkadlo. S tym pentaxom som sa nestretol. a mam podobny problem, kedze planujem tiez new zrkadlo. Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom ... ak ta cena double setu u D40ky je ozaj taka ako si napisal, tak by som ho bral ...
Maki: mozes mi vysvetlit preco nie D40 ale D40x ano? 6MP bohato staci ... a cim viac tak tym vacsi sum ... skor by som bral nejake kvalitne sklo ako vacsie rozlisenie. Si myslim ze rozdiel oproti D40 je len v tom rozliseni a ze to rozlisenie nestoji za taky peniaz, je predrazene
No ak ja rozmyslam o Canon EOS 400D, ale tam moja cenova hranica je predsa len niekde vyssie
D40ka sa mi zda dost taka ... detska? .. cital som par recenzi ... odradi ma asi na nom to ze vacsina nastaveni sa robi cez menu a nie je tam tolko tlacidiel .. a prave koli tomu ti moze ujst zaber ... ale zalezi co holka foti ... ak krajinky tak f poho.
Dalsia vec .... setove objektivy su spravidla o nieco emnej kvalitne ... teda, s horsimi parametrami, hlavne co sa svetelnosti tyka (ale 100 ludi, 100 chuti). Pre zaciatocnika staci.
ja uz by som bral telo zvlast a dokupit si nejaky ten objektiv so svetelnostou aspon 1.8 ... ale cena nepusti
este k tym objektivom: zase neviem ako je to u pentaxu, ake obejktivy sa daju zohnat, o pentax som sa nikdy nezaujimal. pokial ide o Nikom D40(x), tak potom treba vyberat objektivy ktore maju motorcek, pretoze samotny fotak ho nema a to tie objektivy predrazuje, myslim si ze dost. ale v ponuke su.
Pokial porovname NIkon a Canon (ten si neuviedol), tak Canon je na tom lepsie aj s vyberom objektivov a aj s ich cenami.
No, ja som si vybral zatial canon 400D, ale ta cena je niekde uplne inde ...
Holka by mala najlepsie vediet co chce ... ak sa chce venovat foteniu, tak ona by si mala vyberat a nemalo by jej byt jedno aky fotak to bude ... mal by aj do ruky pasovat .... niekto je len pre jednnu znacku a niektorym je to jedno a vyberaju aj podla toho ako fotak pasuje do ruky ... ak si nevie vybrat medzi dvomi tromi znackami, tak najlepsie ist do predajne a tam ich odskusat. a poprecitavat rozne recenzie a pod. bo to sa tazko takto vysvetluje ... tie fotaky maju aj svoje plus aj minus ... ja som sa toho uz nacital uuuuf ... a este nei som 100percentne rozhodnuty, je to tazke ... lebo to nie je vec, ktoru za par dni vymenis