Dve zrkadlá a jedna EVF

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Dve zrkadlá a jedna EVF

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Jedna kamarátka by chcela nový foťák a myslí to s fotením vážne... zrkadlo.
Ona ako nie velmi technicky zdatná a ja ako viac technicky zdatný mám pomôcť s výberom, čo sa ale ukázalo ako tiež dosť ťažké. :lol:
Cenový limit je okolo 25 tisíc.

Hľadal som a našiel som:

http://www.megafoto.sk/Nikon/d40-18-55-200 (~22 tisíc)
Nikon D40 + objektív 18-55 + objektív 55-200 + pamäťovka

http://www.megafoto.sk/Pentax/k100ddblkit
Pentax K100D + objektív 18-55 + objektív 50-200 (~25 tisíc)

Ešte som váhal nad nejakým namakaným EVF, tam by mala pokope väčší rozsah než dva objektívy DSLR dohromady.
http://www.megafoto.sk/Fuji/finepix-s9600-akcia-cf (~17 tisíc)
Fujifilm S9600 + 2GB CFIII pamäťovka + baterky + ďalšie vybavenie.

Poradí niekto ? :)
Čo je tu najlepšie cenovo?, súperia hlavne zrkadlá, Pentax vs. Nikon, ale keby sa naozaj viac oplatila Fuji, tak Fuji,
inak si dávam záležať na DSLR.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

O D40 je tu už topic, odporúčam si ho prečítať. http://www.hojko.com/nikon-d40-t69342.h ... hlight=d40
S pentaxom nemám skúsenosť.
S9600 - kedysi som ho chcel aj ja, lae pokiaľ by si sa vážne pre ňu rozhodol pre akaDSLR, tak by som bral Lumix DMC-FZ50. Fotím ním už od vianoc a neviem si ho vynachvíliť, medzi ultrazoomami je to vážne jeden z naj.
Pokiaľ chceš vyslovene zrkadlo, tak by som bral klasiku - Canon 350/400D s jedným objektívom, druhý by sa dokúpil neskôr, pokiaľ holka vyslovene netrvá na teleobjektíve. V tom prípade by som šiel do aka a to bu´d spomínaný Lumix, alebo mi ešte napadol UZ550, to má najväčší transfokátor v triede ultrazoomov na trhu, aj keď ja radu UZ moc neverím.
Ak by však vyslovene chcela jeden z tých dvoch, čo si tu navrhol, tak potom už ten nikon, lae prečítaj si ten topic. :?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

d40 by som nebral.. ak tak d40x... porozmyslal by som aj nad canon 400d a olympus e500/e510 a ak to mysli s fotenim fakt vazne tak by som nad EVF ani nerozmyslal
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jin napísal:S9600 - kedysi som ho chcel aj ja, lae pokiaľ by si sa vážne pre ňu rozhodol pre akaDSLR, tak by som bral Lumix DMC-FZ50. Fotím ním už od vianoc a neviem si ho vynachvíliť, medzi ultrazoomami je to vážne jeden z naj.
Čítal som recenziu, tiež som ho chcel kedysi dakomu poradiť, ale nakoniec som to zavrhol z toho dôvodu, že vraj strašne machlí fotky v jpg, doostrovaci a antišumuaci software kazí fotky.
Je to pravda ??
A prečo nie Fuji S9600 ? Tá vyzerá tiež dobre.

A ešte by ma zaujímalo, či by jej podla vás stačil rozsah ohniska 18-55mm ?
Lebo ja osobne mám jeden starý EVF (Kodak DX6490, 38-380mm) a dosť často sa potýkam s limitami na obidvoch koncoch, tzn na široké zábery je mi to málo a zas niekedy keď uvidím zaujímavé zvieratko v prírode, tak je mi to málo tiež.
Povedal by som, že ona sa asi bude venovať podobným témam ako ja.

A ešte dačo: Prečo nie PENTAX ? :) Čítal som recenzie na K110D a je to namakaný stroj a K100D je jeho podobný brat, dá sa to prirovnať k zrovnaniu Canon 350 vs 400.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Racius napísal:Čítal som recenziu, tiež som ho chcel kedysi dakomu poradiť, ale nakoniec som to zavrhol z toho dôvodu, že vraj strašne machlí fotky v jpg, doostrovaci a antišumuaci software kazí fotky.
Je to pravda ??
A prečo nie Fuji S9600 ? Tá vyzerá tiež dobre.

A ešte by ma zaujímalo, či by jej podla vás stačil rozsah ohniska 18-55mm ?
Lebo ja osobne mám jeden starý EVF (Kodak DX6490, 38-380mm) a dosť často sa potýkam s limitami na obidvoch koncoch, tzn na široké zábery je mi to málo a zas niekedy keď uvidím zaujímavé zvieratko v prírode, tak je mi to málo tiež.
Povedal by som, že ona sa asi bude venovať podobným témam ako ja.

A ešte dačo: Prečo nie PENTAX ? :) Čítal som recenzie na K110D a je to namakaný stroj a K100D je jeho podobný brat, dá sa to prirovnať k zrovnaniu Canon 350 vs 400.
DMC-FZ50, pokiaľ v settingsoch nastavíš redukciu šumu na minimum, tak tú stratu detailov ani nepostrehneš. Pracuje to na princípe "zlievania farieb" a preto niekedy zanikali, ale hovorím, ak to dáš na min nemáš problém.
15-55 podľa toho na čo. Pokiaľ chce fotiť v interiéry, portréty, krajinky apod., malo by jej to vystačiť v poho, ajkeď o canon objektívoch 18-55 sa hovorí svje, ajkeď pri 400D je to ževraj citeľne lepšie. Tele sa hodia na fotenie zvierat, športu a celebrít :P.
S9600 - chýba stabilizátor, ISO max 1600, AA batérie :?...
Pentax - o ňom ako som napísal neviem zhola nič, ešte som s ním nemal možnosť fotiť.
Inak priklonil by som sa k tým olympusom :wink:
Pozdáva sa mi:E-500 + 18-180, alebo E-410 + 14-42 + 40-150
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

Canon 400D
kelso
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kelso »

takze:
9600ku by som enbral v ziadnom pripade! ak to ozaj mysli vazne s fotenim, tak ozaj nejake zrkadlo. S tym pentaxom som sa nestretol. a mam podobny problem, kedze planujem tiez new zrkadlo. Rozhodujem sa medzi Nikonom a Canonom ... ak ta cena double setu u D40ky je ozaj taka ako si napisal, tak by som ho bral ...

Maki: mozes mi vysvetlit preco nie D40 ale D40x ano? 6MP bohato staci ... a cim viac tak tym vacsi sum ... skor by som bral nejake kvalitne sklo ako vacsie rozlisenie. Si myslim ze rozdiel oproti D40 je len v tom rozliseni a ze to rozlisenie nestoji za taky peniaz, je predrazene

No ak ja rozmyslam o Canon EOS 400D, ale tam moja cenova hranica je predsa len niekde vyssie :)

D40ka sa mi zda dost taka ... detska? .. cital som par recenzi ... odradi ma asi na nom to ze vacsina nastaveni sa robi cez menu a nie je tam tolko tlacidiel .. a prave koli tomu ti moze ujst zaber ... ale zalezi co holka foti ... ak krajinky tak f poho.

Dalsia vec .... setove objektivy su spravidla o nieco emnej kvalitne ... teda, s horsimi parametrami, hlavne co sa svetelnosti tyka (ale 100 ludi, 100 chuti). Pre zaciatocnika staci.
ja uz by som bral telo zvlast a dokupit si nejaky ten objektiv so svetelnostou aspon 1.8 ... ale cena nepusti

este k tym objektivom: zase neviem ako je to u pentaxu, ake obejktivy sa daju zohnat, o pentax som sa nikdy nezaujimal. pokial ide o Nikom D40(x), tak potom treba vyberat objektivy ktore maju motorcek, pretoze samotny fotak ho nema a to tie objektivy predrazuje, myslim si ze dost. ale v ponuke su.
Pokial porovname NIkon a Canon (ten si neuviedol), tak Canon je na tom lepsie aj s vyberom objektivov a aj s ich cenami.

No, ja som si vybral zatial canon 400D, ale ta cena je niekde uplne inde ...

Holka by mala najlepsie vediet co chce ... ak sa chce venovat foteniu, tak ona by si mala vyberat a nemalo by jej byt jedno aky fotak to bude ... mal by aj do ruky pasovat .... niekto je len pre jednnu znacku a niektorym je to jedno a vyberaju aj podla toho ako fotak pasuje do ruky ... ak si nevie vybrat medzi dvomi tromi znackami, tak najlepsie ist do predajne a tam ich odskusat. a poprecitavat rozne recenzie a pod. bo to sa tazko takto vysvetluje ... tie fotaky maju aj svoje plus aj minus ... ja som sa toho uz nacital uuuuf ... a este nei som 100percentne rozhodnuty, je to tazke ... lebo to nie je vec, ktoru za par dni vymenis
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

kelso: ja neviem - proste by som bral uz skor Xko ako ee... "Oproti předchozímu modelu D40 přináší vyšší rozlišení, nižší základní citlivost CCD čipu a rychlejší sérii snímků." akoze je mi to jedno lebo by som najradsej bral Canon 400D - hadam po lete sa podari konecne ho kupit
kelso
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa kelso »

no jo ... ten Canon je asi najlepsi v tej triede ... jediny problem su peniaze :?
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

:!: maximalana spokojnost.........zarucujem........sony alebo panasonic.............ozaj nejaku digtalnu zrkadlovku......okolo 30 000 su fajneeeeeeee :oops:
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Dexter a pointa tvojho prispevku je kde?

Racius z hentych by som nezobral ani jeden. Pises, ze chce fotit aj krajinky a aj zvierata a ze tebe je niekedy aj 380mm malo. No tak holka musi byt velmi bohata, ak to teda mysli vazne :) Na krajinky si bohate vystacis so 17-40 Lkom, na zvierata v ZOO staci 70-200 L F4/F2.8 podla penazenky. Ak chce ist do volnej prirody....no neviem, tam to ide s cenami cez 100tisice :) A dalsiu vec co si treba uvedomit...ked nahodis poriadne "tele" na Canon 400D tak to vyzera jednak velmi smiesne a hlavne to nie je vobec ergonomicke, takze radsej by som rozmyslal nad normalnou zrkadlovkou ako je napr. 30D a nie nad kinder zrkadlom :)
Napísať odpoveď