Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
neviem, ako to je s prijmom bielkovin pred treningom. Na obaloch vyrobkov vacsinou najdes, ze minimalne 2 hodiny pred...Ale nejaky mechanizmus metabolizmu ti k tomu vysvetlit neviem4JOKE napísal:inac ak by som si dal srvatku tesne pred cvicenim tak by telo vyuzilo bielkoviny hlavne ako energiu nie? a tym by sa vyznam srvatky stratil?
ja ti poviem, predtreningom sa protein dava preto ,aby zabranil katabolickym procesom pocas treningu, aby telo malo v krvy vela aminokys. retazcov z ktorych cerpa pocas treningu. Ako tu bolo spomenute 2 hodiny pred treningom preto aby mal cas protein vstrebat sa do krvy a nasledne pouzit...pred treningom sa oplati davat optimalnu davku jedla aby ste nemali pocit nasytenosti zas ,aby sa vam dobre cvicilo 
po treningu hlavne dake sacharidy hlavne aby ste doplnili zasoby glykogenu...(ne kekse ani ziadnu cokoladu)
po treningu hlavne dake sacharidy hlavne aby ste doplnili zasoby glykogenu...(ne kekse ani ziadnu cokoladu)
-
Holubar
Darca
Ale ked sa ides po cviceni prezliect do satne, asi do seba nebudes pchat vlocky (ktore obsahuju polysacharidy=viazana glukoza), ale vypijes roztok cistej glukozy,( ktorej kilo zozenies za 300sk)ktory stecie zo zaludka hned do tenkeho creva a tam sa vstrebava do krvi. Nic efektivnejsie po treningu nie je.
-
vendo
Guru
pocujte po dlhsom case (rok aj nieco) som sa rozhodol zase zacat s cvicenim
no a celkom by sa mi sikli rady ako zmenit stravu popripade upravit/doplnit co by bolo najlepsie pred treningom a po treningu comu sa vyhybat atd
najlepsie keby to boli doplnky bezne dostupne cloveku ktory to nema az tak daleko do TESCA a pod obchodov aby som to tam nasiel
najlepsie keby to boli doplnky bezne dostupne cloveku ktory to nema az tak daleko do TESCA a pod obchodov aby som to tam nasiel
Ale iba v tom pripade ked ma niekto posilovnu daleko od domu. Ja si myslim ze je lepsie glukozu prijmat priamo s potravin. A to iste si myslim aj o proteinoch. Pokial je mozne potrebne ziviny prijat z potravin tak naco nasilu do seba pchat nejake doplnky.Holubar napísal:Ale ked sa ides po cviceni prezliect do satne, asi do seba nebudes pchat vlocky (ktore obsahuju polysacharidy=viazana glukoza), ale vypijes roztok cistej glukozy,( ktorej kilo zozenies za 300sk)ktory stecie zo zaludka hned do tenkeho creva a tam sa vstrebava do krvi. Nic efektivnejsie po treningu nie je.
-
Holubar
Darca
Z hladiska zdravej vyzivy je jasne, ze je lepsie prijimat ziviny z prirodnych zdrojov, kde su spojene s roznymi kofaktormi, vitaminmi a dalsimi latkami. Len po treningu je to vec osobnych preferencii, co uprednostnitkali520 napísal:Ale iba v tom pripade ked ma niekto posilovnu daleko od domu. Ja si myslim ze je lepsie glukozu prijmat priamo s potravin. A to iste si myslim aj o proteinoch. Pokial je mozne potrebne ziviny prijat z potravin tak naco nasilu do seba pchat nejake doplnky.