FIT VUT - FEL CVUT
FIT VUT - FEL CVUT
VUT: Informatika
CVUT: Softwarove technologie a management
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma skolami, na obe som prijaty. Zaujimali by ma vase skusenosti z tychto skol (ak tu niekto taky je), porovnanie, klady, zapory...
Zatial mozem hodnotit akurat priebeh prijimacieho konania - vedie jednoznacne VUT a zoznam partnerskych skol vramci programu ERASMUS (chcem jeho prostrednictvom studovat neskor nejaku dobu v zahranici) - vedie CVUT.
Uvitam vase ohlasy.
CVUT: Softwarove technologie a management
Rozhodujem sa medzi tymito dvoma skolami, na obe som prijaty. Zaujimali by ma vase skusenosti z tychto skol (ak tu niekto taky je), porovnanie, klady, zapory...
Zatial mozem hodnotit akurat priebeh prijimacieho konania - vedie jednoznacne VUT a zoznam partnerskych skol vramci programu ERASMUS (chcem jeho prostrednictvom studovat neskor nejaku dobu v zahranici) - vedie CVUT.
Uvitam vase ohlasy.
-
tomo.za
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: FIT VUT - FEL CVUT
1.no myslim ze kvalita skol je viac menej rovnaka takze to by sme mohli vynechat...
2. Brno > Praha podla mna...
3. informatika > nejaka zlatanina inf a managementu...
viem ze to teraz strasne leti tieto hybridne obory ale moj nazor je taky ze nebudes vediet poriadne ani jedno ani druhe... pri vybere by som sa orientoval tymto smerom... pozri si predmety co budes kde mat ak to nevies najst min. VUT plan ti mozem poslat. a rozhodni sa podla toho co sa ti bude pozdavat viac...
2. Brno > Praha podla mna...
3. informatika > nejaka zlatanina inf a managementu...
viem ze to teraz strasne leti tieto hybridne obory ale moj nazor je taky ze nebudes vediet poriadne ani jedno ani druhe... pri vybere by som sa orientoval tymto smerom... pozri si predmety co budes kde mat ak to nevies najst min. VUT plan ti mozem poslat. a rozhodni sa podla toho co sa ti bude pozdavat viac...
No najlepsie by si spravil keby si siel do Brna, ale ja osobne musiet si vybrat z tych dvoch (FIIT a FEI) beriem urcite FIIT, preco? aplikovana informatika....to radsej nie to mi pride strasne teoreticke, nieco styl FI na MU v Brne...teda ak sa nemyslim proste ked informatiku tak cistu a na Fakulte Informatiky A Informacnych Technologii ...tibet napísal:Ked uz sa tu porovnavaju skoly, tak by som sa chcel spytat na porovnanie
FIIT(informatika) vs. FEI(aplikovana informatika). Ktoru si podla vas vybrat?
IMHO v Brne by ti bolo lepsie
-
makaveli
King
mi chces akoze povedat, ze "aplikovana informatika" je viac teoreticka ako "informatika" ... ? inak v brne od tohto roka su vypisane uz aj nejake ine obory ako aplikovana informatika a informatika.. ale uz je davno po prijimackach, tak ti co chceli ist uz asi vediatomPD napísal:aplikovana informatika....to radsej nie to mi pride strasne teoreticke, nieco styl FI na MU v Brne...teda ak sa nemyslim proste ked informatiku tak cistu a na Fakulte Informatiky A Informacnych Technologii ...
IMHO v Brne by ti bolo lepsie
-
Enduro3333
Medium Professional
JA som si podaval prihlasku na FIIT odbor Operačne systemy a Počitačove siete kedye aj strednu školu mam odbor Technik PC sietí ...ale nevyalima a čista informatika to jest 70%programovania ma vôbec nebaví ja skorej tak 50%hardware a 50%software
a mam aj Cisko prví a druhí semester...
Neviete ešte o nejakej výške ktora by mala podobný odbor ako FIIT ? Operačne systemi a poč siete ?
-
tomo.za
Light Star
omg vsak si z Brna z Masarny co to tu rozpravas za hlupostimakaveli napísal:chodim na aplikovanu a poznam ludi, co chceli prestupit, resp. prestupili z "informatiky" na "aplikovanu", lebo to bolo moc teoreticke
FIT VUT Informatika vs. FI MU Aplikovana Informatika - prax vs. teoria
tiez ma programovanie moc nebere bohuzial na vacsine skol je to hlavna napln studijneho odboru informatika... nejaky odbor viac zamerany na HW/siete som nikde nenasiel aj ked od mojho nastupu na vysku uz predsa len ubehol nejaky cas pochybujem ze sa to zlepsilo... asi budes musiet niekde pretrpiet to programovanie a "svoj" odbor si spravit z volitelnych predmetovEnduro3333 napísal:ale nevyalima a čista informatika to jest 70%programovania ma vôbec nebaví ja skorej tak 50%hardware a 50%software
btw ked uz je rec o tych odboroch vcera som mal tu cest so studijnymi planmi Zilinskej Univerzity a normalne som cumel co si dnes uz dovolia nazvat Informatikou
Preboha, ved dostat sa na FIIT... brali nejakych 530 ludi z 800 prihlasenych ! Z mojej skoly (Gymnazium Jura Hronca) sa tam nedostali nejaki dvaja(ti su dobre vytretiEnduro3333 napísal:JA som si podaval prihlasku na FIIT odbor Operačne systemy a Počitačove siete kedye aj strednu školu mam odbor Technik PC sietí ...ale nevyalima
tomo.za:Imho v tej Prahe to ma blby nazov, pretoze v prvom rocniku su vsetci spolu a od druheho sa to deli na:
Kód: Vybrať všetko
Softwarové inženýrství
Web a multimedia
Manažerská informatika
Inteligentní systémyAle tie predmety este musim pozret, zatial som sa k tomu nedostal.
-
tomo.za
Light Star
no aj u nas sa to "deli" ale az od magisterskeho studia...Azrael napísal: tomo.za:Imho v tej Prahe to ma blby nazov, pretoze v prvom rocniku su vsetci spolu a od druheho sa to deli na:Povedal by som, ze medzi Soft. inz. a Informatikou na FIT VUT nebude zasadny rozdiel...Kód: Vybrať všetko
Softwarové inženýrství Web a multimedia Manažerská informatika Inteligentní systémy
Ale tie predmety este musim pozret, zatial som sa k tomu nedostal.
# Obor Informační systémy
# Obor Počítačová grafika a multimédia
# Obor Inteligentní systémy
# Obor Počítačové systémy a sítě
druha vec ale je ze rovnako ako tu tak asi aj v Prahe je toto rozdelenie viac menej iba papierove... rozne obory maju sice mierne odlisne povinne predmety ale vyberaju z rovnakych volitelnych tzn. dvaja ludia na dvoch roznych oboroch sa mozu ucit presne to iste...
kazdopadne z toho co pises by som sa vyhol manazerskej informatike(kravina) a asi aj softverovemu inzinierstvu(pokial to bude nieco na styl nasho predmetu v prvaku) - ale ja tam nejdem takze si fakt skus pohladat tie studijne plany tam sa toho dozvies najviac... tu mas nase z Brna
Thx.tomo.za napísal:tu mas nase z Brna
Tu je Praha
Ja v tom mam teraz strasny bordel
Normalne by som bol rad, keby ma zobrali iba na jednu skolu a nemusel by som si potom vyberat ^^
Nazorny priklad, ako moznost vyberu stazuje zivot
-
makaveli
King
sme sa asi nepochopili, resp. si ma nepochopil.. na FI MU mas obory informatika aj aplikovana informatika.. ja som hovoril o tychto dvoch oboroch v ramci FIMU a o tom, ze par co poznam, prestupilo z oboru "informatika" z FIMU na obor "aplikovana informatika" na FIMU, lebo "ai" je menej teoreticka ako "i" v ramci FIMU ... uz sa chapeme? potom este v ramci svojho oboru si mozes spravit ziadnu alebo viac specifikacii, tym, ze absolvujes povinne a povinne volitelne predmety specializacie a dostanes o tom papier, napr. ze si databazovy expert v specializacii databazove systemy...tomo.za napísal:omg vsak si z Brna z Masarny co to tu rozpravas za hluposti Laughing kazdy vie aky je rozdiel MU vs VUT... lol chcem vidiet cloveka co prestupi na MU pretoze VUT je moc teoreticke...
FIT VUT Informatika vs. FI MU Aplikovana Informatika - prax vs. teoria
Btw, na tom StM CVUT maju wiki s poznatkami pre mladsie generacie
Funguje nieco take aj na FIT VUT?
Tiez by ma zaujimalo ako je to s ubytovanim. Predbezne som si tam vyhliadol koleje Pod Palackeho Vrchem. Co ten 3 lozkovy velky byt s 2 balkonmi?
http://ilovestm.com/Tiez by ma zaujimalo ako je to s ubytovanim. Predbezne som si tam vyhliadol koleje Pod Palackeho Vrchem. Co ten 3 lozkovy velky byt s 2 balkonmi?
-
makaveli
King
Azrael napísal:Tiez by ma zaujimalo ako je to s ubytovanim. Predbezne som si tam vyhliadol koleje Pod Palackeho Vrchem. Co ten 3 lozkovy velky byt s 2 balkonmi?
www.skm.vutbr.cz-
Enduro3333
Medium Professional