Ofidiofóbia a iné
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ofidiofóbia a iné
To znamená - panický strach z hadov.
Máte ho niekto, aké máte skúsenosti, píšte.
Ja týmto trpím od detstva.
Re: Ofidiofóbia a iné
nie nemam a ani som sa s tym este nestretol u ziadneho z mojich kamaratov, ked som mal este hadyerytrocyt napísal:To znamená - panický strach z hadov.
-
will.i.am
Darca
ja vela hadov nestretavam. max. tak v zoo. parkrat som videl aj na luke a v lese ale nic mi to nerobilo..
ja neviem o nicom z coho mam fobiu... nechapem ako sa niekto moze tak strasne bet pavukov, hadov a tak... ved ti nic nespravi (pokial ho nechas na pokoji)
ja mam strach zo zubarky je na to nejaky nazov akoze dentistofobia?
ja neviem o nicom z coho mam fobiu... nechapem ako sa niekto moze tak strasne bet pavukov, hadov a tak... ved ti nic nespravi (pokial ho nechas na pokoji)
ja mam strach zo zubarky je na to nejaky nazov akoze dentistofobia?
-
P3Bo
Guru wannabe
Re: Ofidiofóbia a iné
Prečo si sa s tým nerozhodol bojovať ? Čo tak terapia šokom ? Ale vážne raz sa možno zľakneš a zabiješ sa na kameni o ktorý zakopneš a nebude to teda had čo ťa zabije práve naopak budeš to ty sám--> tvoj vlastný strach .erytrocyt napísal:To znamená - panický strach z hadov.
myslim ze kazda fobia ma svoj nazov, zvlast tato by mala mat - tam spada mozno najvacsie percento ludiwill.i.am napísal:ja mam strach zo zubarky je na to nejaky nazov akoze dentistofobia?
.. inac co sa hadov tyka.. ked som bol mensi a chodil som do takeho .. no zverinca, tak som si strasne chcel kupit take tie male hady co su (sice ked je to male, je to male, ale ked je to vyrastie tak - necakane je to velke
Co sa fobii tyka - su aj fobie z hmyzu ako vcely, osy a pod? tj "stiplavy" hmyz.. Ako maly som sa im vyhybal na mile daleko, a ked sa priblizili, panikaril som.. Teraz sa uz viem zachovat a staci sa prostelen nehybat.. Jedine pred cim este stale mam respekt, su velke srsne.. brr
-
Enduro3333
Medium Professional
Kamarat ma strach z hadov:Sme raz boli v lese na hubach a pred nim prebehla tuším užovka no ten tak rýchlo vyskočil z miesta na 1,5m vzdialeny strom obklopeny malinoviskom... a tak obíjmal ten strom a nechcel zliest dole akobi s toho stromu chcel vytlačit citronadu ...
po pol hodine sa ukludnil a zliezol.... ale scenka ma vždy pobavi ked si na to spomeniem....
-
krija
VIP
fobiu z nich nemam urcite, pravdepodobne ani strach=to ale plynie z toho, ze v akom prostredi zijem. na slovensku tych nebezpecnych nemame, nastastie. (erytrocyt, tu niekde by mohla zacat tvoja terapia. nebat sa toho, co tu nie je.
)
no ako to vnimam ja: spravny vyraz bude asi respekt.
pravdou je, ze su v prirode aj krajsie zvieratka
no ako to vnimam ja: spravny vyraz bude asi respekt.
pravdou je, ze su v prirode aj krajsie zvieratka
toto nemozes takto povedat, za to ze z nich mas fobiu neznamena ze su skarede a nechutneden333 napísal:neviem ci je to fobia ale hady sa mi strasne hnusia...proste ked vidim hada tak mi je zle a nemozem proste pri tom byt aj ked je to za sklom...hady su nechutne
-
Old Dirty Bastard
Guru
jj, to je pravdaPetoo napísal:a druha vec je, ze vela ludi sa boji dotknut hada, lebo si mysli ze je nechutne slizkyna tomto sa vzdy smejem, to je snad jedna z najvacsich fam aku som kedy pocul
-
jin
VIP
"Klasické":agorafóbia - strach z otvoreného priestranstva, aichmofóbia - strach z ostrých predmetov, akribofóbia - strach, že v napísanom texte sú chyby, akrofóbia alebo *hypsofóbia - strach z výšky, androfóbia - strach pred mužmi, antropofóbia - strach z ľudí, arachnofóbia - strach z pavúkov, aulofóbia – strach zo zvuku flauty
cibofóbia - strach z jedla, ereutofóbia - strach z červenania sa
fobofóbia - strach, zo strachu, gamofóbia alebo *gametofóbia - strach z manželstva, gynekofóbia - strach zo žien, homofóbia - strach z homosexuálov, kakotechnofóbia - strach zo zlyhania, klaustrofóbia - strach z uzavretých priestroov, nyktofóbia - strach pred tmou, panfóbia - strach z choroby, patofóbia - strach z choroby, xenofóbia - strach zo všetkého cudzieho, zoofóbia – strach pred zvieraťom, arachnofóbia- strach z pavukov.
Menej "tradičné": Ablutofóbia (Strach z kúpania) - Achluofóbia, Lygofóbia (Tma) - Agrizoofóbia (Divoké zvieratá ) - Aichmofóbia (Ihly a iné špicaté predmety), Ailurofóbia (Mačky) - Alektorofóbia (Kurčatá) - Alliumfóbia (Cesnak) - Androfóbia (Muži)- Anemofóbia (Vietor) - Anthofóbia (Kvety) - Apifóbia (Včely) - Akrofóbia (Výšky) -Arithmofóbia, Numerofóbia (Čísla) - Aurofóbia (Zlato) - Akustikofóbia, FFonofóbia (Zvuky) - Agliofóbia, Odynofóbia (Bolesť) - Bacillofóbia (Mikróby) - Bathofóbia (Hĺbka) - Bibliofóbia (Knihy) - Bufonofóbia (Ropuchy) - Dementofóbia (Bláznovstvo, hlúposť) - Dendrofóbia (Stromy) - Dentofóbia (Zubári) - Dipsofóbia (Pitie) -Domatofóbia (Domy) - Dorafóbia (Zvieracia kožušina alebo koža) - Decidofóbia (Robenie rozhodnutí) - Dromofóbia (Prechádzanie cez cestu) - Eisoptrofóbia (Zrkadlá, Pozeranie sa do zrkadla) - Elektrofóbia (Elektrina) - Enochlofóbia (Zástup ľudí) - Entomofóbia (Hmyz) - Equinofóbia (Kone) - Eufóbia (Počutie dobrých správ) - Ergofóbia (Práca) - Ecclesiofóbia (Kostoly) - Gamofóbia (Manželstvo) - Genufóbia (Kolená) - Glossofóbia (Rozprávanie na verejnosti) - Gymnofóbia (Nahota) - Hadefóbia (Peklo) - Heliofóbia (Slnko) - Herpetofóbia (Plazy) - Homichlofóbia (Hmla) - Homilofóbia (Kázeň) - Hydrofóbia (Voda) - Ichthyofóbia (Ryby) - Iofóbia, Toxifóbia (Jed) - Isolofóbia (Samota) - Illyngofóbia (Závraty) - Katagelofóbia (Posmech) - Kathisofóbia (Sadanie si) - Kenofóbia (Prázdne miesta) - Kopofóbia (Námaha, únava) - Karnofóbia (Mäso) - Katapedafóbia (Skákanie) - Chaetofóbia (Vlasy) - Chionofóbia (Sneh) - Chrofóbia (Tancovanie) - Chrometofóbia (Peniaze) - Chromofóbia (Farby) - Cherofóbia (Radosť, veselosť) - Koulrofóbia (Klauni) - Kardiofóbia (Srdce) - Kakofóbia (Škaredosť) - Klimakofóbia (Schody) - Lachanofóbia (Zelenina) -Leukofóbia (Biela farba) - Limnofóbia (Jazerá) - Musofóbia (Myši) - Mircrofóbia (Malé veci) - Verbofóbia, Logofóbia (Slová) - Mnemofóbia (Spomienky) - Mykofóbia (Hríby) - Mageirocofóbia (Varenie) - Melofóbia (Hudba) - Myxofóbia (Bahno, hlien) - Motorfóbia (Automobily) - Nephofóbia (Oblaky) - Neofóbia (Hocičo nové) -
Noctifóbia (Noc) - Nomatofóbia (Mená) - Oenofóbia (Víno) - Ombrofóbia (Dážď) - Ommetafóbia (Oči) - Ophidiofóbia (Hady) - Ornitofóbia (Vtáky) - Olfactofóbia, Osphresiofóbia (Vône) - Pagofóbia (Ľad alebo mráz) - Pediofóbia (Bábiky) - Pedofóbia (Deti) - Phasmofóbia (Duchovia) - Plutofóbia (Bohatstvo) - Pogonofónia (Mužská brada) - Pupafóbia (Bábky-napríklad v divadle) - Pyrofóbia (Oheň) - Sciofóbia (Tiene) - Scriptofóbia (Písanie na verejnosti) - Selenofóbia (Mesiac na oblohe) - Siderofóbia (Hviezdy) - Siderodromofóbia (Vlaky) - Stenofóbia (Úzke miesta) - Tachofóbia (Rýchlosť) - Taphefóbia (Pochovanie zaživa) - Thalassofóbia (More) - Theatrofóbia (Divadlá) - Thermofóbia (Horúčava) - Triskaidekafóbia (Číslo 13) - Uranofóbia (Obloha) - Urofóbia (Moč) - Venustrafóbia (Nádherné ženy) - Ranidafóbia (Žaby) - Wiccafóbia (Čarodejnice) - Xanthofóbia (Žltá farba) - Xerofóbia (Sucho) - Xylofóbia (Lesy) - Zelofóbia (Žiarlivosť) - Zoofóbia (Zvieratá) - Anglofóbia (Británia) - Japanofóbia (Japonsko) - Francofóbia (Francúzsko) - Frigofóbia (Chlad) - Automysofóbia (Zašpinenie sa) - Aviofóbia, Pteromerhanofóbia (Lietanie) - Philemafóbia (Bozkávanie sa) - Didaskaleinofóbia (Škola)
No a môžete si vybrať na čo trpíte
cibofóbia - strach z jedla, ereutofóbia - strach z červenania sa
fobofóbia - strach, zo strachu, gamofóbia alebo *gametofóbia - strach z manželstva, gynekofóbia - strach zo žien, homofóbia - strach z homosexuálov, kakotechnofóbia - strach zo zlyhania, klaustrofóbia - strach z uzavretých priestroov, nyktofóbia - strach pred tmou, panfóbia - strach z choroby, patofóbia - strach z choroby, xenofóbia - strach zo všetkého cudzieho, zoofóbia – strach pred zvieraťom, arachnofóbia- strach z pavukov.
Menej "tradičné": Ablutofóbia (Strach z kúpania) - Achluofóbia, Lygofóbia (Tma) - Agrizoofóbia (Divoké zvieratá ) - Aichmofóbia (Ihly a iné špicaté predmety), Ailurofóbia (Mačky) - Alektorofóbia (Kurčatá) - Alliumfóbia (Cesnak) - Androfóbia (Muži)- Anemofóbia (Vietor) - Anthofóbia (Kvety) - Apifóbia (Včely) - Akrofóbia (Výšky) -Arithmofóbia, Numerofóbia (Čísla) - Aurofóbia (Zlato) - Akustikofóbia, FFonofóbia (Zvuky) - Agliofóbia, Odynofóbia (Bolesť) - Bacillofóbia (Mikróby) - Bathofóbia (Hĺbka) - Bibliofóbia (Knihy) - Bufonofóbia (Ropuchy) - Dementofóbia (Bláznovstvo, hlúposť) - Dendrofóbia (Stromy) - Dentofóbia (Zubári) - Dipsofóbia (Pitie) -Domatofóbia (Domy) - Dorafóbia (Zvieracia kožušina alebo koža) - Decidofóbia (Robenie rozhodnutí) - Dromofóbia (Prechádzanie cez cestu) - Eisoptrofóbia (Zrkadlá, Pozeranie sa do zrkadla) - Elektrofóbia (Elektrina) - Enochlofóbia (Zástup ľudí) - Entomofóbia (Hmyz) - Equinofóbia (Kone) - Eufóbia (Počutie dobrých správ) - Ergofóbia (Práca) - Ecclesiofóbia (Kostoly) - Gamofóbia (Manželstvo) - Genufóbia (Kolená) - Glossofóbia (Rozprávanie na verejnosti) - Gymnofóbia (Nahota) - Hadefóbia (Peklo) - Heliofóbia (Slnko) - Herpetofóbia (Plazy) - Homichlofóbia (Hmla) - Homilofóbia (Kázeň) - Hydrofóbia (Voda) - Ichthyofóbia (Ryby) - Iofóbia, Toxifóbia (Jed) - Isolofóbia (Samota) - Illyngofóbia (Závraty) - Katagelofóbia (Posmech) - Kathisofóbia (Sadanie si) - Kenofóbia (Prázdne miesta) - Kopofóbia (Námaha, únava) - Karnofóbia (Mäso) - Katapedafóbia (Skákanie) - Chaetofóbia (Vlasy) - Chionofóbia (Sneh) - Chrofóbia (Tancovanie) - Chrometofóbia (Peniaze) - Chromofóbia (Farby) - Cherofóbia (Radosť, veselosť) - Koulrofóbia (Klauni) - Kardiofóbia (Srdce) - Kakofóbia (Škaredosť) - Klimakofóbia (Schody) - Lachanofóbia (Zelenina) -Leukofóbia (Biela farba) - Limnofóbia (Jazerá) - Musofóbia (Myši) - Mircrofóbia (Malé veci) - Verbofóbia, Logofóbia (Slová) - Mnemofóbia (Spomienky) - Mykofóbia (Hríby) - Mageirocofóbia (Varenie) - Melofóbia (Hudba) - Myxofóbia (Bahno, hlien) - Motorfóbia (Automobily) - Nephofóbia (Oblaky) - Neofóbia (Hocičo nové) -
Noctifóbia (Noc) - Nomatofóbia (Mená) - Oenofóbia (Víno) - Ombrofóbia (Dážď) - Ommetafóbia (Oči) - Ophidiofóbia (Hady) - Ornitofóbia (Vtáky) - Olfactofóbia, Osphresiofóbia (Vône) - Pagofóbia (Ľad alebo mráz) - Pediofóbia (Bábiky) - Pedofóbia (Deti) - Phasmofóbia (Duchovia) - Plutofóbia (Bohatstvo) - Pogonofónia (Mužská brada) - Pupafóbia (Bábky-napríklad v divadle) - Pyrofóbia (Oheň) - Sciofóbia (Tiene) - Scriptofóbia (Písanie na verejnosti) - Selenofóbia (Mesiac na oblohe) - Siderofóbia (Hviezdy) - Siderodromofóbia (Vlaky) - Stenofóbia (Úzke miesta) - Tachofóbia (Rýchlosť) - Taphefóbia (Pochovanie zaživa) - Thalassofóbia (More) - Theatrofóbia (Divadlá) - Thermofóbia (Horúčava) - Triskaidekafóbia (Číslo 13) - Uranofóbia (Obloha) - Urofóbia (Moč) - Venustrafóbia (Nádherné ženy) - Ranidafóbia (Žaby) - Wiccafóbia (Čarodejnice) - Xanthofóbia (Žltá farba) - Xerofóbia (Sucho) - Xylofóbia (Lesy) - Zelofóbia (Žiarlivosť) - Zoofóbia (Zvieratá) - Anglofóbia (Británia) - Japanofóbia (Japonsko) - Francofóbia (Francúzsko) - Frigofóbia (Chlad) - Automysofóbia (Zašpinenie sa) - Aviofóbia, Pteromerhanofóbia (Lietanie) - Philemafóbia (Bozkávanie sa) - Didaskaleinofóbia (Škola)
No a môžete si vybrať na čo trpíte
-
Old Dirty Bastard
Guru
jj, aj pavuky su prijemne na dotyk, take ako tarantula alebo vtačnik napriklad..mi-chau napísal:no nie je had ako had, koniec koncov ked si pohladis tarantulu, je chlpata ako jazvecik, no ktore je prijemnejsie?
Ombrofóbia (Dážď) - Ommetafóbia (Oči) - Venustrafóbia (Nádherné ženy)- Philemafóbia (Bozkávanie sa) - Uranofóbia (Obloha) - Urofóbia (Moč)
rofl, aky dmnti takymito fobiami možu trpieť, tych by som do blazinca zavrel, to nie je normalne.. akože ked ma niekto Urofóbia tak ako moči? lol
jejda to uz na vsetko mame nejaku fobiu?
ja sa vzdy bojim ked som v lese alebo na luke ze chytim kliesta, ale nazov pre toto som tam nenasiel 
Edit// Pediofóbia (Bábiky) - Pedofóbia (Deti)
poznam jedneho profesora na nasej skole co podla mna trpi tou druhou.. ked zbada ako bezia nejake mensie deti po chodbe tak vzdy uplne vystrasene odskoci na kraj
ten zhrozeny vyraz stoji za to 
Edit// Pediofóbia (Bábiky) - Pedofóbia (Deti)
poznam jedneho profesora na nasej skole co podla mna trpi tou druhou.. ked zbada ako bezia nejake mensie deti po chodbe tak vzdy uplne vystrasene odskoci na kraj
a ako sa vola fobia z neuspechu, ze sklamem inych?
btw fobia z hadov. no uf
ako hadov sa nebojim ale keby ma zatvorili do miestnosti s nejakou kobrou tak by mi ta fobia skor pomohla lebo by som dostal taky zachvat zeby som toho hada tam zabil 
a tie fobie co hodil jin: hm nevedel som ze aj taky ludia su co sa boja krasnych zien
ako ostatne fobie su mi povedome. kazdy nenormalny ma strach z nejakej debility ale z peknych zien? 
edit:: //
lol mam poserofobiu....
btw fobia z hadov. no uf
a tie fobie co hodil jin: hm nevedel som ze aj taky ludia su co sa boja krasnych zien
edit:: //
lol mam poserofobiu....
podla mna strachom z hadov a veci ktore su pre cloveka nebezpecne nieje chore a "trpi" tym vela ludi pretoze mame o seba strach..tu je strach imho namieste
.. take polovicne fobie su napr strach z vysky a uplne stupidne fobie napr strach z mocu, ranajok to je uz na odbornika

.. take polovicne fobie su napr strach z vysky a uplne stupidne fobie napr strach z mocu, ranajok to je uz na odbornika
asi neschopnost niest zodpovednost resp. poserofobiaZHNiLa_KaCHNa napísal:a ako sa vola fobia z neuspechu, ze sklamem inych?