Ako na internet???

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hatamrc
Light Professional
Light Professional

Ako na internet???

Príspevok od používateľa hatamrc »

Cawko takze takto.......mam internet v jednom pc ,je to internet cez antenu ale to je nepodstatne..kupil som aj druhe pc a chcem vediet ako dosiahnem aby bol internet na oboch...stare pc kde je internet ma jednu sietovku a nove ma dualnu..co mam spravit??.....napr zapojit net do noveho a potom odtial takym istym kablom tahat do stareho???
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako na internet???

Príspevok od používateľa vladino001 »

hatamrc napísal:Cawko takze takto.......mam internet v jednom pc ,je to internet cez antenu ale to je nepodstatne..kupil som aj druhe pc a chcem vediet ako dosiahnem aby bol internet na oboch...stare pc kde je internet ma jednu sietovku a nove ma dualnu..co mam spravit??.....napr zapojit net do noveho a potom odtial takym istym kablom tahat do stareho???
Načo sa pýtaš keď si to už sám vyriešil? ak by si nevedel tak pozri na nete je vela druhou ako to zapojiť alebo si pusti sprievodcu nastavením sieťe a tam máš tiež pár schém. 8) Dúfam že už budeš vedieť :wink:
hatamrc
Light Professional
Light Professional

no sak ale chcel som vediet ci to bude tak dobre...tam staci normalnym sietakom to potiahnut potom nie??......a este jedna otazka ,tie pocitace budu moct byt nezavisle pripojene do internetu jeden bez druheho ale aj oba naraz???
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

cem sa pripojit k teme....kebyze cem pripojit 3PC a dokupim do toho hlavneho PC este jednu sietovku teda buem mat 3....pojdem repojit net ? a ako to treba natavit(zapojit viem ako)...plz podrobne....dakujem
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

ST1 napísal:cem sa pripojit k teme....kebyze cem pripojit 3PC a dokupim do toho hlavneho PC este jednu sietovku teda buem mat 3....pojdem repojit net ? a ako to treba natavit(zapojit viem ako)...plz podrobne....dakujem
Prečo si radsej nekupil 5 portovy switch a nemusel by si nič nastavovat ? iba by si pozapajal nastavil Ipcky.. vysvetli ako mas net či ten tvoj "hlavne PC" ma verejnu IPcku alebo mas IP adresu typu 192.168.*.* alebo 10.*.*.* alebo 172.*.*.* a si v LAN siety a von ides cez Providerov server ktory až ten ma verejnu IPCku....
hatamrc
Light Professional
Light Professional

a moj problem co???
vladino001
Light Professional
Light Professional

hatamrc : ten net nebude nezávisly vždy budeš mať na tom druhom pc net iba ak bude zapnutý ten kde maš ten net priamo zapojeny, lebo to maš potom zapojene ako jedna sieť ale cez ten jeden komp zdielaš net na ten druhý. (kup si HUB alebo Switch 4 portovi a budeš to mať jednoduchšie a nezávisle)
ST1 : z čoho privádzaš net z modemu (kolko portovy) alebo AP ??? ale ďaľšiu sieťovku by som tam netlačil radšej neaký ten lacny switch
hatamrc
Light Professional
Light Professional

a mozete mi aj odporucit nejaky dobry a hlavne lacny 4 portovy switch??:..este otazka ked budem mat zatial len kabel tak to bude normalne presietovane nie??:..budem moct z jedneho pc posielat veci do druheho a tak nie??:..a este jedna ze tlaciaren mi asi nepojde na oboch pc ze ,ked je pripojena len k jednemu
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

hatamrc napísal:a mozete mi aj odporucit nejaky dobry a hlavne lacny 4 portovy switch??:..este otazka ked budem mat zatial len kabel tak to bude normalne presietovane nie??:..budem moct z jedneho pc posielat veci do druheho a tak nie??:..a este jedna ze tlaciaren mi asi nepojde na oboch pc ze ,ked je pripojena len k jednemu
Hej budeš moct.Len im nastav podobne IPcky ako napr.. 192.168.1.1 a 192.168.1.2 Aby sa videli v siety ....Tlačiaren ti pojde aj na druhom PC ... daš pridat tlačiaren vybereš možnost sietovu alebo po siety ... a napišeš IPadresu PC kde je tlačiaren nainštalovana ....

OT- toto je často naplnou mojej dennej prace taketo nastavovanie :lol: :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ak je stare PC pripojene na internet pomocou ethernetove kabla, tak si kup router, nie switch. Napr. tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL0UH4EF
hatamrc
Light Professional
Light Professional

zatial mi neostali po kupe pc peniaze tak to vyriesim len provyzorne tym kablom ,ked neprsi aspon kvapka
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

prilis vela otazok a nechapem vacsinou....mam to cez router myslim a vzdy ked cem ist na net musi sa pripajat a hovadiny.....a mal som uz pripojeny 2 PC a musel byt hlavny PC zapnuty aby mohol ficat net na druhom a furt sa pripajal :((( jak to spravit a nastavit aby si to nepytalo to idiotske pripojenei abo aspon aby ficval ten net na dalsom PC bo som neco poprestavoval a uz nejde. ja sa ztoho raz zblaznim :x
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Bez toho aby si napisal ako sa na net vobec pripajas [adsl modem, wifi ap, ethernet kabel] ti tazko niekto poradi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skoro vsetky routre maju nastavenie IPciek, teda pripojenia. Mozes si vybrat medzi dynamickou IP ADSLka, pevnou IP napriklad pri wifi, vytacavym spojenim PPPoE a podobne.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Bez toho aby si napisal ako sa na net vobec pripajas [adsl modem, wifi ap, ethernet kabel] ti tazko niekto poradi.
pozri sa na
tam je vsetko je to neco ako Wifi 3,5Ghz pasmo....[/code]
vladino001
Light Professional
Light Professional

Ta stranka nejde (aspoň mne) Keď chceš poradiť tak napíš presne aký maš net a cez aké zariadenie ti to ide do pc. inak sa ti neda poradiť iba žeby sme tu boli telepati čo niesme :?
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:Ta stranka nejde (aspoň mne) Keď chceš poradiť tak napíš presne aký maš net a cez aké zariadenie ti to ide do pc. inak sa ti neda poradiť iba žeby sme tu boli telepati čo niesme :?
sry ta stranka ma byt www.wmx.sk
vladino001
Light Professional
Light Professional

Vypitaj si od svojho providera dalšiu IP aby si mal cez ten router tie pc rovnocenné. (ja mam tiež sieť cez AP a 2 PC mam zapojene nezávisle na sebe a pohodička len zapnem AP a pc ktory chcem a fičim hned)
hatamrc
Light Professional
Light Professional

ja nemam teraz peniaze na router.........tak da so to tym kablom,viem ze ak budem chcet ist na net s tym druhym pc bude musiet byt zapnute to ktore ma priame pripojenie na net......aspon takto nejako ...ale co vsetko musim spravit aby to slapalo..,nejaky postup ,popis..dakujem
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Vrazíš sieťovku do kompu, kde máš Internet (PC 1).
Naištaluješ ovládače.
Prepojíš PC 2 s PC 1
Presvedčíš sa, že máš spravenú funkčnú LAN medzi PC 1 a PC 2.
Na PC 2 nastavíš ako východziu bránu IP adresu PC 1 v novovytvorenej LAN.
V sieťových nastaveniach na PC 1 označíš sieťovú kartu, cez ktorú sa pripájaš na intenet a sieťovú kartu novovytvorenej LANky s PC 2. Klikneš pravým a vyberieš Bridge (premostíš siete).

Možno sa vyskytne malý problém s nastavením posledného východiska na PC1.

Malo by to fungovať.

Keď bude PC 2 chcieť sa pripojiť do internetu na nejakú adresu, pošle informácie cez LAN do PC 1, to následne v prepojenych sieťach nasmeruje požiadavku na smerovač providera, kde sa Tvoja strana pripojenia končí (pokračuje to útrobami siete providera).
Napísať odpoveď