Ofidiofóbia a iné

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

P3Bo, na National Geographic chodí veĺa dokumentov o hadoch. Všetky ich pozerám, hady ma zaujímajú, poznám ich z telky, ak je had v zoo za sklom, vôbec sa ho nebojím, nevadí mi. Bojím sa ho vtedy ak viem, že má možnosť dostať sa ku mne. T.j. vo voľnej prírode. Ak vidím hada v diaľke, nevadí, obídem ho, alebo sa otočím a idem inou cestou. Ale ak ma prekvapí, dostávam sa takmer do šoku, chytám záchvat, zahmlie sa mi pred očami začnem utekať, bez toho aby som vedel, že kam.
Preto som dostal odporúčanie, že do lesa nesmiem ísť sám, inak si môžem ublížiť v prípade stretu z hadom.
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

P3Bo napísal:ide o to že fóbia je podvedomá nejde o to či je živý alebo len virtuálny je to psychický blok ktorý sa musí človeku podariť preraziť ...zastávam názor že každú slabosť trebá prekonať , lebo iba tým sa zlepšujeme.
Hej ale proste stykom cez virtualnu terapiu si lahšie zvykal a až ho to tak nedesilo .. tkaže takymto sposobom si postupne zvykal.... :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

A najhoršie je to, že do lesa chodím pravidelne, hadov som už postretával mnoho, od užoviek, cez slepúchy po vretenice. Do šoku som sa dostal dvakrát, keď mi had bol pri nohe. Toto neprajem nikomu zažiť.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

Hmmm Erytrocyt koľko je pre teba bezpečná vzdialenosť ? vieš ja neviem ako ti mám pomôcť musel by si to pomaly ale isto prekonávať ,napr. každý deň by si prišiel o krok bližšie k hadovi (znie to tak ako keby si ho mal pohladkať ale skús iba tak na meter to by si mal uskočiť a pokiaľ si dospelý (nad ) 80 kg chlap tak ti jed vretenice toho veľa nespraví takže toľko strachu by si nemal mať , lenže pri tvojej fóbii treba najprv nejakého hada nájsť :/

erytrocyt napísal:A najhoršie je to, že do lesa chodím pravidelne, hadov som už postretával mnoho, od užoviek, cez slepúchy po vretenice. Do šoku som sa dostal dvakrát, keď mi had bol pri nohe. Toto neprajem nikomu zažiť.
vidíš a stále si živý a zdravý , ak by bola tvoja fóbia opodstatnená tak by si tu už nebol :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

No P3Bo...Lenže vedome som k hadovi neprišiel nikdy bližšie ako na 5 metrov. Zmija nezabíja zdravých dospelých ľudí, pozor, toto je len polopravda.
Ak si alergický na jej jed, bez okamžitej pomoci zomrieš.
A vieš či si naň alergický? Nevieš...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

podla mna je tazko hovorit ci ide u erytra o zdrave obavy-respekt pred hadom alebo o chorobny zdraviu nebezpecny strach ..ja som hava v prirode nevidel len uzovku bola asi 20 cm dlha mihla sa popri mne a zamrazilo ma ..mal som pred nou starch lebo som ani nevedel ci je to uzovka..skratka obavy na mieste :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Srnec, v Bratislave v Slávičom údolí, vedľa cintorínu som stretol odhadom 1,5 m dlhú užovku stromovú. Stretol som ju na chodníku. Najprv som nechápal čo to vlastne je. Bola v diaľke. Prišiel som bližšie, zbadal som že je to had, strašne som sa zľakol. No neskôr ako som ju pozoroval, zaujímala ma, podišiel som aj bližšie, a poobzeral som si ju. No akonáhle sa pohla, inštinktívne som ukročil o dva-tri kroky späť. Takto som ju pozoroval asi 10 minút, potom sa odplazila :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

tak to imho nemas fobiu ... ten co by mal fobiu z hadov by sa vysral na pozorovanie a akonahle by zbadal uzofku, utekal by zo slavina krizom..

inak vedel si ze je to uzovka stromova alebo ti potom povedali

//ako myslis ..imho nemas aj tak fobiu len strach a respekt ako aj ja a hufa inych ludi :P
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Vedel som o tom že je to užovka stromová. A keď ti poviem že fóbiu mám, tak ju mám. To nie ja som si vymyslel :wink:
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

ja utekam aj od jasterice a cervika preskocim. cize HADA ked stretnem bud odpadnem alebo spritn prec.... a nie to obzerat :lol:
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

R1k1nko napísal:ja utekam aj od jasterice a cervika preskocim. cize HADA ked stretnem bud odpadnem alebo spritn prec.... a nie to obzerat :lol:
ty si dievča?? lebo mi tak pripadaš.. nie že to vezmeš osobne, akurat nepoznam normalneho chalana ktory by sa bal huseničky :lol:
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

erytrocyt napísal:Srnec, v Bratislave v Slávičom údolí, vedľa cintorínu som stretol odhadom 1,5 m dlhú užovku stromovú. Stretol som ju na chodníku. Najprv som nechápal čo to vlastne je. Bola v diaľke. Prišiel som bližšie, zbadal som že je to had, strašne som sa zľakol. No neskôr ako som ju pozoroval, zaujímala ma, podišiel som aj bližšie, a poobzeral som si ju. No akonáhle sa pohla, inštinktívne som ukročil o dva-tri kroky späť. Takto som ju pozoroval asi 10 minút, potom sa odplazila :)
Takýchto kontaktov by ti trebalo asi viac ... lebo ako pozerám nie je to s tebou až také zlé :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

P3Bo, poviem to takto. Najhoršie je, ak ma had prekvapí a dostane sa ku mne blízko. Ak je v dostatočnej vzdialenosti, nevadí mi.
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

Old Dirty Bastard napísal: nepoznam normalneho chalana ktory by sa bal huseničky :lol:
uz poznas : :wink:
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Nemam fobiu z hadov. Hady ma odmalicka fascinuju. Vzdy, ked je, si o nich pozrem dokument alebo ked ho vidim nazivo, tak ho sledujem. Proste si myslim, ze hady su velmi zaujimave stvorenia. Jedine co ma vie vylakat je, ked sa kupem u nas na rybniku a je blizko uzovka. Nie je to strach ani z tej uzovky ako skor z prekvapenia. Takisto sa zlaknem ked sa dotknem ryby, alebo ineho zvera. :)
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

ja milujem hady... sú to krásne stvorenia a chcel by som si kupiť velhada kralovského.
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

nemam absolutne ziaden strach s hadov. ja mam strach z vysok
janicek2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa janicek2 »

Z hadov mam zmiesane pocity. Take "domace" z akvarka mi nevadia. Ked bola moznost, vzdy som ich zobral, pohral sa s nimi - ziadny strach. V telke, ked su nejake dokumenty o hadoch, tiez ma to zaujima. Ale mam respekt pred nimi, keby som ich mal stretnut niekde v prirode.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja mám arachnofóbiu v dosť pokročilom štádiu. Nie je to sranda žiť s tým a pochopí ma iba a len ten, kto nejakú fóbiu má...
Ono sa ľahko hovorí, že "Bojuj s tým" ale naozaj to nie je jednoduché. Mám už aj kontakt na centrum, kde by ma veľmi rýchlo vedeli tohto strachu zbaviť, ale nenabrala som ešte vnútornú silu zavolať tam a dať sa na terapiu. Čítala som na rôznych fórach príbehy ľudí, ktorí na tom boli tak ako ja, podstúpili terapiu a teraz sú OK a šťastne za vodou... Dúfam, že jedného dňa budem jednou z nich, ale ono to ešte nejaký čas potrvá...

BTW, k téme fóbie - poznám niekoho, kto má panický strach z gombíkov!!! Je to seriózny pán, ktorý do práce musí nosiť obleky. Každodenné ranné obliekanie košle je preňho utrpením... Najhoršia je preňho situácia, keď vidí na zemi spadnutý gombík - vtedy ani nevkročí do miestnosti, dostáva závrate a je celý úplne mimo...
Keď som prvýkrát o jeho fóbii počula, tak som sa nestačila čudovať, ale v konečnom dôsledku - je to fóbia ako každá iná, i keď si myslím, že môj strach z osemnohých zvieratiek je predsalen racionálnejší...
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Ja mám strach z hmyzu (bolo tu písané že sa to volá Entomofóbia), hlavne z lietajúceho a z veľkého (z malého strach nemám, komára alebo nejakú mušku zabijem). Niekedy sa stane že do bytu vletí otravná mucha ktorá lieta okolo hlavy tak ma to "nasere" a buď s ňou novinami skoncujem alebo nejakým spôsobom donútim aby vyletela von oknom.. Ale že by som mal takto skoncovať napríklad s čmeliakom alebo nebodaj so sršňom, ide mi mráz po chrbte..( naposledy som videl sršňa v škole, mal min 4 cm, aspoň to z diaľky tak vyzeralo, nemal som nervy sa k nemu priblížiť ani vtedy keď bolo po ňom). Tento strach nedávam nejak moc najavo ale keby si na moje rameno napríklad sadol takýto sršeň, asi by som :smt081 ...
Napísať odpoveď