Domaca siet
-
7iro
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
Domaca siet
Rad by som si doma zosietoval 2 pc tak, aby na obidvoch isliel internek, aj ked bude jeden vypnuty. Co vsetko k tomu treba? Clankysom cital, viem, ale nenasiel som nic o tom ze ci pojde net aj ked bude jeden pc (na ktorom je net teraz) vypnuty...
Od suseda mam v tomto pc uz kabel (som s nim v sieti) - a od neho mi ide internet...
Od suseda mam v tomto pc uz kabel (som s nim v sieti) - a od neho mi ide internet...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Áno, ale môžu sa Ti vyskytnúť (a aj sa zrejme vyskytnú) problémy, čo budú potrebovať nastaviť smerovač (a smerovač robí väčšie oneskorenie ako prepínač, lebo pracuje s tromi vrstvami, kdež to prepínač len s dvomi; ale poskytuje väčšie bezpečie, riadenie premávky).7iro napísal:s tym routerom sa mi to zda lepsie...
-
t0m4s3
Admin
Pokial ma doma sused router, a z neho ma vyvedene kabel k 7iro, tak v tom pripade teda staci switch. Netusim ako to ma zapojene, kedze vacsina ludi tu na fore zvykne poskytnut skutocne vycerpavajuce informacie, z ktorych sa velmi jednoducho vydedukuje kde je problem a ako ho riesit (pre nechapavych - to bolo myslene ironicky). Staci nastavit na oboch kompoch IP, ktora prislucha LAN adrese tejto siete, spravnu Gateway a DNS servre. Alebo ako si spominal ak ma sused na routri rozbehnuty DHCP server, staci iba pospajat kable.
-
vladino001
Light Professional
Mam dilemu
budem mať od T-comu net cez ten jednoportovy modem ale doma mam dva PC. Stolný by bol v poho ale mam doma aj NB. tak otazka znie či ide že by som z toho modemu do AP-čka (AP ovislink 5460) a z toho AP by som zapojil jeden PC cez lan, NB cez WIFI, poprípadne by som mohol ešte jeden cez volny port na AP. je to reálne? a ak hej tak AP nastaviš ako Bridge?
-
Enduro3333
Medium Professional
Ja to mam presne takto doma ja spravene.... funguje bez problemov...t0m4s3 napísal:Presne takuto siet budem v blizkej dobe riesit doma. Z modemu kabel do APcka, AP nastavene v normalnom mode (Access-point). Na AP budes mat niekolko volnych kablovych portov + WiFi po dome. Hlavne to nenastavuj ako bridge.
-
vladino001
Light Professional
-
Enduro3333
Medium Professional
Internet-*.*.*.*-ADSL router-10.*.*.*-Wifi router-192.168.1.*-PC stači ? NA PC nastavíš ako branu IP adresu routera čize 192.168.1.1 v mojom pripade maska 255.255.255.0 a DNS ti musí dodat/spytaš sa poskytovatela internetu......Happy ?vladino001 napísal:ok nastavene ako AP a nastavenia ako DNS, Gateway? (to mate ako nastavene?) + iné nastavenia ktore ma nenapadaju.