Nechapem ze som si tuto temu vsimol az teraz takze v podstate zrekapitulujem to co som uz raz napisal inde:
Nemam vodicak dlho ale jazdim casto a uz mam odjazdene fakt dost takze myslim ze mam pravo objektivne hodnotit. Kedysi som si myslel ze tie reci o zenach vodickach su len take zlovestne vtipky ala sprosty policajt ci dementna blondinka ale odkedy jazdim, chapem ze je to cista pravda. Zeny nehnevajte sa na mna ale tie vase trapne reci ktore sa samozrejme museli objavit aj v tejto teme o tom ze henta je zaciatocnik a aj muzi buraju etc. ma uz ani nevedia rozosmiat. Myslim ze kazdy jeden vodic co uz ma odjazdene uzna ze zena za volantom je v drvivej vacsine absolutna tragedia. Ako tu uz niekdo napisal, muz nabura lebo si velmi veri, zena preto ze proste soferovat nevie. Take nehody ake dokazu vytvorit zeny by v zivote ziadny chlap (ani keby bol na mol) nesposobil, pri niektorych fotkach ci videach uz si naozaj vravim ze je hanba ze ma taka sliepka vodicak. Ja neviem ale to co je u zien viac-menej klasika ako pomylit si brzdu s plynom ja vnimam ako absolutnu debilitu ktora je podla mna nepochopitelna. Nehnevajte sa na mna ale niekdo kdo si dokaze pomylit pedale a este sa na tom smiat nema co robit na ceste. A takej polovici zien by aj to soferovanie islo, keby sa nesli zo vsetkeho posrat. Neuveritelne mi lezie na nervy zena za volantom ktora stresuje z uplne vsetkeho okolo seba (boze tu je strk, boze ako sa tam zaradim, pane boze teraz mam kam ist, pane boze tam je cyklista kam mam ist, pane boze to je uzka cesta), niekedy mam fakt chut ju poriadne preplieskat a nahukat na nu nech sa spamata. Prave ta paranoia sposobi u zien najviac nehod, pri kazdej zmene ci mensom probleme zacne zena stresovat ako chora a absolutne nezvlada situaciu, to nevravim o
idiotskych sliepkach ktore sa zlaknu a
pustia volant. Niekdo taky by nemal mat pravo jazdit do konca zivota.
Kazdopadne tuto temu uz povazujem viac za smutnu a ked sa niekde vytiahne a ludia sa smeju tak ja si pospominam na x nepochopitelnych situacii ktore som videl na vlastne oci a x situacii kedy som sa len tak tak vyhol vaznym zraneniam lebo nejaka pipka nevie co je smerovka alebo ju to proste nezaujima. Ne-vodici si z toho robia srandu ale vodic vie ze ked za volantom vidi zenu moze ocakavat cokolvek. Takze ak sa tu este raz nejaka zena ohradi ze to nieje pravda alebo prehanam, mozme sa dohodnut ze pojdeme na okruznu jazdu po slovensku a stavim sa ze jej nebudu stacit vsetky prsty aby zratala zeny ktore stretneme a evidentne si vodicak nezasluzia. A za kazdeho takeho chlapa jej zaplatim veceru (cize si ani nemusim brat penazenku)...
A mimochodom ked som to tu cital tak ma cely cas vytacali dementi ktori tu pisali ako otec na parkovisku nacuval do znacky etc. ako keby si nevedeli precitat nazov temy. Niekdo by to tu mal premazat...
Fall napísal:akykolvek sofer ked je neskuseny moze spanikarit, nie len zena, cize hovorit, ze zeny su zle vodicky lebo su neskusene je hlupost, kazdy kto je neskuseny robi chyby a nehnevaj sa, ale argument, ze ved vie co robi, tak moze porusovat predpisi neberiem, tie predpisi proste nejak stanovene byt musia, su zrejme stanovene na zaklade niecoho a ani najskusenejsi vodic nie je 100% a keby niekoho svojou jazdou zabil alebo zranil tak myslim, ze je to cena nevycislitelna
co sa tyka chu**** co dostanu drahe auto a machruju o tych je skoda pisat, niekedy mam na cestach dojem ze aj vodicak by mal byt podmieneny minimalnou vyskou IQ
Tak chlapce, poviem ti rovno ze ty si cisty idiot. Predpisy musia byt a ich nastavenie musi byt spojene s tymi
najslabsimi vodicmi, tak aby mohli jazdit po cestach a predpisy predisli sposobeniu vaznejsich nehod. Preto je jasne ze ak je niekdo skuseny a je na uplne inej urovni ako niekdo kto ma vodicak dva tyzdne, tak si moze dovolit jazdit aj dvakrat tak rychlo a stale je ovela mensim rizikom. V zakone predsa nemoze byt definovane akou rychlostou moze ist aky vodic, ci ake auto. Alebo si myslis ze ked vedla mna pojde skoda 120 nejakou styridsiatkou, ja pojdem na niekolkomilionovom bmw len s pneumatikami 20x drahsimi ako cele jeho auto vedla neho a pojdem osemdesiatkou, on ubzrdi skor? Hovno. Tak potom preco ja mam jazdit u nas v meste 40 ked ubrzdim aj tak skor ako polovica tych starych konzerv ktore si obieham? Preco mam ist rovnako ako 60-rocna babka ked mam 10x rychlejsie reflexy? Tebe to dava zmysel? Lebo ak ano tak si asi pomateny.
A kedze pravidla ktore by vsetky tieto veci zohladnovali by boli prilis komplexne na to aby boli pouzite v praxi, platia pre vsetkych jedny rovnake. Takze
je na kazdom vodicovi aby zhodnotil svoje schopnosti ako aj schopnosti jeho auta a podla toho zvolil styl jazdy. Preto je podla mna policajt ktory mi nameria na styridsiatke 60km/h a zastavi ma totalny ko*ot. Lebo ja na rozdiel od dochodcu v starej lade ktory ide predpisovo nepredstavujem ziadne (alebo skor minimalne) riziko. Napriek tomu dostanem ja pokutu a dochodca co o dva bloky dalej ani nevidi aka je farba na semafore ide v pokoji dalej.
Preto samotny policajt, ktory je vlastne tym koncovym "vykonavatelom" zakona by mal podla prirodzenej logiky a vlastneho svedomia zohladnovat veci ktore v zakone ukotvene byt nemozu. Bohuzial je take nieco naozaj vynimkou.