Ako prezit Homesick

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Ako prezit Homesick

Príspevok od používateľa spanoo »

Dnes som dorazil do Dublinu, som sam a neviem ako sa mam s tym vysporiadat...
Poradte nejake rady
Vopred Dakujem :(
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

No ked si sam nemam moc co radit...
Mozes ale skusit rozne veci na ktore by si sa doma neodvazil :twisted:
Chod do nejakeho privatu :D
Inac neviem...
Este ma napadlo chatuj s ludmi v SK a diskutuj na diskusnych forach :wink:
spanoo
Star
Star

to aj robim...zhanam si privat s cudzincami a chatujem s ludmi v SR a chodim na Hojko...ale nepomaha mi to....
Jedina moja opora je moja laska lienka557 len ta je domka v SR :cry:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

kúp si pivo, ľahni na gauč, zapál cigaretku a všetko bude ok.

Nebudeš tam večne, predsa sa tam nechystáš umrieť či áno? Uvidíš, prídeš domov, povieš si, že je tu nuda a budeš sa chcieť vrátiť späť.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pinco napísal:kúp si pivo, ľahni na gauč, zapál cigaretku a všetko bude ok.

Nebudeš tam večne, predsa sa tam nechystáš umrieť či áno? Uvidíš, prídeš domov, povieš si, že je tu nuda a budeš sa chcieť vrátiť späť.
Tak nieco podobne si asi este nezazil...
K teme: jedinou cestou z danej situacie su kamarati, tak skus ist na Pokec a tam najst niekoho zo Slovenska(vobec to nemusia byt baby) a s nimi vybehnut niekam do pubu alebo len tak na navstevu. Alebo skus nejaky anglicky chat a najdi niekoho miestneho kto by ti ukazal mesto...
Pripadne ak mas pracu, tak skus ukecat kolegov na nejake posedenie. Z vlastnej skusenosti viem, ze kamarati sa najlepsie hladaju cez pivo :)
R1k1nko
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa R1k1nko »

GothaR napísal: Alebo skus nejaky anglicky chat a najdi niekoho miestneho kto by ti ukazal mesto...
:lol: uz vidim ako je kazdy druhy ochotny mu ukazovat mesto ... ale Dublin je Dublin mozno ina mentalita.... ale aj tak bude mat luck ked niekoho najde :wink:
skus ich na pivo nalakat na to pojde kazdy aj tehotna mamicka v 8 mesiaci :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

GothaR napísal:Tak nieco podobne si asi este nezazil...
zažil a riešil som to pivom...

Treba si uvedomiť, že depresia nič nevyrieši, naopak zhorší, preto sa netreba tomu poddať a hľadať si zábavku, určite nesedieť doma pri compe na pokeci s kamarátmi, veď to tú hroznú atmosféru ešte viac znásobí.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

No tak, kámo, hlavu hore! Zmena je na začiatku vždy takáto... Chvíľu trvá, kým sa adaptuješ. Možno na začiatku budeš pociťovať, že ti chýba tvoj slovenský stereotyp, ale postupne začneš vypĺňať svoj deň samými novými činnosťami, stretneš nových ľudí, spoznáš nové veci a miesta a zapáči sa ti to. Chce to len čas a všetko bude dobré. :wink:
No a čo sa týka tvojej lásky - ako som ti už písala, dôležité je ostať v kontakte a striehnuť na lacné letenky, aby ste sa mohli navštevovať čo najčastejšie. Možno to bude skúška vašim vzťahom, ale aspoň vás to posilní a budete si vzácnejší.
Hlavne sa teš z toho, že máš výbornú príležitosť rozšíriť svoje možnosti a naučiť sa niečo nové. No a keď budeš depkovať - tak kľudne napíš a my ti už nejako zdvihneme náladu :P Držím palce, bude to dobré, neboj. :smt056
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

prave mam v dubline spoluziaka (19), robi tam, tak ked bude na icq, tak sa ho spytam ked chces :)
spanoo
Star
Star

mne hojko vie pomoct pri vsetkom....Ste tu super...a kontakty sa vzdy zidu..napis SS ak ho nebudem otravovat
A Dakujem
obzvlast dakjem tebe zuzka, ty uz vies preco :wink:
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

ten Homesick , čo to je ? :D
predpokladám nejaká depresia z osamelosti , resp. z nového prostredia
aký je presný názov ?
dpč nevieš to po slovensky napísať :D
vždy mi Homer behá po rozume

// to nemohol napísať - Cnie sa mi za domovom , čo s tým ?
panenka mária
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

schw33k napísal:ten Homesick , čo to je ? :D
predpokladám nejaká depresia z osamelosti , resp. z nového prostredia
aký je presný názov ?
dpč nevieš to po slovensky napísať :D
vždy mi Homer behá po rozume
volne prelozene cnie sa mu za domovom
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

pinco napísal:zažil a riešil som to pivom...

Treba si uvedomiť, že depresia nič nevyrieši, naopak zhorší, preto sa netreba tomu poddať a hľadať si zábavku, určite nesedieť doma pri compe na pokeci s kamarátmi, veď to tú hroznú atmosféru ešte viac znásobí.
Aha, tak sorry. Znelo mi to vtedy tak divne :)
Ale fakt je, ze pivo je hlavne :) A aj ked sa tak zamyslim, tak z tych novych kamosov, co mam tu na internate a zo skoly, su "lepsi" ti, s ktorymi chodim chlastat. Tam sa clovek otvorenejsie porozprava, ked sa niekto prepije, tak mu ostatni pomozu a uz sa priatelstvo utuzuje :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Neboj, prezijes...vsetko zavisi od okolnosti a osobnosti.. ja som tu uz skoro 2 roky a viem ze si nezvyknem nikdy...to sa proste neda, odlisna kultura, uroven byvania ....jedine co som si asi zvykol su skarede zenske - zistil som to tak, ze tesne po prichode som pri chodeni po uliciach hladel len do chodnika, take skarede sa mi zdali - a dnes sa uz za hociktorou obzriem...deformacia prostredim...a moju ciastocne zdravu mysel zachranuje fakt,ze byvam so slovakmi a mam internet...
spanoo
Star
Star

seth82 napísal:Neboj, prezijes...vsetko zavisi od okolnosti a osobnosti.. ja som tu uz skoro 2 roky a viem ze si nezvyknem nikdy...to sa proste neda, odlisna kultura, uroven byvania ....jedine co som si asi zvykol su skarede zenske - zistil som to tak, ze tesne po prichode som pri chodeni po uliciach hladel len do chodnika, take skarede sa mi zdali - a dnes sa uz za hociktorou obzriem...deformacia prostredim...a moju ciastocne zdravu mysel zachranuje fakt,ze byvam so slovakmi a mam internet...
No tie skarede zenske su fakt....peknu som videl len jednu a to je moja kamoska zo Slovenska :lol:
Ale mne to nevadi...koli zenskym som sem neprisiel...Mna jedna krasna caka doma :oops:
Ale ja chlastanim nebudem nic riesit!! Robil som to obcas na Slovensku ale to je kravina...A chlast je tu aj tak drahy fest....
Radsej budem...neviem co :roll:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Presne.. nenahaj aby ta to nejak ovladlo.. Aby si neprisiel do takeho stadia, ze si nahovoris, ze ta nieco boli, ze mas nieco zlomene.. vtedy je uz najhorsie hladat vyhovorky preco mam ist s5 domov.. Proste vyraz do mesta, skus najst niekoho. mozno ineho slovaka a tak..
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

skus hravat na namesti na nejaky nastroj s potulnymi kapelami vo volnom case :) alebo nejaky narocny konickek ak nechces sa zabavat s ludmi.
spanoo
Star
Star

musim si najst job co mi zabere sakra vela casu....budem workoholik a uvidime co to so mnou spravy... 8)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

spanoo - kontrólna otázka - napíš niečo pozitívne na tvojom pobyte v Írsku :) To len checkujem, či si na tom už lepšie...
Napísať odpoveď