5ka bola dobrá kniha, tak dúfam že to najlepšie bude aj vo filme. Vo všeobecnosti považujem filmy za "light" verziu kníh, u Pottera to platí takisto. Na nete som už ale videla fotky mladého Snapea, v porovnaní s Alanom Rickmanom je to teda slabota Viac ako na film sa teda samozrejme teším na knihu
Harry Potter filmy su vsetky dobre. Knihy som necital, takze neviem porovnat. Ine je to ale v pripade Lord Of The Rings a v tom pripade suhlasim s LLucia-ou, ze filmy su vacsinou slabsie, ako knihy, i ked Peter Jackson z toho dostal maximum. Keby Harry-ho Potter-a reziruje vzdy ta ista osoba, tak by to mozno vyzeralo este lepsie. Osobne jednotka sa mi zapisala velmi dobre v pamati.
p4ra keby si si precital knihy ako ja (niekolko krat) povedal by si asi to iste co ja...
tie filmy stoja za hovno, desna zlatanina scen bez akejkolvek nadvaznosti... HP1 a postupne to mierne stupa..
4 film bol spraveny asi najhorsie. Bolo tam toho hodne vynechane, aj ked chapem, ze 800-stranova kniha sa neda vtesnat do 2,5-hodinoveho filmu, takze film bol spraveny len povrchne. Škoda, 4-kniha sa mi prave ze pacila najviac.
mirak2 napísal:p4ra keby si si precital knihy ako ja (niekolko krat) povedal by si asi to iste co ja...
tie filmy stoja za hovno, desna zlatanina scen bez akejkolvek nadvaznosti... HP1 a postupne to mierne stupa..
Je vidno že ľudia čítajú iba ľahké knihy(by som bol zvedavý keby začali čítať svetovú literatúru - veď LOTR prečítal málo kto ....a to ešte nepatrí medzi tie ťažké) a potom su sklamaný z filmov pretože "kniha bola lepšia " ale problémom je to že film nikdy nebude lepší ako kniha . (Jedinou výnimkou môže byť Jurský park na nič čo by ma viac zaujalo oproti knihe si nepamätám. ) Osobne sa preto na Pottera veľmi teším - už by to ale mohlo aj skončiť.
jop, jasne, ze sa tesim na film, idem do kina. knihu som necital ani jednu. ale najviac sa tesim na hru ked sa mi da dokopy pc taq si ju hned stiahnem (resp. uz teraz asi zacnem stahovat do notasu)
Nedá sa to porovnávať, ale zjavne sú dve skupiny ľudí - ktorí knihu čítali a idú na film, a tí ktorí nečítali a idú na film. No a v tom prípade je tam aj iný pohľad na ten film. Nikdy som do kina nešla na Pottera s veľkými očakávaniami, beriem to ako nejakú "zaujímavosť" popri knihe. Takže aj tie výhrady ktoré môžem k niektorým sfilmovaným veciam mať, beriem úplne v pohode...
Mňa by zaujímala ešte jedna vec - chodíte na film v angličtine alebo s dabingom? Ja výlučne v angličtine, slovenské hlasy a slovenský preklad nemôžem
p4ra napísal:Premoz sa, budes milo prekvapeny. Kniha je naozaj skvela. Urcite si ale predtym precitaj aj Hobit - genialne.
Zbytočne sa snažíš je to príliš dĺhe , princípom úspešného filmu v dnešnej dobe je kopec erotiky , priblblého detského humoru a happy endu ...no proste úžas - a potom že prečo nechodím do kina
no, tazko poevdat. Zatial kazdy film bol pre mna voci knihe sklamanim, ale tatko to vecsinou byva. V kazdom pripade dufam ze nebude az tak brutalne osekany dej ako stvrtom filme
No ja si myslim ze urcite stupne sledovanost....vcera som bol pred kinom v londyne (Leicester Square, Odeon) pozret na premieru harryho potter bol to zabijak ludia tam uz cakali den pred tym ja som prisiel 6hodin pred tym tak som mal super fleka proste ludi tam bolo statne fuu a emma watson nazivo to stalo za to vidiet proste zazitok do konca zivota ju vidiet ) stala uplne pri mnee