Dovolenka v chernobyle. Je to mozne ?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Klayy
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klayy »

erytrocyt napísal:Klayy: Hovorí ti niečo prístroj menom dozimeter? :)
daj nejake cisla, aka je najvyssia prirodna radioaktivita kde normalne byvaju ludia
a aka je radioaktivita 1 km od sarkofagu

ja sa nehadam, nemysli si ze tomu clanku slepo verim, ale vela veci tam bolo dobre objasnenych a je to odlisny pohlad na vec

EDIT:
nieco na tento sposob
http://www.jbs.org/node/3481

"The most detrimental effect of Chernobyl was the forced relocation of residents. Ironically, the fallout from the accident emitted less radioactivity than the local soil."
El Bastardo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Dovolenka v chernobyle. Je to mozne ?

Príspevok od používateľa El Bastardo »

INDIGOcorp. napísal:chcel by som si to tam niekedy v zivote pozriet
kamo ak stes aby ti na cicine narastol nechet tak stastnu cestu :D
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

Rádioaktivitu má každý doma- dajte si do Wikipédie prirodzená rárioaktivita a dačo by to mohlo vypľuť, proste obyčajná premena rádia na radón...
Čísla, neviem ale u nás platí maximálna ročná dávka 4 jednotky (myslím že rontgeny ale niesom istý), to by sa ti malo zapisovať napr. po rontgenovom snímku do karty.. Pre porovnanie na streche priľahlých budov bola rídioaktivita niečo vyše 1000 týchto jednotiek za hodinu. Každopádne určite dosťaneš na pobyt na krk dozimeter a odčítakú sa ti údaje akou dávkou si bol zasiahnutý
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

cital som reportaz z knihy Pekelne pribehy. sice si napamatam autorovo meno ale velmi sa mi ta reportaz pacila... on mal stastie ze bol novinar a dostal sa aj do elektrarne. a pisal o tom ze ked im zacali dozimetre pipat museli si nasdit plnynove masky a rychlo bezat do auta, takze asi ta radioaktvita nebude tak soft-core :wink:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Gangy napísal:Vola sa pripyat a pokial ja viem, je to najdalej ako sa moze obycajny civilista dostat. Priamo do oblasti maju pristup len ozbrojene jednotky, vyzkumnici a novinari so specialnym povolenim. Cize ak sa tam chces dostat, votri sa na par rokov do jednej z tychto zloziek :wink: :D
Myliš sa , do pripyatu sa robia práve aj tie zájazdy pre obyčajných ludí.
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

ta kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=32910 je fakt dobra, nielen kapitola o cernobyle. je tam toho podstatne viac, ako si ludia zapametali z jojky ...ze vraj nemozete chodit po trave.
...tiez by som tam siel, ale 90$ za dnovy vylet s vyssie uvedenou cestovkou z Kijeva?
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

roman3x napísal:ta kniha: http://www.martinus.sk/?uItem=32910 je fakt dobra, nielen kapitola o cernobyle. je tam toho podstatne viac, ako si ludia zapametali z jojky ...ze vraj nemozete chodit po trave.
...tiez by som tam siel, ale 90$ za dnovy vylet s vyssie uvedenou cestovkou z Kijeva?
boze, precitaj si toto!
Stilo napísal:Mozno toto ti pomoze tam vycestovat :) http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html

A toto tam mozes vidiet http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/cerno.html
kaslat na cestovku.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

tiez ma strasne zaujimaju veci ohladom Cernobylu (mimochodom, toho roku sa narodila aj moja sestra :) )... celkom zaujimavy bol aj dokument o vybuchu (myslim sfilmovany pribeh ako sa to stalo (kto, co, kde, kedy, ako, preco, naco...))
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no co bol tma dakto :-) viete dakto kolko by to cca stalo z BA ???
jackb
Redeemer
Redeemer

je tu o tom este jedna tema, pohladaj :wink:
inak prave hore-vyssie linkovana kniha vo mne prebudila zaujem o cestovanie po Rumunsku ci byvalom ZSSR... staci uz len partia podone zameranych ludi, kedze zatial to vela penazi nestoji a v dohladnej dobe vacsina postsovietkych krajin ani nebude.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hh ludia po roku skoro tam stale chcem ist :D cim dalej tym viac :D nieco treba vymysliet aj keby ma smecka zmutovanych psov hnala :D
jackb
Redeemer
Redeemer

INDIGOcorp. napísal:hh ludia po roku skoro tam stale chcem ist :D cim dalej tym viac :D nieco treba vymysliet aj keby ma smecka zmutovanych psov hnala :D
skoro sme sa dahodli... len sa potom niektori rozutekali na vsetky kuty sveta...
uvidime co buduci rok da... siel by som aj do Delty ku malomocnym, alebo hadat tu dedinu zatopenu priehradou kdesi v Transilvanii...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

jackb napísal:skoro sme sa dahodli... len sa potom niektori rozutekali na vsetky kuty sveta...
uvidime co buduci rok da... siel by som aj do Delty ku malomocnym, alebo hadat tu dedinu zatopenu priehradou kdesi v Transilvanii...
hh no mne staci pre zaciatok ten cernobyl :D , bola by sranda tam hrat airsoft :D ako stalker original :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

INDIGOcorp. napísal:hh no mne staci pre zaciatok ten cernobyl :D , bola by sranda tam hrat airsoft :D ako stalker original :D
lol jj :-) sak mna skoro piclo ked som videl fotky a potom pripyat v stalkerovi sak to to iste :-P
Napísať odpoveď