Mna osobne tato myslienka, ze by som tam chcela vyskusat po VS pracovat uchvatila asi pred pol rokom a odvtedy ma zaujima vsetko okolo toho, tak teda piste, co si o tom myslite a ci by ste tam tiez chceli vyskusat pracovat.
Lekari bez hranic
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Lekari bez hranic
Ahojte, urcite ste uz poculi o organizacii Lekari bez hranic, ak nie, tak ujo Googel rad pomoze
. Tak by ma zaujimalo, aky nazor mate vy na tuto organizaciu, na ludi, ktori v nej pracuju, ci si myslite, ze je takato forma pomoci v krajinach, kde nemaju jedlo, vodu, nemocnice, ani ziadne hygienicke podmienky, prospesna a mozna.
Mna osobne tato myslienka, ze by som tam chcela vyskusat po VS pracovat uchvatila asi pred pol rokom a odvtedy ma zaujima vsetko okolo toho, tak teda piste, co si o tom myslite a ci by ste tam tiez chceli vyskusat pracovat.
to s tymi peniazmi sa ti naozaj len moze zdatFrco napísal:Hm je to urcite zasluzna cinnost, ale nezda sa mi ze by bola ohodnotena adekvatne financne, takze ak mas penazi mrte a kopec casu, smelo do toho
-
erytrocyt
VIP
bolek: Viem kto sú Lekári bez hraníc, osobne jedného z nich poznám. Voči týmto ľuďom mám obrovský rešpekt. Len málo ľudí by dokázalo dať sa na takúto dráhu čo i len na krátky čas...
Toto sú lekári, nie tí slizký rozkysnutí akože doktori liečiaci staré babky neustále čakajúci na nejakú päťstovečku do vrecúška...
ad: http://www.lekari-bez-hranic.sk/index.php
Toto sú lekári, nie tí slizký rozkysnutí akože doktori liečiaci staré babky neustále čakajúci na nejakú päťstovečku do vrecúška...
ad: http://www.lekari-bez-hranic.sk/index.php
-
bolek
Guru
Mna fascinuje na tejto praci asi najviac ten fakt, ze ti ludia, tie deti, si vasu pracu skutocne vazia. Tu, na Slovensku, staci jediny omyl a hned vas isu zalovat, ako keby lekar nebol clovek a nemohol robit chyby. Asi by nemal, ale nikto nie je neomylny. A v tej Afrike, vidite tie telicka vychudnutych deti, ich ustrachane oci, miliony ludi trpiacich AIDS, ale castokrat aj chorobami, ktore su bezne liecitelne a viete, ze oni na vas spoliehaju, vedia, ze ste ich nadej a ze ste to prave vy, kto im moze pomoct.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
lenze aj u nas sa spoliehas na doktora .. .a prave ze to beres u nas tak ze doktor je tan zachranca ktory ta MUSI valiecit ... takze ked sa doktor pomyli, alebo nebodaj aj ty sama sa nejako zasluzis o ot ze nebudes vyliecena, resp. nebudes vyliecena uplne alebo spravne tak to das za vinu lekarovi .. kdezto tam v afrike sa ta doktorova chyba akosi strati .. viem znie to dost blbo, ale je to tak keby si lezala v nemocnici niekde v mali alebo v ktorom zadku sveta a denne okolo teba umierali male deti a lastne vsetci ludia, tak by sa ti zdalo aj ciastocne vyliecenie, resp neuplne vyliecenie ako zazrak ... takze aj toto je cast toho ako sa na lekarov pozerame my a ako ludia v tychto problemovych castiach sveta ...bolek napísal:Mna fascinuje na tejto praci asi najviac ten fakt, ze ti ludia, tie deti, si vasu pracu skutocne vazia. Tu, na Slovensku, staci jediny omyl a hned vas isu zalovat, ako keby lekar nebol clovek a nemohol robit chyby. Asi by nemal, ale nikto nie je neomylny. A v tej Afrike, vidite tie telicka vychudnutych deti, ich ustrachane oci, miliony ludi trpiacich AIDS, ale castokrat aj chorobami, ktore su bezne liecitelne a viete, ze oni na vas spoliehaju, vedia, ze ste ich nadej a ze ste to prave vy, kto im moze pomoct.
-
bolek
Guru
nordkapp pb: presne takto to vnimam aj ja. Ludia ako keby si mysleli, ze lekar je Boh a vylieci vsetko. Potom to u nas vyzera tak, ze na zapalene hrdlo dostanem vsetko od antibiotik az po kvapky do nosa, ved aby sa na nieco nezabudlo a nebolo zle. Tymto sa nechcem stazovat na nase zdravotnictvo, len dostanem na jednu chorobu tolko liekov, o kolkych v inych castiach sveta len snivaju...snad chapete
. A mozno prave kvoli inej mentalite a podmienkam, ktore v tychto krajinach su, su ti ludia vdacni kazdej pomoci.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
lenze tam je casto ten problem, ze nepotrebuju kondomy, ale veci, ktore su u nas bezne sterilne a nevieme si predstavit, ze by neboli: ihly, gazy, obvazy,... tam su radi ked maju ihlu a jasne ze potom to vyuziva cela dedina. obrazne povedane. matka, ktora caka dieta sa casto nenakazila AIDS prostrednictvom pohlavneho styku, ale preto, lebo nema na sprosty obvaz a musi pouzit nesterilny. ona aj vie, ze ma aids, ale nemoze s tym nic robit, tak ma aspon deti. trocha mi to pripomina slovenskych ciganov, ale to este aj urazam africanov. sorry, ale odobnost tam vidim, snad ma chapete, nemyslim to v zlom
-
harrison314
Hardcore addict
Re: Lekari bez hranic
Viem, ze je to stara tema, ale moze aj lajik nejako prispiet Lekarom bez hranic?
-
guess.whoo
Redeemer
myslis financne? aby si odsledoval tie peniaze tak by to musela byt fakt vacsia suma. ak tam chces poslat par stovak/tisic tak to mozes dat rovno prvemu uradnikovi, ktory to zastresuje do vrecka
-
harrison314
Hardcore addict
Nemyslim financne.
-
guess.whoo
Redeemer
tak to trosku specifikuj...chcel by si ist robit lekara bez hranic ked nie si lekar?