Co mi vcera odislo???
Co mi vcera odislo???
CAWTE ....mam pc asi mesiac este v zaruke,vcera pri tej burke mi asi nieco odislo...ked idem teraz spustit tak nenabehne nicc.neviete co je s tym???
-
vladino001
Light Professional
Re: Co mi vcera odislo???
Ani ťuk? väčšinou v takýchto prípadoch ide o zdroj.hatamrc napísal:CAWTE ....mam pc asi mesiac este v zaruke,vcera pri tej burke mi asi nieco odislo...ked idem teraz spustit tak nenabehne nicc.neviete co je s tym???
-
vladino001
Light Professional
maly strucny navod...
zapni pc, ak nic ani sa nepokusi zapnut ani nezaknuci ani nic, tak skus kuknut ci sa ti tocia disky, vetraky a tak. ak nie, tak to mas jasne. mozes zdrojom poctit smetiak. ak sa ti roztocia, tak zdroj je mozno dobry. skus pozriet ci nemas zmacknuty a zaseknuty gombik od resetu. minule som nad tym dumal asi 3 hodiny kym som dosiel na to, ze je to ono
ak nie je zaseknuty gombik, pozri si, ci mas dobre zapojeny kabel blizko CPU. taka kocka so 4 vodicmi. ked som mal stary zdroj, kde tato kocka nebola, tak sa vsetko roztocilo a nic nenabehlo. je to tusim nejake napajanie CPU alebo GPU. neviem presne. ak je vsetko toto v poriadku, skus ci mas dobry monitor. ci nahodou nejde pc a "len" monitor je odpaleny. potom skus vybrat ramky alebo graficku kartu a tak zapnut. ak sa zapne, mal by kvilit pc speaker. ak kvili, tak je MB aj CPU v poriadku 
zapni pc, ak nic ani sa nepokusi zapnut ani nezaknuci ani nic, tak skus kuknut ci sa ti tocia disky, vetraky a tak. ak nie, tak to mas jasne. mozes zdrojom poctit smetiak. ak sa ti roztocia, tak zdroj je mozno dobry. skus pozriet ci nemas zmacknuty a zaseknuty gombik od resetu. minule som nad tym dumal asi 3 hodiny kym som dosiel na to, ze je to ono
takze takto stalcim gombik na zapnutie a nicc ,ani vetraky ani ventilatory a urcite by som ich pocul na boku mam 25cm fan a ni disky sa netocia ...napajaci kabel tiez nie je zzly skusal som menit.....monitor je dobry uz som skusall........dufam ze to nebude doska lebo to kym spravia tak budu vianoce ,zdroj budu mat hadam aj na predajni tak mi no na otocku vymenia..dufam
na otocku ti to nevymenia asi, ale bude to asi ten zdroj. ked sa nic netoci, tak ina alternativa ma nenapada. keby to bola MB, tak by sa ti aspon disky tocili. hdd sa roztoci aj ked nie je pripojeny na dosku.hatamrc napísal:takze takto stalcim gombik na zapnutie a nicc ,ani vetraky ani ventilatory a urcite by som ich pocul na boku mam 25cm fan a ni disky sa netocia ...napajaci kabel tiez nie je zzly skusal som menit.....monitor je dobry uz som skusall........dufam ze to nebude doska lebo to kym spravia tak budu vianoce ,zdroj budu mat hadam aj na predajni tak mi no na otocku vymenia..dufam
Ak by to bol zdroj, tak by sa mu ani disky netocili.A ci to je plus k tomu aj MB, CPU,GPU, disky zistia az pri vymene zdroja.turtlak69 napísal:na otocku ti to nevymenia asi, ale bude to asi ten zdroj. ked sa nic netoci, tak ina alternativa ma nenapada. keby to bola MB, tak by sa ti aspon disky tocili. hdd sa roztoci aj ked nie je pripojeny na dosku.
Šu-Do ty asi nerozmýšlaš však?Prepatove kraviny mas proti kolisaniu napetia.To ako ked si das na nohy chranice ... ked ti niekto kopne do tej nohy s chranicom tak ta boli menej ako bez chranica.Ale ked ti do nej kopne nieco xyz krát silnejšie (dajme tomu kôn) tak nebudeš skuvínať len ty ale aj ten chránič