ako zaheslovat externy HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

ako zaheslovat externy HDD

Príspevok od používateľa Ykso »

ahojte

chcel by som poradit ako zabezpecit externy Hdd pred pristupom inych ludi,
myslim softwarovo, tak, aby nikto nevedel z neho kopirovat a menit obsah, mazat atd. tr, ci je na to nejaka utilitka alebo software..

dakujem

je to hdd WD 320 Gb ext

:wink:
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Skús sa pozrieť na program http://www.truecrypt.org/
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

TrueCrypt.. avšak iba za predpokladu, že ten disk nebudeš chcieť čítať na Windowse s obmedzenými právami, potrebuješ administrátorske práva. ;)
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

info

potrebujem ten disk citat vo windowse najcastejsie, proste potrebujem zamedzit odsudzeniu dat aspon na zakladnej urovni, aby z neho nemohol niekto citat a menit data, potrebujem napr. aby si pri pristupovani na disk pytal nejake hlavne heslo...
brm
Darca
Darca

jj.. TrueCrypt je na to stavaný.. ale ešte raz zopakujem, disk budeš môcť čítať (po zadaní hesla) iba na Windowse s administrátorskými právami, na obmedzenom účte sa k dátam nedostaneš. ;)
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

dobre, skusim, dakujem :wink:

PS: este otazka, na akej urovni je ta ochrana ? myslim ci sa to da obist napr. cez linux, alebo ci da to da nejako jednochucho zlomit .... :?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Dáta sú zakryptované silnou šifrou, takže ak zabudneš heslo máš smolu. :) (neobídeš to ani v inom OS)
brm
Darca
Darca

Na takej úrovni, že ak stratíš heslo, prídeš o všetky údaje bez možnosti obnovenia. ;)
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

...ja mam taky problem.Mam prenosny HDD.Mam tam moj disk z PC pretoze som odisiel z domu.Mam tam normnalne winXP naistalovany, a mam tam aj heslo.A to je ten problem.Kedze tam mam to heslo nedaju sa mi niektore data citat, prepisovat, kopirovat, proste nic sa s nimi neda robit..Dokazem to nejako spravit?Nemam pristup k ziadnemu PC iba k notebooku, a ked som dal v biose na notebooku bootovat cez usb hdd nepodarilo sa mi to spravit, vyhodilo nejake okno . . . .
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Efko - http://support.microsoft.com/kb/308421 - sorry, ale vazne sa mi to nechce rozpisovat, a na druhej strane sa to tu na fore uz velakrat riesilo.
Ykso
Medium Expert
Medium Expert

brm napísal:Na takej úrovni, že ak stratíš heslo, prídeš o všetky údaje bez možnosti obnovenia. ;)
ahoj no tak som to nainstaloval....ale mne to vzdy vytvori len nejaky"virtualny" priestor ktory udam... ako to mam pouzit na tom HDD ? vies mi dat nejaky rychly navod ? diky

PS: uz asi viem...zhruba...ten disk ,bud externy alebo flash musi byt ale prazdny predtym nez ho cryptujem ze ?... ach to bude problem lebo ja tam mam kopec dat....
Napísať odpoveď