MODEL ZBRANE

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
qwerty-xyz

MODEL ZBRANE

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Mame s kamosmi taky maly problem tak to napisem tu a spytam sa vas radsej predtym nez bude problem nejaky. Kamos ma doma model zbrane - deviatky klasickej,je to rovnako tazke ma to hlavenm,da sa to natiahut ma to aj udernik akurat to nefuguje--aby ste boli v obraze v skutocnosti je to zapalovac na cirarety ale je to presne take velke,tazke a vyzera to ako naozajstna zbran.- A tu je problem... moze takyto zapalovac nosit zo sebou? ja som mu povedal ze nech si kupi puzdro na pistol a nech ho nosi pretoze podla mna uz len tym ze nuekto vidi ze mate v puzdre "zbran" (nikto nevie ze je to zapalovac) tak bude väcsi respekt a ked este mate auto paradne tak :oops:
V podstate ide o to ci by to tak mohol nosit,LEN NOSIT,on by to nevytahoval ani nikoho neohrozoval(so zapalovacom asi tazko) ze ci by mohla policia daco robit alebo nieco take. :?:

Poradite mi?
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

podla mna, keby ta aj videli a zacali nahanat abo taq, stal by si ukazal by si ocom je rec a podla mna bez problemu.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Existuje na to zakon, pretoze ak vylupis s niecim takym banku nie je to lupez ale OZBROJENA lupez aj ked to je zapalovac. Ale inak neviem...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ja si myslim ze to nosit moze. ked sa deti po dvore nahanaju s pistolami ktore niekedy vyzeraju ako normalne tak preco nie.
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

mi-chau napísal:Existuje na to zakon, pretoze ak vylupis s niecim takym banku nie je to lupez ale OZBROJENA lupez aj ked to je zapalovac. Ale inak neviem...
no vies napriklad AIRSOFT vyzera presne tak isto a tiez to chalani nosia a vies ze s tym nepojde kamos do banky abo niekde tak tu slo len o princip lebo ja cem kupit airsoft a tiez som chcel vediet ci sa to nemoze tak nosit,to by potom museli zatvarat aj sdeti co si po meste behaju s listolkami na gulicky z jarmoku :P
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

kúpte si ten pištol čo je posledný pred zbrojným pasom hm vyzerá to dobre ako revolver- hm stačí do toho kúpiť bubon s vačšími dierami na náboje a potom je to zbraň mám to doma ale bez toho zásobníka je to pecka 9 rán v bubne hh je to síce zbraň no ale aj keby si ju nosil pri sebe tak s tým možeš niekoho zabiť ale len do 10 m čiže ak ma niekto nasere tak bum bum :D:D:D
BeBe
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BeBe »

ano a skoncime ako v amerike, kde sa v skolach navzajom strielaju
no super :smt071

P.S.: to uz vazne neviete vymysliet nieco lepsie, ako zapalovac, co vyzera jak zbran? :? ako ja s toho vydim len problemy, nic pozitivneho :x
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

no policia mu za to nemoze nic spravit, ked ju bbude iba nosit,

to iba ak by mal normalnu zbran a nemal by zbrojny pas... :wink:
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

no ja neviem, podla mna je to zbytocne putanie pozornosti...
Lamor
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lamor »

Ako najvacsie nebezpecenstvo vidim v tom ze ta moze niekto v sebaborane ( a nemusi byt ani velmi opodstatnena ) vytiahnut ozajstny "zapalovac" a taketo prihody sa casto nekoncia dobre, cize by som stym velmi neriskoval - za tu frajerinu to nestoji :smt006
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Theking napísal:no ja neviem, podla mna je to zbytocne putanie pozornosti...
Prene...inak kym ju nevytiahne a nenamiri na niekoho tak na 90% policia nema dovod proti nemu konat, az na tu banku a podobne objekty. Kdesi som aj cital clanok, ze niekto sa s modelom zbrane vyhrazal ludom na ulici a uz ho zatkli, lebo ti ostani nemohli vediet, ze to nie je skutocna zbran a tak to bolo povazovanie za to ako keby tam maval skutocnou zbranou.
Takze na zaver len tolko: podla mna je to ulne zbytocne so sebou nosit, to nech si radsej spravi zbrojny pas a kupi skutocnu. Lebo aj ked s tymto bude mat na chvilu o nieco vyssi respekt, tak po tom, ako ostatni nezainteresovani zistia, ze to je zapalovac, tak bude akurat vsetkym na posmech :D
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

no neviem ako to je s takýmto zapaľovačom na verejnosti, ale s nosením zbrane na verejnosti je to takto

Problematiku nosenia zbrane upravuje ustanovenie § 28 (Povinnosti
držiteľa zbrojného preukazu) ods. 4 písm. e/ zákona č. 190/2003 Z.z. o
strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov v
platnom znení:

(4) Držiteľ zbrojného preukazu nesmie
e) viditeľne nosiť zbraň, ak mu bol vydaný zbrojný preukaz s vyznačenou
skupinou A.

Z toho vyplýva, že ak nemáte zbrojny preukaz, § 28 ods. 4 písm. e/
zákona č. 190/2003 Z.z. sa na Vás nevzťahuje.

Pojem viditeľne nosiť zbraň znamená voľne povedané to, ze nesmie byť
vidieteľna ani v puzdre, t.j. okolie by nemalo vytušiť, že sa jedná o
zbraň, takže by mala byť skrytá pod nejakým oblečením. Ale zbrane
kategórie D sa to netýka.

- teda si myslím, že by to mohlo mať aj následky, keby tvoj kamoš nosil takýto zapaľovač za opaskom. nevybudoval by si tým imho respect, ale možno aj nejaký ten priestupok (čo je dosť pravdepodobné).

imho :oops:

juraj-w - pravda. kua tak ja teraz už fakt neviem :D ... iba som Vás chcel oboznámiť, ako to je vlastne s týmto zákonom. asi OT čo? :D
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ved to moze nosit ked to neni zbran.ak tak sa ho polis spyta co a ako a on mu vysvetli ze to je zapalovac.bude to mierne trapne ale nic mu nemoze spravit kezde to nie je zbran.
inac neviem aky respect si vybuduje.sa ho kazdy spyta ci to je zbran a on n"niee to je zapalovac,nosim ho aby som mal respect" :roll:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

trosku mimo ale v podstate je to podobne, tak som nechcel zakladat dalsiu temu ;)
tak ma napadlo, ze ked si clovek urobi jointa a namiesto travy si da do neho caj....a zapali pred policajtom...:D...nebude to povazovane za provokaciu? :P...lebo by to bol celkom fajn 1.aprilovy zartik :)
juraj-w
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa juraj-w »

prominte z ot ale kde su prispevky ktere sem tu napsal?!
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

juraj-w napísal:prominte z ot ale kde su prispevky ktere sem tu napsal?!
zmazané. bližšie iNFO v pravidlách :wink:
BeBe
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BeBe »

som is spomenul na jedne stary francuzky film (sorry nepametam nazov) co som v TV vydel. tam mal chlapik tiez taky zapalovac a ten sa vo filme zamienal za ozajstnu zbran (mal aj zbran aj zapalovac) a bola s toho kucapaca :D skusim este pohladat nazov a dalsie info :wink:

mno sorry, ale nenasiel som. hral tam pierre richard, a co som nasiel stranky ze zoznam jeho filmov, tak su po fr. a ja fr nevim :?
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Už by aj stačilo, nie? Keď chcete pokecať, choďte na chat.
:smt006
juraj-w
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa juraj-w »

vite co kdyz jenom spamuju dajte mi ban a je konec....
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

ked mozes legalne nosit plynaka, nevidim dovod preco nemozes mat zapalovac. len si robis dovod naviac za co ta mozu slahnut do CPZ pri pripadnych problemoch
Napísať odpoveď