nuda ?? aspon nejaky cas bez pc pre niekoho horor

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nuda ?? aspon nejaky cas bez pc pre niekoho horor

Príspevok od používateľa gego »

tohto mesacna dovolenka krachla /nedostatok love / tak som sa rozhodol ze pojdeme z kamosmi na chatu len som nevedel ze kde ... keby som bol vedel asi sa poseriem ... isli sme na osturnu ak vie niekto kde to je odporucam vyskusat ... tam by mali ist vsetci pc maniaci ... prisli sme na miesto hned z prvej som si vsimol ziaden signal ci uz telofonny alebo radiovy ... na mieste cista doma kamenna /alebo skorej doba drevena / stary ludia dozivajuce babky uplne konec ... na chate nieje elektrina voda ani plyn a ja som tam mal prezit 10 dni .... bolo to krute telefon mi bol na nic po case hrania hier sa aj tak vybil a nedal sa nabijat kurilo sa drevom a svietilo petrolejkou proste era rokov 1500 -1600 budar na konci dvora bol traumou po noci chodili kolo chaty vlci nik sa neodvazil vonka ... jediny naznak techniky bola stara oktavia 1953 v garazi ... pripadal som si ako posunuty v case ... prve dni boli krute clovek je dneska tak prespikovany technikou ze bez nej sa nevie pohnut ... ale jedno fungovalo stale ... flaska ... bez elekriky aj tak som sa opil ... nakoniec som sa tym vyrovnal a uvedomil som si aky je ten zivot dneska kruty ... pred davnimi vekmi sa tak clovek mohol stat zavysly akurat tak na chlaste .... dneska mame patalogickych hracov , zavyslich na mobiloch pozerani telky , pc a tak dalej ... taky blavak by si to mal vyskusat ake to je aspon 10 dni zit bez vsetkych vymozenosti moderneho sveta ... prinajhorsom by aspon prvy krat v zivote uvidel pravu nefalsovanu kravu a ovce nazivo ... som zvedavy na vase nazory ...
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Zazil som prežil som ... je to dost dobre na odragovanie a proste celkove vypnutie od zivota .... a ked je človek na dobrom mieste niekde osamote v horach s fajn osobou tak je to o to krajsie ziadne starosti .... maximalne tak ze čo si ulovím na ranajky......
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

nj, to mas tak, starym ludom netreba PC a mobily. Ked som nemal PC tak som si myslel.. hm, a na co mi bude ? Hrat sa ? a NET ? Na co ? Ale teraz si uvedomujem, ze to patri ku kazdodennym potrebam. Proste, kym to nemusis pouzivat, tak ti je to na nic (pekne povedane :P ) Tak isto moj kamarat. Nema mobil. Skoncili sme strednu skolu a nema ho. 4 roky ho nepotreboval a to dochadzal do skoly okolo 60 km. ( ! ) Ja si bez mobilu neviem predstavit zivot...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nuz muselo to byt tazke :) Skoda tej elektriny a signalu, lebo bez kompu by som este vedel vydrzat, ale bez mobilu sa citim strateny a to ho ani velmi nepouzivam, len mam stale pri sebe :) Tahat tam notebook by uz nebolo ono. Taktiez na kadibudku na dvore sa da zvyknut(zazil som u babky :) ). Ale rad by som si nieco take skusil, lebo aj ja som dospel do stadia, ze mobil nevypinam vobec(v noci akurat vypnem zvonenie a vibrovanie), nema to velky prakticky uzitok, okrem toho, ze ked sa vecer zobudim, tak viem kolko je hodin :) Dalsou vecou je to, ze na internate som si zvykol hned po zobudeni zapnut komp(dovodom je absencia akehokolvek ineho zdroja hudby/videa na internate), ale teraz uz hned po spusteni hudby pustam thunderbird, mirandu a firefox :)
Tak aby som to zhrnul...mam rad techniku, vyuzivam ju od rana do vecera, ale napriek tomu by som si nieco taketo chcel skusit, ale aspon s jednou elektrickou zasuvkou, aby sa dali nabijat baterky do fotaku :)
PS: to casove obdobie si odhadol zle, elektricke rozvody sa zacali budovat az koncom 19.teho storocia v New Yorku, k nam to prislo o dost neskor :)
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Podla mna je to skutocne chatovanie :p, na chate by som sa vyhol telefonom, pocitacom a neviem co... je to lepsi pozitok... naco chata kde su vselijake neviem ake vymozenosti ? ... to mozem "chatovat" u mna doma :(

Uu my ked ideme len s rodinou na chatu.. dedov svagor bol velitel na vojne ... stale musim stat o 5:00 a ist hladat drevo do lesa :D potom sa spravi gulas, opekame atd... :p
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ja raz za cas chodim na taku "dusevnu detoxikaciu"
Tiez mame chatu je tam sice leektrika aj voda aj zachod ;) ale svietim vzdy petrolejkou elektriku nepouzivam a mobil si tam nikdy neberiem.
Chodim na hríby , sem tam si idem dole do krcmicky kúpit pivko ,citam knizky no teraz sa chystam ze si zoberem aj platno a olejovky a hadam cosi namalujem ;)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hehe sa mi paci, ked niekto, kto nie je z BA si mysli, ze ziaden blavak nikdy nevidel ozajstnu kravu ci ovcu :D mozem ta ubezpecit, ze ja osobne som videl dokonca aj srnku nazivo :D myslis, ze nikto z BA nema starych rodicov na vidieku? pochybujem. no a k teme: bral by som to. preco nie? akurat by ma trapil ten mobil. keby sa niekomu nieco stane, tak je mobil nevyhnutny (ak nie je blizko nemocnica a nie je blizko funkcne auto a vodic bez alkoholu v krvi). inak by mi nevadila absencia od PC. nedavno som bol tiez na chate a tiez som tam nebral moj notebook (asi stokilovy desktop v taske) a vobec mi to nechybalo.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ja osobne taketo nieco nepreferujem, ale moj otec to ma rad aj s mamou. Ked idu na dovolenku, tak idu na take ostrovy alebo na take miesta, kde je byvanie, jedna rybarska chatrcka, kde ti robia cerstve jedlo priamo z mora, jeden bar, kde si mozu dat kavu, nejaky drink. Ziadne diskoteky, nic podobne. Proste TOTALNE ticho. Hovoria, ze nie je lepsi oddych a relax od toho. Jediny zvuk, kt. pocujes su male vlny, pri mori.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ked som bol mensi, absolvoval som podobnu chatu.. ziadna voda, plyn, elektrina, WC..

teda voda bola ale nie ta klasicka kohutikova.. 100m smerom do kopca tiekol pramen, kam sa dalo ist nabrat si, ak si sa potreboval umyt, tak si mohol vyuzit blizky potok s miernym "vodopadom"... a ladovou vodou.

Boli sme tam v lete, takze kurit nebolo treba ale varit sa muselo na "kachliach" ci jak sa tomu nadava...

Ked som bol maly, bolo nas tam viac mensich, bolo to jednoznacne dobrodruzstvo.. Dneska? isiel by som, ale uff.. mobil mam tak trochu v pazi, ale napriek tomu by som bez neho nevydrzal - jedine moje hodiny som nejak moc zavisly od casu..

Bez PC vydrzat viem, akumulatory k fotaku mam 2, snad by vydrzali...
.. spravili ste mi chute...
Gothar
Moderátor
Moderátor

turtlak69 napísal:hehe sa mi paci, ked niekto, kto nie je z BA si mysli, ze ziaden blavak nikdy nevidel ozajstnu kravu ci ovcu :D
Ale on je z Popradu :)
Inac p4r4 spominal ticho...to v urcitej miere zazivam, ked pridem z Prahy domov do nasej dediny(~5000 obyvatelov), byvame na kraji, za dvorom uz iba pole, okno mam otocene prave do pola, takze nepocujem ani tych par aut co za den prejde po ulici :) Casto pocut iba sumenie listov vonku a ked chcem pocuvat hudbu tak moze ist tichucko, lebo sa ju nesnazi prehlusit ruch z vonku :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

tak je mobil nevyhnutny (ak nie je blizko nemocnica a nie je blizko funkcne auto a vodic bez alkoholu v krvi). inak by mi nevadila absencia od PC. nedavno som bol tiez na chate a tiez som tam nebral moj notebook (asi stokilovy desktop v taske) a vobec mi to nechybalo.[/quote]hm a taka babka ked dostane infarkt tak ako zavola prvu pomoc ???
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Myslim si, ze ludia by pri sebe tie mobily mat mali. Fakt pre pripad nutnosti, nikdy neviete, co sa moze stat. A je nespocet pripadov, ked mobil zachranil ludsky zivot.

Ina vec je, ze ja mam 2 (2 firemne, jeden sukromny) a musis s tym chodit stale, ako cigan. To neprajem nikomu. Zacne ti liezt cely mobil na mozog a bol by si najradsej, keby neexistovali.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

neviem ludia ale malinko vas nechapem, co je natom hrdinske vydrzat bez techniky? preco sa coraz castejsie stretavam s tym ze spravny clovek je ten ktory je od techniky uplne nezavisly...a co teraz? bez techniky nema zabavu, vacsinu dna prepracuje pretoze si vsetko musi zabezpecit sam a ked uz vsetko urobil tak sa naje, vyspi a nudi sa...a tak to ide dookola, vysvetlite mi vyznam takehoto zivota...
ja som od techniky zavisly dost, sa za to nehanbim a nebudem zo seba robit nejakeho kinga koli tomu ze som bol 2 tyzdne v cistej prirode...a bez problemov som vydrzal bez vsetkeho ale takyto zivot sa mi proste nepacil, nic moc to skratka nebolo...radsej budem 2 tyzdne vkuse na kompe a mam co robit co ma pobavi a mi aj daco da..
.
tam som proste len dookola to iste, rano sa umyt v potoku, potom na drevo, zapalit ohen, pripravit a upiect jedlo+najprv ho zohnat a potom to upratat. nakoniec sa unavim potom sa vyspim, ked sa zobudim tak nemam uz co robit a ked pride noc tak hovno vidim, no co z toho vysvetlite mi to...

naco teda techniku mate a pouzivate? ked ju vlastne nechcete... :!:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

jo tak to moze byt celkom haluz .. taka chatovacka 10 dni v nejakej prdeli sveta .. normlane by som to skusil .. najviac som prezil bez tecucej vody a elektriky zatial 5 dni ..a nijako mi to neuskodilo :-P ... takze by som to skusil ...

... inak tiez som toho nazoru ze elektrika by na chate mohla byt .. aspon na to svietenie, chladnicku a nabijacku na telefon ..ale telku alebop PC tahat na chatu je kktina .. sme raz boli na chatovacke a bola tam TV ..a setky abby pozerali v nedelu OC ci nejaku inu kktinu .. a bolo to take nap .. lebo sa potom o tom este dve hodiny bavili a sranda stala .. teda lepsie sa plavila dole krkom len medzi chalanmi ..ale tak myslim ze to proste roztrhlo tu partiu :-) ...

Sheep a ches povedat ze si si tam neprecistil hlavu od tohto kazdodenenho zhonu ? .. aspon si tam neriesail nervujuce situacie, ze chces ist vecer von, ale musis hodku cakat, aby sa ti nabil teflon, alebop ze nemas batery do fotaku, alebo ze v TV zas nic neni, alebo ze niekto ti neodpoveda na ICQ .... a proste nikto to tu nebral ako ty vravis ze odsudzovanie techniky .. skor ako taku malu vyzvu a take fajne retro :-P ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Sheep .. nikto nevravi ze techniku nechce.. ale zide sa po dlhom case na chvilu vypnut.. lepsie si oddychnes, a v takom prostredi sa zbavis aj kazdodennych stresov a pod.. nazvime to cosi ako ocista organizmu.. miesto cumenia do netu, alebo TV, prides na ine myslienky, urovnas si kadeco v hlave.. ak ste dobra partia tak sa lepsie spolu zabavite ako ked stale niekto cumi do toho telefonu a smskuje s niekym. Ja sa ako hrdina citit nebudem, urcite by som prve dni frflal ze co vsetko mi chyba, ale zmenu by som na par dni uvital ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

KoCi napísal:Sheep .. nikto nevravi ze techniku nechce.. ale zide sa po dlhom case na chvilu vypnut.. lepsie si oddychnes, a v takom prostredi sa zbavis aj kazdodennych stresov a pod.. nazvime to cosi ako ocista organizmu.. miesto cumenia do netu, alebo TV, prides na ine myslienky, urovnas si kadeco v hlave.. ak ste dobra partia tak sa lepsie spolu zabavite ako ked stale niekto cumi do toho telefonu a smskuje s niekym. Ja sa ako hrdina citit nebudem, urcite by som prve dni frflal ze co vsetko mi chyba, ale zmenu by som na par dni uvital ;)
Presne nieco podobne som chcel napisat aj ja, niekedy velmi prospeje byt co len jeden den bez netu, clovek pride na uplne ine myslienky a vrati sa domov uplne inak oddychnuty ako ked oddychuje pri filme/seriali :)
Kazdy druh zabavy ma svoje caro a je dobre striedat to. Trebars v piatok vecer ist na poriadnu party, celu sobotu zabit za kompom a potom v nedelu vybehnut do prirody na nejaku lahsiu turu...dokonaly vikend :)
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Sheep napísal:...
clovek by si mal aj kvoli sebe raz za cas oddychnut a necumakat vkuse do monitora... potom sa kazdy divy preco ma blby zrak a pod...

a co ze maju kvazi stereotyp ti dedincania? obyvatel mesta nema stereotyp? zobudi sa, naranajkuje sa, zapne comp drvi cs do 23.00, pride na hojko a zdzube kazdeho kto kritizuje techniku a vnima prirodu a klud v pozitivnom slova zmysle ;-) (neber to osobne)

keby som si mal vybrat 2 tyzdne hrat CS vkuse, alebo tyzden byt v meste a tyzden sa zabavat s kamaratmi na nejakom odlahlom mieste, kde je klud - len my, zabava a upevnenie priatelstiev, tak si vyberiem tu druhu moznost

a potom sa divime, ze mladi su "zdegenerovani" a nevedia sa vyjadrovat pri osobnom styku, ked debatuju len cez net - lol jj, nn sry nejdem na chatu a pod ;-)
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

sak dobre, co ma teraz bijete zato ze by som takto nechcel zit, vypnut je to dobre ale len na nejaky kratky cas... :!:

a ked ozaj priroda tak mam rad stanovanie... :)
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Taak vydrzal by som takto ale asi viac nez 2 tyzdne asi nie. :?
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

Tak už dávno som sa takto dobre nepobavil. Imho lol z tej chaty. Doba drevená :lol:
Napísať odpoveď