Otazkom ohladom chello.

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Otazkom ohladom chello.

Príspevok od používateľa p4ra »

Dnes by som mal nainstalovat u seba doma chello. Zaujima ma ale jedna vec, neviem, ci s tym mate skusenosti. V byte mam TV pripojky v kazdej izbe. Dal som si to spravit, ked sme sa nastahovali. A teraz ma zaujima, ci chello signal bude fungovat, aj v tych rozsirenych TV pripojkach alebo nie?

Za kazdu odpoved som vdacny.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nie, oni ti useknu koaxial a hodia tam taku krabicku (taka novinka, kedysi to nebolo) a odtial budes mat tri vystupy. jeden na net, druhy na tv a treti tusim radio. to radio neviem ani nac je.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Si asi nepochopil, ze co myslim, skus si to este raz precitat.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

tie prípojky ti robili oni?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nie, robil mi to profesional, kt. robil po celom byte elektrinu, svetla a pod. zalezitosti.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

zaujimavá otázka, síce som od chella tento mesiac odišiel a prešiel na optiku, ale zaujíma ma to.

Základna prípojka ktorú ti robilo upc má tri výstupy, pokiaľ aj tie ostatné majú potrebný výstup nemal by byť problém, ono v byte sa to vedie od základnej prípojky už klasickým utp-čkovým káblom.

Daj vedieť.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Jo, asi skusim dnes a dam vediet. Musim skocit pre ten samoinstalacny balik do UPC, v NZ. Ked som byval v BA, tak som mal chello a bol som velmi spokojny. Dufam, ze aj toto chello light bude dobre.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no chello.. prestrihnu koax, a vlozia taku malicku somarinu s vystupom na net. Predstav si take akokeby T, na dvoch koncoch krabicky je prisrobovany koax, a z jedneho ide kabel pre net. Tj nebudes mat net na vsetkych pripojkach a pod.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak som vcera cely stastny naklusal, ze si to idem spravit. Ale zenska ma odmietla s tym, ze vsetko je OK, ale nemozem si zobrat samoinstalacny, ze to je mozne az po polroku, ked zistia, ze v meste ide vsetko bezchybne. Takze musim do zajtra pockat na ich technika, kt. mi to pride spravit.

Pytal som sa ale otca na tie pripojky. Hovoril mi, ze ked elektrikar robil po celom byte TV pripojky, tak by malo chello fungovat v kazdej izbe, nezavisle od toho, do kt. izby zapichnem ten ich modem/router.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Same <> popisane. Ak mas tie pripojky kvalitne spravene, tak ti to bude 100% fungovat. Ak nie, tak rataj s urcitym sumom, resp. stratou pasma. Najlepsie to uvidis na telke. U mna doma ked si ju napojim na "sekundarny" kabel, ktory je na <> spraveny, tak mi sumi MTVcko a zopar inych kanalov a na ani jednom mi nejde TXT.
Ta krabicka, ktoru teraz davaju k pripojeniu je obycajny zosilovac, ktory davaju k samoinstalacnemu baliku, resp. ked sa technikovi nechce drbat s hladanim "primary" kabla, kde by musel davat Tckovu rozdvojku.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tak uz pisem z chello. Zapojil mi to normalne v izbe. Vsetko mal spachane za 30 minut. Veselo to funguje. Download cez 430. Myslim, ze problem je vyrieseny.
Napísať odpoveď