Zdravím mal by som takú otázočku dal by sa niektorý z týchto HDD http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=000330022501209
pouzit napr. ako counter-strike server??? to je len priklad to bolo prve co ma napadlo. A ak je to hovadina tak sorry niekde som vydel ze to je mozne.
Ak hej tak napíšte co by som na to potreboval, a pribliznu cenu. Dík
To je len úložisko dát, ktoré je prístupné aj cez sieť. Aby si mohol spustiť CS server, ešte potrebuješ procesor, ram a niečo, čo všetky tieto tri veci prepojuje a napája elektrickým prúdom.. tj. nejaký server.
brm napísal:To je len úložisko dát, ktoré je prístupné aj cez sieť. Aby si mohol spustiť CS server, ešte potrebuješ procesor, ram a niečo, čo všetky tieto tri veci prepojuje a napája elektrickým prúdom.. tj. nejaký server.
Cena min. 10 000 este ma napadla jedna vec, ak by som ja ten disk pripojil doma k pc budem potrebovat ram... ?
No, veľmi obtiažne, musel by si v tom PC (no nie je to úplný PC) mať bootovaciu disketu/CD, ktoré by nahodilo ovládač na sieťovku a následne by sa po sieti natiahol systém do RAM PC (alebo takto podobne).
Jednoduhšie by bolo zaobstarať nejaký nie najnovší PC, napakovať ho RAMkou a spraviť z neho Dedikovaný server pre CS, prípadne nasekať do neho diky a spraviť aj úložisko dát v prípade nehrania (až by bol lepší stroj, mohol by to robiť naraz keby sa nastavili určité obmedzenia).
na cs server ti treba dobry net a celkom vykonny pc ... ja som to riesil tak ze som dal do bedne p4 3,6 ghz 1 g ram windows xp uplne nic ine tam nebolo len win a cs server /ovladace na graficku a take veci su samozrejmost / pridal som hlds /dedictatet server/ do priecinku pri sputeni v starte aby automaticky nabehol keby bol nejaky vypadok elektiky ... monitor bol stale vypnuty riesnie automatickeho zapnutia pc som riesil 3 rele zapojenymi v poradi cize ked vypadol prud rele sa vyhodilo ked sa zapol zaplo sa rele ktore spustilo gonbik pc ale automaticky pretiekol prud do rele 2 zo siete ktore ihned vyplo rele 1 kym isiel prud rele 1 ostalo vypnute a tym padom bezal pc ... nemusel som byt doma a server bezal ... ale kaslal som na to stale niekto otravoval a tak ..
To co pise gego su uplne zbytocnosti, pretoze vypnutie servera v pripade elektrickeho prudu sa da riesit cez bios, takze po nabehnuti elektriny sa PC automaticky zapina, len treba pozriet manual od dosky.
Druha vec je hardware, ktory je na taky server zbytocny, pretoze na 1.7ghz procaku s giga pamate musis postavit v pohode dva servre pre 20 hracov.
fikus-kukis napísal:A kde má bežať ďalej, keď ty vypneš PC? Potrebuješ komp, na ktorý nevypneš - inak Ti nebude mať kde bežať server (vypnutý PC jednoducho nepracuje).
A este jedna vec ma napadla ci by sa ten server nedal neako upnut na portal lebo vlastne portal bezi 24 hodin v kuse a potom by mohol byt teoreticki spusteny stale asi hovadina ze
Však podobne sa riešia veci - existuje na Zemi mnoho CS serverov, čo bežia non-stop. No podľa mňa u vás na LANke by bolo mimoriadne vhodnejšie, aby sa server nachádzal priamo u vás (z ohľadu latencie, stability a pod ...).
fikus-kukis napísal:Však podobne sa riešia veci - existuje na Zemi mnoho CS serverov, čo bežia non-stop. No podľa mňa u vás na LANke by bolo mimoriadne vhodnejšie, aby sa server nachádzal priamo u vás (z ohľadu latencie, stability a pod ...).
No ale ja by som chcel nermalny server, na non steam.. aby sa tam mohol napojit hocikto a nemusi mat hamachi...
chrono napísal:V takom prípade potrebuješ verejnú IP adresu a server, čo bude bežať 24 hodín denne.
No jo len mna by zaujimalo to ze napr. ja mam web stranku ze ci nieje mozne ten server neako premiestnit na tu webku a tym padom by bezal non stop hovadina asi
A ešte toto tak neda sa to inak riesit ako bud si kupit vastny hdd dat ram+procesor , alebo si kupit server myslim spravne? ak hej hodte linky co by vysiel priblizne ten cs server dik dik dik
Ako server sa da pouzit priemerne PC (netusim kolko ludi bude hrat na tom servri), pricom nepotrebujes graficku kartu (staci integrovana) a monitor, takze sa bezproblemov vlezies do nejakych 5-7tisic.
t0m4s3 napísal:Ako server sa da pouzit priemerne PC (netusim kolko ludi bude hrat na tom servri), pricom nepotrebujes graficku kartu (staci integrovana) a monitor, takze sa bezproblemov vlezies do nejakych 5-7tisic.
No ten starsi pc by som mal, hdd je tam tusim neakych 8gb procesor si ani netrufam povedat, len by ma zaujimal ako to pripojym k netu?