Prirucka na psa

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prirucka na psa

Príspevok od používateľa gego »

nieje na nete nejaky casopis na vychovu psa nieco v pdf .. mam psa jack russel terier 2 roky ma sucka ... lezie mi na nervy ze ten pes proste ked zerie a clovek k nemu pride pocas zrania tak zurivo vrci a hryzie vsetko naookolo chcem ho to oducit a nemam sajny ako ...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

no neviem ci sa da dvojrocny pes naucit novym kuskom, ak ano bude to tazke, ja som psa necvicil, iba macku :D skus prehladat toto jack russel
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Zhodou okolnosti sa moja mama venuje výcviku a prevýchove psov. :D
-Seknúť zubami si pes voči svojmu pánovi v žiadnom pripade nesmie dovoliť. :idea:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Frikso napísal:Zhodou okolnosti sa moja mama venuje výcviku a prevýchove psov. :D
-Seknúť zubami si pes voči svojmu pánovi v žiadnom pripade nesmie dovoliť. :idea:
ani pri zradle? no neviem, zvlast ak je to lovecke plemeno. MOze to byt neviem aky priatel, posluchat na slovo, ale pre tieto psy je zradlo a nejaka kost posvetne :). to podla mna neodnaucis velmi :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

nechcem, aby to vyznelo zle, ale ja toho psa chapem. ani mne by sa nepacilo, ak by ma niekto otravoval pocas jedla
Frikso
Darca
Darca

kukiak napísal:ani pri zradle? no neviem, zvlast ak je to lovecke plemeno. MOze to byt neviem aky priatel, posluchat na slovo, ale pre tieto psy je zradlo a nejaka kost posvetne :). to podla mna neodnaucis velmi :)
V prvom rade ty musíš byť jeho pán. Až potom priateľ. Odnaučiť sa to dá, akurát treba pochopiť psychológiu psa. Pes nerozmýšla tak, že ty si priatel, tak tebe kosť dám. Buď si mu nadriadený a on sa ti podriadi alebo ťa neuznáva ako autoritu a seka po tebe zubami.
-Doma máme 8 polovných psov /5 teríerov, 1 baseta 2 chrtov/ a ani neden živote nezavrčal na človeka.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Júj, na to si mal myslieť o dosť skôr... Ale niektoré plemená sú veľmi citlivé na svoje "veci" a jedlo je jednou z nich... Poznala som niekoho, kto mal Jacka a bolo to dosť svojské zviera a bolo zúrivé aj na svoje hračky.
Určite sa to dá nejako odnaučiť, skús sa s ním viac hrať a dávať mu pritom z ruky malé psie maškrtky... Mal by si viac zvyknúť na to, aby si spájal tvoju osobu s jedlom a s príjemným pocitom... Snáď to pôjde... Každopádne odporúčam, aby si mu venoval čo najviac pozornosti.
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ked ma dva roky,uz ju nicomu nenaucis
jaqlac
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

...

Príspevok od používateľa jaqlac »

proste pre polovnicke bundasiky je to tak nejak so zradlom asi ako keby macky lovili mysi , zradlo je pre nich "korist!" !!!
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Prirucka na psa? hh... :D Nic v zlom, ale tento problem je sposobeny zanedbanou vychovou v mladom veku psa. Do neakeho 1.5 roku sa buduje vzajomna hierarchia medzi psom a panom (resp. jeho rodinou). Ked to zanedbas, tu mas vysledok. Inu, ak ste si doteraz nevedeli rady s tym hafanom, tazko ho teraz odnaucis nieco taketo. Nie si proste skill. Bit ho? To nema vyznam, este viacej ho pokazis. Pouzi rozum, trocha psychologie a spravne mierene fyzicke tresty.

Listen, ja mam tiez teriera a tvrdohlavejsieho ako je Jack Russel (Crow) :D. Iba raz ako stena mal naznak na mna zavrcat pri zradle. Zdrapol som ho ho zo zadu za krk a 10 minut lapal po dychu pritlaceny o zem. (sorry, ale bolo to v jeho zaujme). Dnes sa mu mozem aj v papulke hrabat, ked zerie a ani piip. Vie asi 25 povelov a poslucha na slovo.
Frikso
Darca
Darca

kinjeril: Ja by som spravil to iste. Pes tu je od toho, aby mi robil radosť a nie, aby ma terorizoval.
geqo:Ak som hovoril v úvode témy, moja mama sa venuje výchove a výcviku psov. Pýtal som sa jej na tento prípad a vravela, že to sa dá napraviť. Tak ak máš záujem, ozvi sa na SS, dám ti info´s/kontakt.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

ako hovorí istá pani kynologička, niekto trpí na vysoký tlak a iný si zoženie Jack Russel teriéra :D

každý pes sa dá vychovať... základ je, aby bol pes vo vašej hierarchii (rodina + on) na poslednom mieste a ty na prvom (tzv. alfa vlk)... jednoducho buď vyhrá on, alebo ty... tak si vyber :wink:
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Prirucka na psa

Príspevok od používateľa Tempus7 »

gego napísal: ... lezie mi na nervy ze ten pes proste ked zerie a clovek k nemu pride pocas zrania tak zurivo vrci a hryzie vsetko naookolo chcem ho to oducit a nemam sajny ako ...
Musíš psovi ukázať kto je tu Alfa jedinec, ja som to robil ešte ked bol šteňa a doteraz má rešpekt, ked mu som išiel dať žrať, robil som sa že to jedlo jem ja(má právo ako vodca svorky :D )a aj ked dobiedzal tak som ho odstrkol. Ked som sa akože najedol, potom som ho pustil k jedlu. A teraz ked je veľký mu môžem žranie aj z papule vytiahnuť a on sa akurat zmôže vrtieť chvostom... :wink:
Kibo napísal: ja som psa necvicil, iba macku :D
A ja som sa pokúšal(teoreticky sa to vraj nedá), ale naučil som ju len niečo ako K nohe! :D, noviny nechcela nosiť... :D , a ty si mal aké úspechy?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No poviem ti ,ja mam doma krizenca a tomu mozem zobrat zradlo aj z ust a ani sa ma nedotkne a ani nezavrci. Nezalezi na plemene, ziaden pes by to nemal robit. Skus mu dat misk uso zradlom a strc mu tam nejaku palicu alebo ruku s rukavicou, proste aby ti neublizil. A po kazdom ako zavrci, alebo ako ta cvakne tak ho potrestaj, hoc ho buchni po riti, alebo si zober vodnu pistol, alebo nejaky sprej a striekni na nho,( psy to neznasaju a beru to ako trest, pokial niesu zvyknuty)
KaktusBR
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa KaktusBR »

na bbc 3 bezi Dog whisperer - zavolaju si tipka (Cesar Millanic) ze nezvladaju psa a on ho vacsinou prevychova - tak v skratke.

v podstate Cesar pride ku psovi a ukaze mu ze on je "vodca" a ak sa pes nechce podrobit tak on mu to dost jednoducho vysvetli (bez akehokolvek nasilia!!!!) a to je asi vsetko co psovi vysvetli. dalej sa venuje majitelom toho psa a prevychovava ich v pristupe ku psovi, v navykoch........, pretoze ako sa vravi aky pan taky pes (alebo obratene?)

Odporucam pozriet tuto linku alebo nejake videa na You Tube urcite budu.

http://www.cesarmillaninc.com/
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Prirucka na psa

Príspevok od používateľa Kibo »

Tempus7 napísal:A ja som sa pokúšal(teoreticky sa to vraj nedá), ale naučil som ju len niečo ako K nohe! :D, noviny nechcela nosiť... :D , a ty si mal aké úspechy?
no tak noviny tiez nenosila, ale klasika ako popros vyzerala tak, tze na povel sa postavila na zadne, prednu labku zdvihla hore a zamraucala :D ked nebol povel a islo zradlo tak len mrncala ako kazda macka. k nohe vedela tiez na slovo a este vedela jednu vec, ked babka isla do kostola, tak isla popri nej ako pes ku kostolu, potom isla nazad sama a casom si vycihala kedy babka chodieva z kostola a chodila ju cakavat. potom to naucila aj svoju mladu, ktoru sme nechali :) a plus este par veci, co si okukala sama ani srnka netusi odkial :lol:
Napísať odpoveď