Prirucka na psa
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prirucka na psa
nieje na nete nejaky casopis na vychovu psa nieco v pdf .. mam psa jack russel terier 2 roky ma sucka ... lezie mi na nervy ze ten pes proste ked zerie a clovek k nemu pride pocas zrania tak zurivo vrci a hryzie vsetko naookolo chcem ho to oducit a nemam sajny ako ...
-
Kibo
Hardcore addict
no neviem ci sa da dvojrocny pes naucit novym kuskom, ak ano bude to tazke, ja som psa necvicil, iba macku
skus prehladat toto jack russel
-
kukiak
Addict
ani pri zradle? no neviem, zvlast ak je to lovecke plemeno. MOze to byt neviem aky priatel, posluchat na slovo, ale pre tieto psy je zradlo a nejaka kost posvetneFrikso napísal:Zhodou okolnosti sa moja mama venuje výcviku a prevýchove psov.![]()
-Seknúť zubami si pes voči svojmu pánovi v žiadnom pripade nesmie dovoliť.
V prvom rade ty musíš byť jeho pán. Až potom priateľ. Odnaučiť sa to dá, akurát treba pochopiť psychológiu psa. Pes nerozmýšla tak, že ty si priatel, tak tebe kosť dám. Buď si mu nadriadený a on sa ti podriadi alebo ťa neuznáva ako autoritu a seka po tebe zubami.kukiak napísal:ani pri zradle? no neviem, zvlast ak je to lovecke plemeno. MOze to byt neviem aky priatel, posluchat na slovo, ale pre tieto psy je zradlo a nejaka kost posvetne. to podla mna neodnaucis velmi
-Doma máme 8 polovných psov /5 teríerov, 1 baseta 2 chrtov/ a ani neden živote nezavrčal na človeka.
-
zuzkazuzka
VIP
Júj, na to si mal myslieť o dosť skôr... Ale niektoré plemená sú veľmi citlivé na svoje "veci" a jedlo je jednou z nich... Poznala som niekoho, kto mal Jacka a bolo to dosť svojské zviera a bolo zúrivé aj na svoje hračky.
Určite sa to dá nejako odnaučiť, skús sa s ním viac hrať a dávať mu pritom z ruky malé psie maškrtky... Mal by si viac zvyknúť na to, aby si spájal tvoju osobu s jedlom a s príjemným pocitom... Snáď to pôjde... Každopádne odporúčam, aby si mu venoval čo najviac pozornosti.
Určite sa to dá nejako odnaučiť, skús sa s ním viac hrať a dávať mu pritom z ruky malé psie maškrtky... Mal by si viac zvyknúť na to, aby si spájal tvoju osobu s jedlom a s príjemným pocitom... Snáď to pôjde... Každopádne odporúčam, aby si mu venoval čo najviac pozornosti.
-
pinacolada
Guru wannabe
...
proste pre polovnicke bundasiky je to tak nejak so zradlom asi ako keby macky lovili mysi , zradlo je pre nich "korist!" !!!
Prirucka na psa? hh...
Nic v zlom, ale tento problem je sposobeny zanedbanou vychovou v mladom veku psa. Do neakeho 1.5 roku sa buduje vzajomna hierarchia medzi psom a panom (resp. jeho rodinou). Ked to zanedbas, tu mas vysledok. Inu, ak ste si doteraz nevedeli rady s tym hafanom, tazko ho teraz odnaucis nieco taketo. Nie si proste skill. Bit ho? To nema vyznam, este viacej ho pokazis. Pouzi rozum, trocha psychologie a spravne mierene fyzicke tresty.
Listen, ja mam tiez teriera a tvrdohlavejsieho ako je Jack Russel (Crow)
. Iba raz ako stena mal naznak na mna zavrcat pri zradle. Zdrapol som ho ho zo zadu za krk a 10 minut lapal po dychu pritlaceny o zem. (sorry, ale bolo to v jeho zaujme). Dnes sa mu mozem aj v papulke hrabat, ked zerie a ani piip. Vie asi 25 povelov a poslucha na slovo.
Listen, ja mam tiez teriera a tvrdohlavejsieho ako je Jack Russel (Crow)
kinjeril: Ja by som spravil to iste. Pes tu je od toho, aby mi robil radosť a nie, aby ma terorizoval.
geqo:Ak som hovoril v úvode témy, moja mama sa venuje výchove a výcviku psov. Pýtal som sa jej na tento prípad a vravela, že to sa dá napraviť. Tak ak máš záujem, ozvi sa na SS, dám ti info´s/kontakt.
geqo:Ak som hovoril v úvode témy, moja mama sa venuje výchove a výcviku psov. Pýtal som sa jej na tento prípad a vravela, že to sa dá napraviť. Tak ak máš záujem, ozvi sa na SS, dám ti info´s/kontakt.
-
Tempus7
Star
Re: Prirucka na psa
Musíš psovi ukázať kto je tu Alfa jedinec, ja som to robil ešte ked bol šteňa a doteraz má rešpekt, ked mu som išiel dať žrať, robil som sa že to jedlo jem ja(má právo ako vodca svorkygego napísal: ... lezie mi na nervy ze ten pes proste ked zerie a clovek k nemu pride pocas zrania tak zurivo vrci a hryzie vsetko naookolo chcem ho to oducit a nemam sajny ako ...
A ja som sa pokúšal(teoreticky sa to vraj nedá), ale naučil som ju len niečo ako K nohe!Kibo napísal: ja som psa necvicil, iba macku![]()
No poviem ti ,ja mam doma krizenca a tomu mozem zobrat zradlo aj z ust a ani sa ma nedotkne a ani nezavrci. Nezalezi na plemene, ziaden pes by to nemal robit. Skus mu dat misk uso zradlom a strc mu tam nejaku palicu alebo ruku s rukavicou, proste aby ti neublizil. A po kazdom ako zavrci, alebo ako ta cvakne tak ho potrestaj, hoc ho buchni po riti, alebo si zober vodnu pistol, alebo nejaky sprej a striekni na nho,( psy to neznasaju a beru to ako trest, pokial niesu zvyknuty)
-
KaktusBR
Medium Expert
na bbc 3 bezi Dog whisperer - zavolaju si tipka (Cesar Millanic) ze nezvladaju psa a on ho vacsinou prevychova - tak v skratke.
v podstate Cesar pride ku psovi a ukaze mu ze on je "vodca" a ak sa pes nechce podrobit tak on mu to dost jednoducho vysvetli (bez akehokolvek nasilia!!!!) a to je asi vsetko co psovi vysvetli. dalej sa venuje majitelom toho psa a prevychovava ich v pristupe ku psovi, v navykoch........, pretoze ako sa vravi aky pan taky pes (alebo obratene?)
Odporucam pozriet tuto linku alebo nejake videa na You Tube urcite budu.
http://www.cesarmillaninc.com/
v podstate Cesar pride ku psovi a ukaze mu ze on je "vodca" a ak sa pes nechce podrobit tak on mu to dost jednoducho vysvetli (bez akehokolvek nasilia!!!!) a to je asi vsetko co psovi vysvetli. dalej sa venuje majitelom toho psa a prevychovava ich v pristupe ku psovi, v navykoch........, pretoze ako sa vravi aky pan taky pes (alebo obratene?)
Odporucam pozriet tuto linku alebo nejake videa na You Tube urcite budu.
http://www.cesarmillaninc.com/
-
Kibo
Hardcore addict
Re: Prirucka na psa
no tak noviny tiez nenosila, ale klasika ako popros vyzerala tak, tze na povel sa postavila na zadne, prednu labku zdvihla hore a zamraucalaTempus7 napísal:A ja som sa pokúšal(teoreticky sa to vraj nedá), ale naučil som ju len niečo ako K nohe!, noviny nechcela nosiť...
, a ty si mal aké úspechy?