vynovenie pc

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
marceln
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

vynovenie pc

Príspevok od používateľa marceln »

ahoj
mam stary pocitac :
2gb celeron
256 333mhz ddram
300w zdroj
maticna doska agp 4X
grafika geforce 4 mx 440

chcel by som vymenit ramku(resp prilozit ramku, co je lepsie? vymenit ci prilozit?) a graficku kartu

nechcem investovat vela, chcem si zahrat hry ako gothic III, neverwinter nights II, nejaky ten novy need for speed, Command and conquer 3

nevyzadujem hranie na max detailoch, uplne mi staci ze si to zahrám

chcel by som investovat co najmenej lebo tie suciastky ajtak nebudem moct pouzit do noveho pocitaca , potrebujem teda VGA agp4x a DDR ramku. Novy cely pociatac este nechcem kupovat lebo by to stalo 30 000 korun.

co poviete na takuto kombinaciu: geforce 7600GS 256mb DDR2 od asusu za 2500SK
a 1GB DDR A data 400mhz za 1500 SK

myslim ze za 4000 sk je to celkom slusne zdvihnutie vykonu, pojde na tom gothic3 aspon na min detailoch? som ochotny dat aj viac penazi, ale ku vyhonnejsej grafickej karte by som uz asi musel kupit aj novy zdroj, a ako vravim je to len take docasne riesenie (na rok , max 2roky) potom kupim novy stroj

prosim poradte, vdaka

PS: napiste mi prosim linky na stranky zaoberajuce sa tymito vecami (grafikami, pocitacmi) kde by som sa tiez mohol pripadne poradit
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

napis model MB, lebo asi najvacsim zadrhlom je ram a slabucky procesor
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Aj ked kupis sebelepsiu grafiku, procesor je prilis slaby na hranie takmer "akejkolvek" hry. 7600GS je dobry napad, ale zaroven s vymenou procesoru. Ak upresnis dosku, resp. jej chipset tak pomozeme s vyberom procesoru. Inak 7600GS na hranie Gothicu stacit bude, sam som ho na tej karte hral.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Aj ked kupis sebelepsiu grafiku, procesor je prilis slaby na hranie takmer "akejkolvek" hry. 7600GS je dobry napad, ale zaroven s vymenou procesoru. Ak upresnis dosku, resp. jej chipset tak pomozeme s vyberom procesoru. Inak 7600GS na hranie Gothicu stacit bude, sam som ho na tej karte hral.
tipujem ze este ma socket 478. Novy procesor na taky socket uz teraz nekupis :roll:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mozno by som to riesil takto :arrow:

CPU: Intel P4 2,53GHz , s.478 512KB L2 cache (z bazaru) - 1600 SK
http://pocitace.hyperinzercia.sk/proces ... 78-ponuka/
VGA: PowerColor ATI 9600 Pro AGP 256MB 128bit - 1453 SK
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10015406
RAM: A-DATA DDR 1GB PC-400 Vdata - 1398 SK
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10001787
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

reno23 napísal:Mozno by som to riesil takto :arrow:

CPU: Intel P4 2,53GHz , s.478 512KB L2 cache (z bazaru) - 1600 SK
http://pocitace.hyperinzercia.sk/proces ... 78-ponuka/
VGA: PowerColor ATI 9600 Pro AGP 256MB 128bit - 1453 SK
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10015406
RAM: A-DATA DDR 1GB PC-400 Vdata - 1398 SK
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10001787
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hitman napísal:a inak ehm predajca to si robis srandu? :P
to je len orientacne (kvoli cenam)... Ja by som si vsetky komponenty kupil co najlacnejsie na inzerat ako "nove" z obchodu. Ten pocitac uz teraz nema skoro ziadnu hodnotu
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

ved prave najlepsie co moze spravit je ze bude setrit prachy...aj to co si mu napisal su vyhodene peniaze :wink:
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hitman napísal:ved prave najlepsie co moze spravit je ze bude setrit prachy...aj to co si mu napisal su vyhodene peniaze :wink:
:lol: :lol: chalan si to mozno rozmysli
marceln
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

ano chipset je 478 , maticna Gigabite 8STL

procak bude az tak obmedzovat hry? ozaj do toho chcem vrazit co najmenej..

no a setrit peniaze? na dobry pocitac teraz treba minimalne 30000. OD noveho pc uz budem ocakavat aby na nom slapali dobre vsetky DirectX 10 hry, no myslím ze sucasne DirectX10 karty este nesu uplne vyladene, su perfektne na DirectX9, ale ked si zapnete DX10 musite znizit kvalitu obrazu tak ze potom to vyzera horsie ako keby ste bezali na DX9 ale na plno. (aspon tak som cital).

Preto by som radsej vynovil tento pocitac, za nejakych 5000SK, a pockal, a tie peniaze sa mi ajtak vratia lebo zatial co budem cakat pojdu ceny DX10 hardwaru dole.

mal som doma sesternicin notebook : celeron 1,7GHZ, 256 ram, VGA nejaka ATi (pamat pre VGA bola zdielana z RAM)
a spustil som na tom C.n.C. 3

na mojom pc nespustim nic najma kvoli grafike (neviem ci ma vobec dajaky shader model)

ja by som mal po vynovení nieco taketo:
celeron 2ghz,
1GB ram(alebo aj 2GB by som kupil, ak treba- ak nie zasa nechem zbytocne vyhadzovat peniaze lebo tu ramku do noveho pc nebudem moct dat) ,
7600GS (256mb DDR2)

zaujima ma len ci to bude stacit na gothic , CnC a nejake bezne hry aspon na rozbehanie, ja hry vela ajtak nebudem hrat ale tento pc ma stve uz aj kvoli nedostatku ramky, uz aj videa mu robia problemy (co by grafika mala poriesit, vsak?) , neocakavam ze na tom budem hrat crysis , alebo nevciem co , i tak ma zaujimaju len RPGcka, need for speed, WOW, strategie

momentalne sa ozaj nevyznam v tychcto veciach , takze ak sa mylim opravte ma prosim(a pripominam este zdroj 300W)

minuly rok pred vianocami som uz o takomto vynoveni rozmyslal, vtedy to vyzeralo na nejakych 6000SK ale nakoniec csom sa na to vykaslal a povedal som si ze nasetrim na novy PC , ze su to vyhodene prachy, lenze teraz troska zisli ceny ram aj grafik tak som sa nad tym opat zamyslel. bohuzail som pozabudal vsetko co som si vtedy pozistoval o grafikach atd. Vtedy ma odradilo aj to ze by som asi potreboval novy zdroj ale 7600GS by mala vystacit aj s 300W dufam.
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

k tej tvojej terajsej zostave je 7600GS zbytocna. Lebo vsetky hry ti bude spomalovat procesor. Ten tvoj celeron nema vykon ani 1.6GHz pentia. Ramku mas dobre vybratu. V klude ti staci aj 1GB 333MHz. Procesor by som hned vymenil za cistokrvne pentium aspon 2.2GHz a najlepsou volbou grafickej karty bude GeForce 6600GT. A mas zarucene ze ti vsetky tie hry co si spominal pojdu. Len tieto komponenty uz nove nezozenies, iba tak v bazare alebo sa popytaj kamaratov.

PS: 1. to co si napisal ze chipset je 478, tak to sa vola socket. Tvoj chipset je SiS645DX
2. Doska podporuje maximalne 333MHz ramky
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja len opäť upozorňujem, že kombinácia starý SiS chipset s AGP + nová 7600GS grafika nie je najlepšie riešenie, môžu vznikať problémy ako napr. tu:
http://www.hojko.com/nova-grafarna-t63395.html

Riešenie by malo byť:
http://forums.hexus.net/showthread.php?t=60400
http://exploding-planet.com/weblog.php?count=1&id=233
..ale nikdy nevieš, či to bude fungovať aj Tebe. :)

Preto ak sa dá, buď alternatívu od ATI alebo niečo iné (6600GT).. :)
marceln
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

dakujem, no tak po tomto prispevku sa na to asi uplne vykaslem

do frasa

blba situacia, tento pocitac je pomaly, upgrade je hlupost, a novy pocitac ...aby podporoval DX10 tak by stal 40 000SK
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Hlavne sa nenechaj zhyckat lacnou reklamou o DirectX ;-)
Napísať odpoveď