SFZ a cely slovensky futbal

O športe...
IZZi-BA
Star
Star

SFZ a cely slovensky futbal

Príspevok od používateľa IZZi-BA »

Pozeral som prispevky a dost sa tu hovori o slovenskom futbale a tak som zalozil tuto temu
chcel by som vediet vas nazor na cely slovensky futbal
co si o tom vsetkom myslite??
co by ste cheli zlepsit???
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tazko povedat co zlepsit, pretoze by som tu toho velmi vela napisal, ale nasli by sa take hlavne body. Tym prvym by bola kompletna vymena vedenia slovenskeho futbalu a hokeja, ci uz ide o zvazy alebo riadiace organy sutaze. Druha vec by bola vacsia podpora zo strany statu a statnej televizie, cize vybudovanie narodneho futbaloveho stranku a tiez hokejovej haly pre MS, resp. pravidelne vysielanie zapasov na STV. Zmena hracieho systemu, skolenie rozhodcov, vacsia bezpecnost na stadionoch..., je toho strasne vela co treba zmenit.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hojko napísal:Tazko povedat co zlepsit, pretoze by som tu toho velmi vela napisal, ale nasli by sa take hlavne body. Tym prvym by bola kompletna vymena vedenia slovenskeho futbalu a hokeja, ci uz ide o zvazy alebo riadiace organy sutaze. Druha vec by bola vacsia podpora zo strany statu a statnej televizie, cize vybudovanie narodneho futbaloveho stranku a tiez hokejovej haly pre MS, resp. pravidelne vysielanie zapasov na STV. Zmena hracieho systemu, skolenie rozhodcov, vacsia bezpecnost na stadionoch..., je toho strasne vela co treba zmenit.
Zhrnul si to pekne este by som len dodal ze by sa mala prisnejsie trestat korupcia atd. Inac na vsetky tieto cinnosti sa musia investovat peniaze a ja si nemozem pomoct ale mne to tak pripada ze tie peniaze idu funkcionarom do vrecak.
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

vsetkych ludi treba vymenit v sfz a szlh lebo je to tam sama spina. ja osobne sa uz ani o slevensky sport nezaujmam pokial sa nezmeni. jedine co sledujem je futbal v ziline (prial by som im cesku ligu lebo v nasej nic dobre nenajdu),je to sama korupcia. zaujamve je ze ako je mozne ked posobia ludia aj vo zveze ale aj v niektorom z muzstiev, bud robim jedno alebo druhe (prikladom je jeden panak v hokejovom slovane ktory je aj v prohokeji). je zaujmave ze skoro vzdy kde je slovan sa deju rozne nekale veci, mozno je to aj tym ze vela ludi im nepraje a vidia len to zle...
IZZi-BA
Star
Star

treba ziskat dakych zahranicnych sponzorov ktory by doniesli peniaze do slovenskeho futbalu a aj stat by mohol daco investovat na slovensku je dost vela talentu len ho treba rozvyjat a na to je potrebne financie to je hlavne
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

kali520 napísal:Zhrnul si to pekne este by som len dodal ze by sa mala prisnejsie trestat korupcia atd. Inac na vsetky tieto cinnosti sa musia investovat peniaze a ja si nemozem pomoct ale mne to tak pripada ze tie peniaze idu funkcionarom do vrecak.
jj hojko , presne vedenie , ale aj kvalita futbalu , ktoru produkuju kluby by mohla byt ovela vyssia , teraz je nas futbal velky cirkus podla mna a este ma napadlo , skauting nasich klubov je uplne mizerny ,talenty nehladaju akurat ked sa im niekto sam ukaze . odchovanci su zaklad klubu .
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Slovensky futbal? Ak mate cas, pozrite si www.spartak.sk, tam si najdite diskusiu a precitajte si, co sa deje po zapasoch. Napr. by som urcite zmenil toto, ab policajt mlatil bezdovodne po zapase zeny, deti...kopal leziace dievca? To kde sme? Aby bol okolo sektora ostnaty drot? Sektor, z ktoreho neni vidiet ani na ihrisko? Policajti, ktori si prisli udriet na stadion? A potom si laurinec vyhlasi, ze chuligani vyhanaju ludi zo stadionov. Blbost...co myslite, ze rodicia pustia teraz niekam na futbal ked im prisli dobite od obuskov?

A tu mame dalsie, stadiony. V Cesku to vysiesili pekne, nemate stadion, mate smolu. Teraz tam maju vela krasnych stadionov, napr. Slovacko, Teplice, Sparta...u nas mozno tak Zilina, Trnava...

Ale hojko to tu zhrnul asi dostatocne, treba take zmeny, tak velke ze sa ich asi sotva v dohladnej dobe dockame. Hraci system je hlupy. Nasi si povedia, ze ale ved taky system je aj tam aj tam, tak musi byt dobry. Ako keby nemali vlastnu hlavu. Rozhodcovia...len sa pozrite kolko toho pokazili v prvych troch(!!!) kolach. Cela nasa liga je vysmech. A monako ak si myslis, ze Zilina je nieco extra, daj si dole ruzove okuliare. Na Slovensku sa vzdy najde dajaky jednooky medzi slepymi, boli to Koscie, Inter, Ruzomberok...
IZZi-BA
Star
Star

a este aj system ligy skupina o titul a skupina o zachranu preco to nehrame normale ako ine staty je to dost na p*cu
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak ten minuly rocnik bol strasny. Zvlast skupina o titul, ked tam hrali dve muzstva a ostatne dohravali a podla toho bola aj uroven. A tento rocnik sa mi nezda o nic lepsi. Mne sa najviac paicl system, ktory sme tu mali tusim do roku 1999, mozno sa mylim, ale skratka 16 timov, kazdy s kazdym, 30 zapasov za sezonu a nic sa tym neoklame. A tych 16 timov by sa naslo. Ved zoberme to co mame teraz v lige+Inter, Presov, Rimavska Sobota a daco by sa este naslo.
IZZi-BA
Star
Star

Vigor napísal:Tak ten minuly rocnik bol strasny. Zvlast skupina o titul, ked tam hrali dve muzstva a ostatne dohravali a podla toho bola aj uroven. A tento rocnik sa mi nezda o nic lepsi. Mne sa najviac paicl system, ktory sme tu mali tusim do roku 1999, mozno sa mylim, ale skratka 16 timov, kazdy s kazdym, 30 zapasov za sezonu a nic sa tym neoklame. A tych 16 timov by sa naslo. Ved zoberme to co mame teraz v lige+Inter, Presov, Rimavska Sobota a daco by sa este naslo.
mas prevdu preco nehrame takto ako ine krajiny ale my tu vymyslame uplne p*coviny
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

Najskor by sa malo zacat ako hojko uz spomenul, vymenou vsetkych riadiacich cinitelov SFZ. Oni su tam uz od padu byvaleho rezimu a vyciciavaju vsetko co sa da a tvaria sa ako, my nic my muzikanti. :roll: Pokial tam bude Laurinec a spol, tak sa nikdy nic vyraznejsieho nepresadi, co by pomohlo futbalu na Slovensku. IMHO ten je tam tak zakoreneny, dokym ho v rakve nevynesu.
IZZi-BA
Star
Star

treba tam dat dakych byvalich futbalistov co sa do toho vyznaju a nie tach dementov ako su tam
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

IZZi-BA napísal:treba tam dat dakych byvalich futbalistov co sa do toho vyznaju a nie tach dementov ako su tam
Neviem, ci prave futbalisti, ktorych naplnou prace je behat za loptou, by boli vhodni kandidati na riadiace funkcie :?
kali520
Darca
Darca

Vigor napísal:Tak ten minuly rocnik bol strasny. Zvlast skupina o titul, ked tam hrali dve muzstva a ostatne dohravali a podla toho bola aj uroven. A tento rocnik sa mi nezda o nic lepsi. Mne sa najviac paicl system, ktory sme tu mali tusim do roku 1999, mozno sa mylim, ale skratka 16 timov, kazdy s kazdym, 30 zapasov za sezonu a nic sa tym neoklame. A tych 16 timov by sa naslo. Ved zoberme to co mame teraz v lige+Inter, Presov, Rimavska Sobota a daco by sa este naslo.
Suhlasim, aj tak muzstvo z druhej a tretej ligi su kvalitou hry asi na rovnakej urovni ako prvo ligove muzstva.
IZZY-BA napísal:treba tam dat dakych byvalich futbalistov co sa do toho vyznaju a nie tach dementov ako su tam
To by siutuaciu nijak nevyriesilo. To je jedno kto tam bude aj tak bude podplatitelny. Skorej by sa mali zaviest prisnejsie tresty pri korupcii ine riesenie ja nevidim.
IZZi-BA
Star
Star

pochybujem ze byvali reprezentant alebo hrac ktory ma futbal v krvy a v srdci je podplatitelny ten tym futbalom zije a nechce ho skazit
kali520
Darca
Darca

IZZi-BA napísal:pochybujem ze byvali reprezentant alebo hrac ktory ma futbal v krvy a v srdci je podplatitelny ten tym futbalom zije a nechce ho skazit
To neznamena vobec nic, kazdy mysli na seba a potom na druhych.
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

hojko napísal:Tazko povedat co zlepsit, pretoze by som tu toho velmi vela napisal, ale nasli by sa take hlavne body. Tym prvym by bola kompletna vymena vedenia slovenskeho futbalu a hokeja, ci uz ide o zvazy alebo riadiace organy sutaze. Druha vec by bola vacsia podpora zo strany statu a statnej televizie, cize vybudovanie narodneho futbaloveho stranku a tiez hokejovej haly pre MS, resp. pravidelne vysielanie zapasov na STV. Zmena hracieho systemu, skolenie rozhodcov, vacsia bezpecnost na stadionoch..., je toho strasne vela co treba zmenit.
Súhlasim s kompletnou výmenou vedenia SFZ a SZĽH, pretože vedúce funkcie zastávajú ľudia, ktorí nikdy ani len neboli športovci a nevedia čo je pre šport dobré a prospešné. Jediné čo vedia je naplniť si svoje vrecka a na šport uplne kašlú :x
Tiež súhlasím s tým, že je potreba lepšie financovať jednotlivé odvetvia športu zo strany štátu. V roku 2011 by sa mali na Slovensku konať MS v ľadovom hokeji ale žiaľ je to ohrozené, pretože nie sú peniaze na vybudovanie hokejového štadiona v Bratislave. - to by bola obrovská blamáž pre našu krajinu keby nakoniec sme neusporadúvali MS v hokeji /zatiaľ to vyzerá dosť zlé/ :?

http://www.hojko.com/ms-2011-na-slovensku-t50998.html

a to si radšej ani len nechcem predstaviť kedy sa vybuduje národný futbalový štadion :!: :?: ked ešte nie je ani ten hokejový :idea:
Ked si porovnám rozpočty iných klubov z vyspelej Europy tak rozpočty našich mužstiev im nesiahajú ani len po členky, žiaľ :!:
IZZi-BA
Star
Star

stadiony sa len tak rychlo nepostavia mozno hokejovy ale futbalovemu to bude trochu trvat a mozno iba prerobia tehelne pole
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

presne, tych skorumpovancyh prdusov treba vyhodit, totalna reorganizacia hlavnej ligy, tvrdy boj proti korupcii, kampan za vacsie navstevy fanusikov a riadny futbal, nech hraci siahaju na uplne dno svojich moznosti. to predsa nie je normalne, ze sme stat s 5mili. ludmi a mame o mnoho menej svetovych hviezd (teda ani jednu) nez napr. iri (a irov je este menej)

mnoztvo penazi taktiez musime davat do mladeze, treba podporovat vysielanie live prenosov na STV (samozrejme aj na komercnych staniciach). A v neposlednom rade by som vyhodil z futbalu politicky aktivnych ludi (ale to je len moj nazor, to "asi" nebude az take dolezite)

bud sa budeme riadit takouto jednoduchou a narocnou schemou, alebo mozeme tento sport na slovensku totalne pochovat. mozme to mozno aj nechat tak a tak o 30 rokov budu vo vedeni normalni ludia, pretoze skorumpovane komunisticke svine vymru. nie vserky, ale drviva vacsina :) (ospravedlnujem sa za silny zaver, ale je to tak)
dalver
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dalver »

Ono je trocha komplikovanejsie, aj ked mam pocit, že kvalita u nas trochu stupa. Kluby u nas nemaju tolko penazi ako v okolitých krajinach, ale futbal nemal to stastie ako v hokeji, kde sa nasim podarilo vyhrat zlato a zrazu sa o hokej zacalo zaujimat velmi vela ludi, stupli navstevy, prislo viac penazi a sponzorov. Futbalu sa nepodarilo zachytit ani nastup iných konkurentov. Rozne obchodne centra, ponuka televizii, internet, su konkurenti a futbal na nich v mnohom stratil. Napr. niekto aj ked ma moznost ist na futbal naživo si povie: radsej si ho pozriem v tv ked mam tu moznost.
A tu je ten problem ludia sport a futbal nepodporia.
Bez podpory ludi sa futbal nepohne. Ze par klubov trochu spravilo na svojom stadione nieje pre ludi rozmaznanych ligou majstrov, ci anglickou ligou, alebo inými ligami, ktoré je mozno pre nasinca sledovat nic. Radsej budu rozpravat ako v tv videli nejaký klub, ku ktorému prechovavaju konzumný vztah akoby navstivili zapas v svojom meste.
Chybu spravilo aj sfz, ked nevypracolvalo pre kluby program ako český zvaz, ktorý jasne určil co musi mat stadion, akom usi vyzerat, sedadlá, osvetlenie, bufety. kto podmienky nesplnil dostal podmienku a pokutu.
Kluby podmienky dodržali, skulturnili podmienky a ludia na futbal chodili coraz viac.
Napísať odpoveď