Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

to je blbosť, brucho je tiež sval a tiež potrebuje regeneráciu, ak ho rozbiješ tak stačí uplne 2-3 krát týždenne.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

vajda65 napísal:to je blbosť, brucho je tiež sval a tiež potrebuje regeneráciu, ak ho rozbiješ tak stačí uplne 2-3 krát týždenne.
no neviem ja si brucho rozbit uz nedokazem :?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

vendo napísal:no neviem ja si brucho rozbit uz nedokazem :?
Tiež cvičievam brucho na začiatku každého tréningu (3x per week) a tiež je to už len tak vrámci uchovania kondície lebo keď si brucho trochu vycvičíš tak už ho takľahko nerozbiješ. A zase kto by chcel mať také veľké brucho? Aj ked od svalov :)
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

vendo napísal:no neviem ja si brucho rozbit uz nedokazem :?
Na brucho je kopa cvikov,takze mozno by pomohla zmena..A ak uz necitis brucho tak zvolit cviky pri ktorych vies pouzit zavazia.Osobne brucho povazujem za klucovy sval co sa tyka vyzoru=mozes byt vymakany ako chces,ale ak mas tukove brucho a nie je aspon troska vyrysovane tak celkovy vyzor je onicom.Aspon mne sa to nepaci.A uz vobec nie gulate pupky-silaci,trojboj,kulturisti.. :aasmile19: :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Samozrejme ale nekonecnymi brusakmi to nedosiahnes, musis dodrziavat dietu a aerobne aktiviti ale to asi viete. Kazdopadne ja brucho cvicim 4 serie sklapaciek alebo dvihanie noh vo vise 3 az 4 krat do tyzdna. Brucho rychlo regeneruje a ja nepotrebujem aby mi na nom svaly rastli. Pri objemovkach by som ale moc nezapodieval s risovanim brucha, bud idem objemovka alebo risujem, obydve veci naraz sa robit proste nedaju.
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

clovek tu napise argumenty ale vidim ze ko*ot z toho, kali tu aj tak bude pisat ten svoj otrasny split
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kobalt napísal:clovek tu napise argumenty ale vidim ze kok**** z toho, kali tu aj tak bude pisat ten svoj otrasny split
tym strasnym splitom myslis
Pondelok: Hrudnik biceps predlaktie
Utorok: Nohy
Streda: volno
Stvrtok: Chrbat triceps
Piatok: Ramena lytka
Sobota: volno
Nedela: Opakujes cyklus
ci co? :?:
kali520
Darca
Darca

Na mna ten split funguje. Ked sme uz pri tom mohol by si uviest svoj idealny split. Spermos chcel rozdelit partie do dni tak som mu ich rozdelil. mne osobne sa to zda byt a z casoveho hladiska najidealnejsie. Vyzsie si pisal aby precvicoval kazdu partiu 2 az 3 krat do tyzdna co sa podla mna taky trening za hodinu absolvovat neda (lebo denne bude muset mat aspon 3 partie) len v tom pripade ako si uz spominal muse by robit zakladne cviky ako bench press drepy a mrtve tahy atd. To co si ty spominal tak je rydzo silovi trening a pri takom treningu sa dostavuje najprv sila a potom hmota ktora je ale nevytvarovana a vyzera nepevne. Pri takom treningu by mohol zostat 2 mesiace ale potom musi prejst na viacej cvikov s poctom opakovani od 8 do 10 nech svaly ziskaju aj definiciju.
dudo02
King
King

kobalt napísal: Velke svalove partie rastu max 48 hodin, male tak 24
Mna by zaujimalo,odkial si cerpal tuto informaciu...Co pises dalej o treningu,tak si myslim,ze pre Venda je nevhodny-urcite sam vies,co to obnasa take cvicenie.Aby si toto robil a ostal pri tom aj zdravy-Kvalitna strava,doplnky ci pre svaly,alebo klby,kosti,dostatok oddychu.Su aj zdravsie formy treningov-pre beznych ludi.Samozrejme,ze zalezi od Venda o co mu ide.Ci chce byt nabity,alebo ma nejake ine ciele..Ale taky trening,ako si napisal ty,by som neodporucal robit nikomu,kto to nerobi aspon na poloprofesionalnej urovni.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Mna by zaujimalo,odkial si cerpal tuto informaciu...Co pises dalej o treningu,tak si myslim,ze pre Venda je nevhodny-urcite sam vies,co to obnasa take cvicenie.Aby si toto robil a ostal pri tom aj zdravy-Kvalitna strava,doplnky ci pre svaly,alebo klby,kosti,dostatok oddychu.Su aj zdravsie formy treningov-pre beznych ludi.Samozrejme,ze zalezi od Venda o co mu ide.Ci chce byt nabity,alebo ma nejake ine ciele..Ale taky trening,ako si napisal ty,by som neodporucal robit nikomu,kto to nerobi aspon na poloprofesionalnej urovni.
lol tu sa nejedna o trening pre mna lol :D
kobalt
VIP
VIP

vendo: jj, to som myslel
kali520 napísal:Vyzsie si pisal aby precvicoval kazdu partiu 2 az 3 krat do tyzdna co sa podla mna taky trening za hodinu absolvovat neda (lebo denne bude muset mat aspon 3 partie) len v tom pripade ako si uz spominal muse by robit zakladne cviky ako bench press drepy a mrtve tahy atd. To co si ty spominal tak je rydzo silovi trening a pri takom treningu sa dostavuje najprv sila a potom hmota ktora je ale nevytvarovana a vyzera nepevne.
Neda? Ja to absolvujem za hodinu (nech hodinu aj par minut) a to mam este aj dost dlhe prestavky. Rydzo silovy? :) drepy na neho nabalia najviac masa, ked chce byt pekne vyrysovany treba zaradit dietu cviky mu nepomozu ;) Kazdopadne ak chce cvicit splity ja mu nebranim. Inak neviem kde si z tohto vycital, ze chce rozdelit partie do dni :)
SpermoS napísal:Ak cvicim na objem a urcil som si tri dni do tyzdna cvicit , je lepsie si to rozdelit napr. pondelok,streda,piatok ? alebo cvicit tri dni za sebou? osobne si myslim ze lepsie je ta prva moznost...len sa chcem ujistit :)
dudo2: Informacia je cerapana zo studii skratka je to overene. A co odporucas? rozje*at si biceps a prsia v treningu, namiesto toho aby si efektivne precvicil cele telo? Trening ma stimulovat nie nicit
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kobalt napísal:vendo: jj, to som myslel
hmm neviem cvicim podobny :
Pondelok : hrudník, biceps, predlaktie, brucho
Utorok : predné nohy (kvadricepsy), triceps, brucho
Streda : oddych, regenerácia poprípade brucho
Štvrtok : chrbát, ramená, trapézy, brucho
Piatok : Zadné nohy (hamstringy), hrudník, lýtka, brucho
a zatial sa mi zdaju vysledky viac nez dobre a to teda nedrzim ziadne extra diety len som trosku upravil stravu :wink:
dudo02
King
King

kobalt napísal:"] cvicit tvrdo... Chces byt velky a silny? .. Vysokofrekvencny trening ti zarucuje 2 - 3 nasobny stimul pre svaly nez trening partie raz tyzdenne.... Treninuj blizko zlyhania... .. Dost brutal ale ked to skoncis nechod uz na legpress... Potrebujes zdvihat velke vahy aby ti svaly narastli...
Pisal som o tomto...Toto co tu popisujes,je sice pravda,ale je to urcene pre niekoho co sa tomu venuje troska profesionalnejsie(aj v tychto pripadoch by sa dalo polemizovat o nasledkoch na zdravie...).Je to totiz riadne stresovanie svalstva a celeho tela.A bez spravnej,zivotospravy,je to naozaj nicenie tela.Rovno mu odporuc dvjfazovy trening :idea: ...Co odporucam ja?Pre toho kto pride na forum s otazkou"ako pribrat?"-Trening 1+1,cize 3x tyzdenne
\\Skus hodit nejaky link,alebo nieco blizsie ohladom tych studii...Vdaka :)
kali520
Darca
Darca

Kobalt napísal:Inak neviem kde si z tohto vycital, ze chce rozdelit partie do dni
Spermos napísal:Ale teraz chcem si spravit poriadny treningovy split...lebo do nedavna som si chodil do posilky kedy sa mi zachcelo...ale teraz si chcem vypracovat nejaky ten plan a drzat sa ho cvicim na objem nie risovacka cize kazdy druhy den zhruba budem cvicit....otazkou je cvicit cele telo ?? alebo si to rozdelit ako hovori kali520 , ze kazda partia iny den...hm ?
Kobalt takze mohol by si uviest tvoj sposob treningu? Lebo mne z toho vychadza ze na partiu robis maximalne 2 zakladne cviky napr na nohy drepy, na hrudnik bench press atd. No lenze to je silovi trening a ja hovorim o kulturistickom treningu kde sa snazim dosiahnut hmotu ale aby ta hmota mala aj tvar. Mimochodom nikde som nepisal ze drepy nesposobuju narast svalov ani to ze silovi trening nesposobuje narast svalov. Dvolezite je ale ako tie svaly ktore narastli vyzeraju. Moj nazor je ze nech spermos robi najprv zakladne silove cviky uvedene vyzsie a ked ziska ako take objemi nech prejde na kulturisticky trening. No ale celkovo by bolo asi najlepsie sa jeho spytat ako chce vyzerat a podla too by mu bolo mozne zostavit trening.
kobalt
VIP
VIP

kali - to vobec nie je trening pre nejakych profesionalov alebo co, praveze zaciatocnik by inak ani zacinat nemal to mu da najviac. Nemusi trenovat s velkou intenzitou napr. 8x3 alebo podobne. Chces mi povedat ze keby odcvicil benchpress, drep, tlaky na ramena, zhyby, nejaky bicepsovy zdvih 2 serie a daco na triceps 2 serky je to podla teba vela? Inak zo zaciatku mu aj tak staci robit bench a na tom nabere (inak ja vacsinou z 3 treningov zaradim raz aj incline/decline bench aby si si nemyslel :) )
kali520
Darca
Darca

Ano ale pri takom treningu nemoze zostat dlho, lebo pride stagnacia a aj tak to bude muset zmenit. Cize ako som povedal nech pri tom systeme zostane pokial nenabere nejaku silu a hmotu a potom nech prejde na klasicky trening s kombinovanymi a izolovanymi cvikmi.
A ja som nehovoril ze to neni trening pre profesionalov, prave naopak mas pravdu ze je to pre zaciatocnikov, ale ak by som teraz ja isel s takymto systemom cvicit tak vysledky by som mal minimalne. Musel by som pridat nejake cviky naviac a tym padom by mi cvicenie trvalo dlhsie. Kebyze mam cas na dvojfazovi trening tak by to malo pomeren dobre vysledky.
kobalt
VIP
VIP

kali520 napísal:Ano ale pri takom treningu nemoze zostat dlho, lebo pride stagnacia a aj tak to bude muset zmenit. Cize ako som povedal nech pri tom systeme zostane pokial nenabere nejaku silu a hmotu a potom nech prejde na klasicky trening s kombinovanymi a izolovanymi cvikmi.
A ja som nehovoril ze to neni trening pre profesionalov, prave naopak mas pravdu ze je to pre zaciatocnikov, ale ak by som teraz ja isel s takymto systemom cvicit tak vysledky by som mal minimalne. Musel by som pridat nejake cviky naviac a tym padom by mi cvicenie trvalo dlhsie. Kebyze mam cas na dvojfazovi trening tak by to malo pomeren dobre vysledky.
Nemusel by si nic pridavat. Namiesto toho ze robis 3 cviky na prsia raz za tyzden by si 3 krat tyzdenne benchoval ;) Alebo povedzme, ze v 2. treningu by si nedal bench ale rozpazky alebo neviem a mas tolko cvikov ako v splite akurat mas partiu 3 krat tyzdenne
kali520
Darca
Darca

kobalt napísal:Nemusel by si nic pridavat. Namiesto toho ze robis 3 cviky na prsia raz za tyzden by si 3 krat tyzdenne benchoval ;) Alebo povedzme, ze v 2. treningu by si nedal bench ale rozpazky alebo neviem a mas tolko cvikov ako v splite akurat mas partiu 3 krat tyzdenne
Ano chapem ta, ale ja cvicim kazdu partiu 2 krat tyzdenne, volno mam len raz do tyzdna s tym ze cvicim na velke partie 3 az 4 cvicky a na male 3 cviky. Pre zaciatocnika staci len raz do tyzdna kazdu partiu. Sposob treningu ktory si ty uviedol tak v nom nepocitim poriadne napumpovanie.
kobalt
VIP
VIP

kali520 napísal:Ano chapem ta, ale ja cvicim kazdu partiu 2 krat tyzdenne, volno mam len raz do tyzdna s tym ze cvicim na velke partie 3 az 4 cvicky a na male 3 cviky. Pre zaciatocnika staci len raz do tyzdna kazdu partiu. Sposob treningu ktory si ty uviedol tak v nom nepocitim poriadne napumpovanie.
Palenie, napumpovanie a svalovica nemaju nic co docinenia s efektivitou treningu.
kali520
Darca
Darca

kobalt napísal:Palenie, napumpovanie a svalovica nemaju nic co docinenia s efektivitou treningu.
Omyl, napumpovanie sposobuje prisun krvy do svalov a s krvou prichadzaju aj potrebne ziviny ako glykogen a bielkoviny. Palenie sposobuje vyskyt kyseliny mliecnej ktora s rastom nema nic docinenia ale aspon vies ze cvik robis dobre. A svalovica je vylsedok nadmerne zatazeneho svlastvo resp sval je zapaleny takze sa musi "hojit".
Napísať odpoveď