F1 2009
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Digital: Do konca bolo nieco okolo minuty a pol, Alonso bol v boxoch, za nim stal Hamilton. Kolo odjazdia tak za 1:20 + co treba na vyjazd z boxov. Alonsa spravili, dostal prikaz na odjazd, ale ostal tam stat este asi 6 sekund a potom vysiel. Hamilton tym padom nestihol odjazdit kolo a a v casovom limite do konca kvalifikacie sa pustit do meraneho kola, pretoze mu chybalo tych par sekund o ktore ho Alonso zbrzdil. Alonso vyhral kvalifikaciu, Hamilton na druhom mieste.
-
Digital
Guru
Aha , aj sa k tomu vyjadril v tlačovke potom ? .. inač za umyselné spomalovanie súpera v kvalifikacií a ešte k tomu aj v boxoch je velký trest tuším..hojko napísal:Digital: Do konca bolo nieco okolo minuty a pol, Alonso bol v boxoch, za nim stal Hamilton. Kolo odjazdia tak za 1:20 + co treba na vyjazd z boxov. Alonsa spravili, dostal prikaz na odjazd, ale ostal tam stat este asi 6 sekund a potom vysiel. Hamilton tym padom nestihol odjazdit kolo a a v casovom limite do konca kvalifikacie sa pustit do meraneho kola, pretoze mu chybalo tych par sekund o ktore ho Alonso zbrzdil. Alonso vyhral kvalifikaciu, Hamilton na druhom mieste.
a diky za vysvetlenie
-
t0m4s3
Admin
Fuu tak co je moc to je moc 
http://www.f1.sk/spravy/index.php?id=22752
http://www.f1.sk/spravy/index.php?id=22752
Alonso čakal po dvihnutí lízatka ešte vyše desať sekúnd, nikto nevie prečo...
"Tím sa vždy rozhoduje, kedy sa môžem pohnúť," povedal Alonso po kvalifikácii. "Viem, že to vyzeralo zvláštne, lebo Lewis stratil šancu na svoje kolo. Ale aj keď by som sa pohol o tých päť sekúnd skôr, nestihol by to."
"Myslím, že kalkulácie tímu boli zlé. Je mi ho ľúto, ale boxy som opustil, keď mi to bolo povedané."
Napriek kvalifikačnému double McLarenu je v tíme zlá nálada. Šéf Ron Dennis bol mimoriadne nahnevaný a Alonsovi to asi všetko spočíta.
Alonsa som nikdy nemal rad a tymto sa moje antipatie k nemu este viac prehlbili. Tlacovku davali na ORF1 a pravdupovediac som bol dost znechuteny. Ako som bol sklamany, ked bol oznameny jeho kontrakt s McL, tak budem rad, ked z McL odide...
To velmi lahko preukaze / vyvrati radiokomunikacia, ktoru si uz FIA v ramci vysetrovania tohto incidentu od McL vyziadala.t0m4s3 napísal:Fuu tak co je moc to je moc
-
t0m4s3
Admin
Myslis, ze Denis by tak tresol sluchatkami, keby mu to nakazali/nevysla timova strategia? To sotvaTomasito napísal:Alonsa som nikdy nemal rad a tymto sa moje antipatie k nemu este viac prehlbili. Tlacovku davali na ORF1 a pravdupovediac som bol dost znechuteny. Ako som bol sklamany, ked bol oznameny jeho kontrakt s McL, tak budem rad, ked z McL odide...To velmi lahko preukaze / vyvrati radiokomunikacia, ktoru si uz FIA v ramci vysetrovania tohto incidentu od McL vyziadala.
-
Tomasko
Guru wannabe
Tesne po polnoci potrestalo vedenie pretekov v Maďarsku Fernanda Alonsa za jeho "zdržovanie" kolegu Lewisa Hamiltona! Španiel bol označený za vinného a do pretekov tak odštartuje až zo šiesteho miesta! McLaren zároveň príde o všetky body, ktoré v Maďarsku získa! Piloti však body získať môžu.t0m4s3 napísal:Hanba FIA! Toto co predviedla nema obdoby. Asi sa potrebuju zavdacit Ferrari, supaci jedny. Inak aj podla Dennisa to bola chyba Hamiltona, Alonso vraj iba pocuval rozkazy, nech sa to uz nam zda akokolvek "zaujimave". Hanba FIA!
Hamilton sa tak posunul na pole position a Nick Heidfeld do prvej rady. Alonso odštartuje z boku Ralfa Schumachera.
Vedenie McLarenu Mercedes podalo proti tomuto trestu protest.
Rozhodnutie o treste prijali traja komisári Tony Scott-Andrews, Derek Ledger a Lajos Herczeg.
zdroj: f1.sk
-
krija
VIP
branoo8, voci tym bodom v pohary konstrukterov sa mclaren odvolal. takze def. rozhodnutie padne az o niekolko dni.
a preco to bola chyba hamiltona.
kedze v mclarene maju dvoch vyrovnanych pilotov, tak v ramci stajne zaviedli pravidlo, ze pocas kvalifikacie sa piloti budu striedat, kto pocas poslednej casti kvalifikacie pojde ako posledny do boxov, a to tak ze pred kazdou grand prix, to je jeden z dvojice. ma to suvis so spotrebou paliva, a nasledne s tym, kedy pojdu pocas pretekov na prvu zastavku do boxov.
toto pravidlo hamilton porusil. prave preto sa vcera pohadal dennis s hamiltonom. a hamilton si servitku pred hubu nedaval. vraj to co povedal dennisovi, by si nedovolil ani 7-nasobny majster sveta.
a preco to bola chyba hamiltona.
kedze v mclarene maju dvoch vyrovnanych pilotov, tak v ramci stajne zaviedli pravidlo, ze pocas kvalifikacie sa piloti budu striedat, kto pocas poslednej casti kvalifikacie pojde ako posledny do boxov, a to tak ze pred kazdou grand prix, to je jeden z dvojice. ma to suvis so spotrebou paliva, a nasledne s tym, kedy pojdu pocas pretekov na prvu zastavku do boxov.
toto pravidlo hamilton porusil. prave preto sa vcera pohadal dennis s hamiltonom. a hamilton si servitku pred hubu nedaval. vraj to co povedal dennisovi, by si nedovolil ani 7-nasobny majster sveta.