F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

Digital
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

čo spravil ? zas som zmeškal kvalifikaciu dpc :(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Digital: Do konca bolo nieco okolo minuty a pol, Alonso bol v boxoch, za nim stal Hamilton. Kolo odjazdia tak za 1:20 + co treba na vyjazd z boxov. Alonsa spravili, dostal prikaz na odjazd, ale ostal tam stat este asi 6 sekund a potom vysiel. Hamilton tym padom nestihol odjazdit kolo a a v casovom limite do konca kvalifikacie sa pustit do meraneho kola, pretoze mu chybalo tych par sekund o ktore ho Alonso zbrzdil. Alonso vyhral kvalifikaciu, Hamilton na druhom mieste.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Digital: Do konca bolo nieco okolo minuty a pol, Alonso bol v boxoch, za nim stal Hamilton. Kolo odjazdia tak za 1:20 + co treba na vyjazd z boxov. Alonsa spravili, dostal prikaz na odjazd, ale ostal tam stat este asi 6 sekund a potom vysiel. Hamilton tym padom nestihol odjazdit kolo a a v casovom limite do konca kvalifikacie sa pustit do meraneho kola, pretoze mu chybalo tych par sekund o ktore ho Alonso zbrzdil. Alonso vyhral kvalifikaciu, Hamilton na druhom mieste.
Aha , aj sa k tomu vyjadril v tlačovke potom ? .. inač za umyselné spomalovanie súpera v kvalifikacií a ešte k tomu aj v boxoch je velký trest tuším..

a diky za vysvetlenie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To bolo spomalenie v ramci timu a boli v boxoch, on sa moze vyhovorit na technicke problemy alebo co... Tlacovka nebola, pretoze Galaxia to skoncila hned po kvalifikacii, co je velka skoda, mohlo to by zaujimave.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

alonso to zahovoril. vyjadril sa iba k tej snurke, co sa mu zasekla do zavesenia praveho predneho kolesa o zastavku skor a pustil do eteru keci okolo toho, ze chcel po vyjazde z boxov co najprazdnejsiu trat.
no hamilton, tam smutne sedel, a odpovedal ako decent rookie.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fuu tak co je moc to je moc :o

http://www.f1.sk/spravy/index.php?id=22752
Alonso čakal po dvihnutí lízatka ešte vyše desať sekúnd, nikto nevie prečo...

"Tím sa vždy rozhoduje, kedy sa môžem pohnúť," povedal Alonso po kvalifikácii. "Viem, že to vyzeralo zvláštne, lebo Lewis stratil šancu na svoje kolo. Ale aj keď by som sa pohol o tých päť sekúnd skôr, nestihol by to."

"Myslím, že kalkulácie tímu boli zlé. Je mi ho ľúto, ale boxy som opustil, keď mi to bolo povedané."

Napriek kvalifikačnému double McLarenu je v tíme zlá nálada. Šéf Ron Dennis bol mimoriadne nahnevaný a Alonsovi to asi všetko spočíta.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Alonsa som nikdy nemal rad a tymto sa moje antipatie k nemu este viac prehlbili. Tlacovku davali na ORF1 a pravdupovediac som bol dost znechuteny. Ako som bol sklamany, ked bol oznameny jeho kontrakt s McL, tak budem rad, ked z McL odide...
t0m4s3 napísal:Fuu tak co je moc to je moc :o
To velmi lahko preukaze / vyvrati radiokomunikacia, ktoru si uz FIA v ramci vysetrovania tohto incidentu od McL vyziadala.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Alonsa som nikdy nemal rad a tymto sa moje antipatie k nemu este viac prehlbili. Tlacovku davali na ORF1 a pravdupovediac som bol dost znechuteny. Ako som bol sklamany, ked bol oznameny jeho kontrakt s McL, tak budem rad, ked z McL odide...To velmi lahko preukaze / vyvrati radiokomunikacia, ktoru si uz FIA v ramci vysetrovania tohto incidentu od McL vyziadala.
Myslis, ze Denis by tak tresol sluchatkami, keby mu to nakazali/nevysla timova strategia? To sotva :-)
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

ja to vidim tak ze Alonso sa este nespamatal ze je niekto lepsi nez on tak aj takymito prostriedkami bojuje...Lauda mal pravdu ked povedal ze je to Svinstvo a hlavne sebectvo :!:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak sa dokaze, ze to Alonso spravil umyselne, co je podla mna viac ako iste, tak co potom??? Najviac by sa mi pacilo, keby pri vjazde Alonsa do boxov ostali mechanici stat so zalozenymi rukami a pozerali sa aspon 10 sekund na neho, tak ako sa on dival na nich miesto vyjazdu z boxov pocas kval.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

hojko napísal:Ak sa dokaze, ze to Alonso spravil umyselne
Tak dostane pokutu 1000eur aj viac co je pri ich platoch jedna zmrzlina :lol:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

MP4-20 napísal:Tak dostane pokutu 1000eur aj viac co je pri ich platoch jedna zmrzlina :lol:
2000eur sa platí za neumyselnú rýchlosť v boxoch ... myslím že pokuta pre alonsa bude nad 10 000eur

ale aj tak im to nezasiahne nijak do financii
branoo8
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa branoo8 »

Takze Alonso vystartuje az zo 6 pozicie a mclarenu sa nepripocitaju body ktore dnes ziskaju do poharu konstrukterov.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Hanba FIA! Toto co predviedla nema obdoby. Asi sa potrebuju zavdacit Ferrari, supaci jedny. Inak aj podla Dennisa to bola chyba Hamiltona, Alonso vraj iba pocuval rozkazy, nech sa to uz nam zda akokolvek "zaujimave". Hanba FIA!
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Hanba FIA! Toto co predviedla nema obdoby. Asi sa potrebuju zavdacit Ferrari, supaci jedny. Inak aj podla Dennisa to bola chyba Hamiltona, Alonso vraj iba pocuval rozkazy, nech sa to uz nam zda akokolvek "zaujimave". Hanba FIA!
Preco chyba hamiltona ?
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

t0m4s3 napísal:Hanba FIA! Toto co predviedla nema obdoby. Asi sa potrebuju zavdacit Ferrari, supaci jedny. Inak aj podla Dennisa to bola chyba Hamiltona, Alonso vraj iba pocuval rozkazy, nech sa to uz nam zda akokolvek "zaujimave". Hanba FIA!
Tesne po polnoci potrestalo vedenie pretekov v Maďarsku Fernanda Alonsa za jeho "zdržovanie" kolegu Lewisa Hamiltona! Španiel bol označený za vinného a do pretekov tak odštartuje až zo šiesteho miesta! McLaren zároveň príde o všetky body, ktoré v Maďarsku získa! Piloti však body získať môžu.

Hamilton sa tak posunul na pole position a Nick Heidfeld do prvej rady. Alonso odštartuje z boku Ralfa Schumachera.

Vedenie McLarenu Mercedes podalo proti tomuto trestu protest.

Rozhodnutie o treste prijali traja komisári Tony Scott-Andrews, Derek Ledger a Lajos Herczeg.

zdroj: f1.sk
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

branoo8, voci tym bodom v pohary konstrukterov sa mclaren odvolal. takze def. rozhodnutie padne az o niekolko dni.
a preco to bola chyba hamiltona.
kedze v mclarene maju dvoch vyrovnanych pilotov, tak v ramci stajne zaviedli pravidlo, ze pocas kvalifikacie sa piloti budu striedat, kto pocas poslednej casti kvalifikacie pojde ako posledny do boxov, a to tak ze pred kazdou grand prix, to je jeden z dvojice. ma to suvis so spotrebou paliva, a nasledne s tym, kedy pojdu pocas pretekov na prvu zastavku do boxov.
toto pravidlo hamilton porusil. prave preto sa vcera pohadal dennis s hamiltonom. a hamilton si servitku pred hubu nedaval. vraj to co povedal dennisovi, by si nedovolil ani 7-nasobny majster sveta. :idea:
IZZi-BA
Star
Star

Príspevok od používateľa IZZi-BA »

Alonso je hajzel a ma co mu patri som rad ze hamilton ma pole position
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Digital napísal:Preco chyba hamiltona ?
Clankov na nete je viac ako dost, najprv si okolo toho nieco precitaj, az potom sa pytaj. Vysvetlil ti to viacmenej krija. Jednoducho Hamilton nepocuval rozkazy timu.
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Clankov na nete je viac ako dost, najprv si okolo toho nieco precitaj, az potom sa pytaj. Vysvetlil ti to viacmenej krija. Jednoducho Hamilton nepocuval rozkazy timu.
Sorry , nevedel som , myslel som si že sudiš zo svojho názoru :wink:
Napísať odpoveď