Logicke ulohy
ked uz tak 2:1, aleeMPiko napísal:mas pravdu 2 ku 3
"Otvorime nahodne vybrany suflik nahodne vybranej skrine a su v nom zlate mince, aka je sanca, ze v druhom sufliku tejto skrinky budu tiez zlate mince?"
Znamena, ze bud otvoris zasuvku kde su v obidvoch zlate mince, takze mas jednu moznost a ta je spravna. V durhej skrini so zlatymi mincami podla zadania otvoris iba zasuvku kde su zlate mince, takze v druhej mozu byt iba strieborne, co je nespravna moznost. Takze mas 2 moznosti, z ktorych je jedna spravna = 50 %.
-
mirak2
Hardcore addict
2:1 by to bolo keby bolo zlato v jednom sufliku/skrini ine od zlata v druhom sufliku a teda ich beries za rozne..co je ale blud..
mame rovnicu
*** + ** = ***
pricom za kazdu hviezdicku ma byt dosadena jedna digitalna cislica. Ak otocime papier na ktorej je napisana o 180 stupnov tak rovnica znova bude platit. Hm?
mame rovnicu
*** + ** = ***
pricom za kazdu hviezdicku ma byt dosadena jedna digitalna cislica. Ak otocime papier na ktorej je napisana o 180 stupnov tak rovnica znova bude platit. Hm?
Mame 3 trojuholniky. a maju nejake casti spolocne (prilohu mi nechcelo zobrat
)
Vsetky 3 trojuholniky su rovnostranne a zhodne.
Prienik 1. a 2. trojuholnika je ronostranny trojuholnik a ma obsah V3 cm2
Prienik 2. a 3. trojuholnika je rovnostranny trojuholnik a ma obsah 9/4 . (V3) cm2
Prienik 1. a 3. tojuholnika je rovnostranny trojuholnik a ma obsah (V3) / 4 cm2.
Vypocitajte obsah 1,2,3 trojuholnika.
pozn.: cm2 = cm stvorcovy
V3 = odmocnica z troch
nie je to logicka uloha skor taky priklad ale nie je to tazke.
Vsetky 3 trojuholniky su rovnostranne a zhodne.
Prienik 1. a 2. trojuholnika je ronostranny trojuholnik a ma obsah V3 cm2
Prienik 2. a 3. trojuholnika je rovnostranny trojuholnik a ma obsah 9/4 . (V3) cm2
Prienik 1. a 3. tojuholnika je rovnostranny trojuholnik a ma obsah (V3) / 4 cm2.
Vypocitajte obsah 1,2,3 trojuholnika.
pozn.: cm2 = cm stvorcovy
V3 = odmocnica z troch
nie je to logicka uloha skor taky priklad ale nie je to tazke.