ale pozor, je to na sirokouhly monitor
keby boli okraje [obrysy?] tych polkruhov a elips ostre a neboli tam tie ciarky [chlpy?Theking napísal:zozaciatku podla jedneho navodu a potom som zacal podla seba :dance:
ale pozor, je to na sirokouhly monitor
trosku svetlejsie prostredie a bude to nadhernetomexx napísal:Wow Peknee..
Tiez pripajam nieco svoje.. Pokusal som sa vymodelovat skleneny pohar a tiez vytvorit adekvatny material....
//edit: pouzity 3ds max, vray renderer
A aky render pouzivas?ak vray tak by ma zaujimalo nastavenietomexx napísal:Oki dal som na tvoje rady.. Trosku som modol tu scenu aj pohare a aj nastavenie renderera.. myslim ze vcelku to vyslo..ale este tam mam co dotiahnut najma tie tiene nie su presne podla mojich predstav... napriek tomu tu je vysledok..
Ako... vsetci sme nejak zacinali... Mozno vela z tu uverejnenych zaciatocnickych pokusov je lepsich ako tie moje prvotiny, ale zas na druhu stranu, ja ked som zacinal, nedaval som kazdy moj (biedny) pokus na net...Theking napísal:inac nepochopil som toho smajla, rad by som pointu pochopil ale to nejde
No tie pohare som renderoval vo V-ray.. Tie nastavenia som nerobil az tak pokrocile.. Ono, nastavenia renderera idu ruka v ruke s vypracovanim samotnej sceny a osvetlenia, pri tych poharoch som pouzil 2 V-ray svetla, jedno trosku menej intezivne ako druhe, no a samotnou scenou (pozadie ak chcete) bola taka kvazi vanicka s ciastocne reflexnym materialom (ti co robia trosku 3d grafiku asi poznaju). Samozrejme dolezite su aj ine veci, rozne detaily, no nebudem sa tu velmi rozpisovat..tom.tom11 napísal:A aky render pouzivas?ak vray tak by ma zaujimalo nastavenietrosku som zacal robit a uz som sa naucil dva celkom dobre nastavenia prostredia
Dobry tutorial na sklo v V-Rayi od niekoho kto sa tym zivi najdes tu: Aversistom.tom11 napísal:A aky render pouzivas?ak vray tak by ma zaujimalo nastavenie
No tak tam som sa nauciljauznevimco napísal:Dobry tutorial na sklo v V-Rayi od niekoho kto sa tym zivi najdes tu: Aversis
A ked sa tam popozeras nie je tam len sklo ale aj nastavenie a praca z V-Ray obecne.