Vyuzitie Ram

Všetko ohľadom Linuxu...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Vyuzitie Ram

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim vsetkych, mam problem s tym, ze po dajme tomu 2 hodinach behu systemu, mam vytazenie ram az 360 MB. Mam ubuntu 7.04, Po instalacii to bolo skvele, tam sa to pohybovalo okolo 160 max 200, ked som mal spustenu operu, v nej 2, 3 taby. Spusta sa mi so systemom aj beryl, gdesklets a conky. Da sa to dako odladit, alebo nieco precistit, co by tomu pomohlo? Alebo je to uplne normalne? Diki

Edit: Este tu mam daku bokovku pre vas :) Pri prehravani videoklipov vo formate mkv ale aj wmv vo vysokom rozlisení 1280x720 mi v pripade mkv seka a obraz je oneskorený za zvukom, v pripade wmv zvuk nejde vobec. Kodeky mam nahodené vsetky, no pri wmv to vzdy checkuje kodeky a aj tak najde len tie nainstalovane. Vo wine to ide ako ma.
paralen
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa paralen »

je to uplne normalne, ja mam 1 GB RAM a skoro vzdy je plna. Linux totiz na rozdiel od xp vyuziva operacnu pamät poriadne
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

360 ani nie je veľa. Mne po spustení bere caa. 150 MB, ale keď mám spustený Azureus, Firefox, Amarok, Krusader, SuperKaramba a ešte nejaké iné programy bez problémov to vyskočí aj na 500 MB a viacej po určitom čase. Keď tie aplikácie vypnem tak to samozrejme klesne na pôvodnú hodnotu.
pato83
Addict
Addict

Ok, dakujem za objasnenie, tak potom som kludny teda. Ono aj mne berie po spustení dakych 150 MB a po case to vybehne na tu hodnotu okolo 360 A k tej druhej veci ohladom prehravania videa vo vysokom rozlisení?
Cesar
Addict
Addict

Je lepšiem mať hw-akceleráciu/ direct rendering s nvidia ovládačom. Mne to tiež seká ale len s mplayer-om. So xine mi to už neseká, nastav aby ten prehrávač používal xine a nie mplayer, možno že to bude lepšie.
pato83
Addict
Addict

Ja mam aj ovladace z restricted drivers,kartu mam 6600 GT, ale neviem, ci treba daco doinstalovat ohladne podpory akceleracie, ktoru tato karta ma vo vybave. Dobre idem nahodit xine. A co sa tyka toho wmv kde mi nejde vobec zvuk? V mplayeri mi pri spustení vzdy hlada kodek, potom najde uz nainstalovaný a zvuk mi nejde ani tak. Vo vlastnostiach toho videoklipu je pod audio WMA verzie 9 no nedokaze zdetekovat ani bitrate/okolo 6 mbit/ ani pocet kanalov.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Aj mplayer používa hárdverovú akceleráciu. ;) Skôr by som to videl na problém so zvukom. Beží ti tam nejaký zvukový server?
Máš nainštalované aj Windows kodeky (pre mplayer)?
Aký video výstup používaš? (používaš napr. xv?)
Cesar
Addict
Addict

libxine-extracodecs + w32codecs a tam je všetko (mp3, dvd, wma, wmv)

+ mplayer + xine + vlc a to by malo stačiť. :D

Mne prehrávanie HD videa ide aj s mplayer aj s xine, ale s mplayer to trhá občas ale s xine-engine nie. :)
pato83
Addict
Addict

No tak ten xine+w32codecs+libxineextracodecs nepomohol tiez, v kazdom z prehravacov, ci totem, mplayer, xine, vlc, je to rovnake. Nejde to skratka ako by to malo, otvara usta no zvuk, ten co prave ide, vyslovit nemohla, lebo to vidiet.

To chrono: Zvukovy server myslis ako alsa? alebo ako to zistim
video vystup, som pozeral v nastaveni mplayera, tak jediny co mozem aj nastavit, teda jeho vlastnosti, je DXR3/H+ inak mi tlacidlo configure nefunguje. Najskor to vsak bude v nastaveni, no ale ked dam ten DXR3 , tak mi po spusteni vypise, ze nemohol inicializovat video out a pri niektorom inom mi to hodilo, ze nieco s video bufferom, ze prilis vela toho dostal na spracovanie, uz presne neviem. Ja sa tu tomu nerozumiem, tak neviem co je co este ani. :)
chrono
VIP
VIP

Môžeš vybrať video výstup napr. xv? Máš nainštalované ovládače pre tvoju grafickú kartu? Nepoužívaš softvérovú zmenu veľkosti?
Vyskúšaj spustiť ten film cez príkazový riadok a výstup daj sem (zbaľ to a daj ako prílohu)

Kód: Vybrať všetko

mplayer -vo xv -v film.avi >mp.log
PS: Alsa nie je zvukový server ;)
pato83
Addict
Addict

Takze, akou zahadou neviem, no kazdopadne to cez mplayer uz ide, bez sekania, este pokukam poriadne, no ide aj zvuk. Medzitym som nic neinstaloval ani nic nenastavoval. Jedine co som spravil, bolo spustenie toho videoklipu cez terminal. Diki moc, chrono. Prikladam aj ten log, ako si chcel, lebo dake chyby to aj tak hodilo, tak mozno bude niekto vediet, co to je. Teraz mi to ide aj cez gui mplayer, nielen cez terminal. Unbelievable :D

P.S.: A s tou alsou si to este nastudujem, slubujem :)

Edit: Takze problem pretrvava, sice wmv ide ako tak k spokojnosti, subory mkv mi tiez zacne prehravat, no postupne to spadne pre prilis vela video packetov v bufferi. V prilohe je to mkv_mp.log.
Prílohy
mp.log.rar
(45.97 KiB) 95 stiahnutí
mkv_mp.log.rar
(55.54 KiB) 90 stiahnutí
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

chrono napísal:Môžeš vybrať video výstup napr. xv? Máš nainštalované ovládače pre tvoju grafickú kartu? Nepoužívaš softvérovú zmenu veľkosti?
Vyskúšaj spustiť ten film cez príkazový riadok a výstup daj sem (zbaľ to a daj ako prílohu)

Kód: Vybrať všetko

mplayer -vo xv -v film.avi >mp.log
PS: Alsa nie je zvukový server ;)
Osobne som mal problemy s video vystupom 'xv'. Tiez mam gf6600 a radsej pouzivam 'gl' alebo 'gl2' vystup. Pri 'xv' mi nesiel napr. fullscreen rezim.
chrono
VIP
VIP

Asi si mal niečo zle nastavené. ;) Mne funguje xv bez problémov a na rozdiel od GL využíva hardverovú akceleráciu videa, takže procesor to zaťažuje oveľa menej (mám nvidia grafickú kartu).
pato83
Addict
Addict

To bude asi dovod, preco mi vypisalo toto: Your system is too slow ... , ked som cez terminal spustil *.mkv pri pouziti GL video vystupu. Tak este sa dneska s tym pohram a dam vediet ako to dopadlo :)
Napísať odpoveď