Edit: Este tu mam daku bokovku pre vas
Vyuzitie Ram
Vyuzitie Ram
Zdravim vsetkych, mam problem s tym, ze po dajme tomu 2 hodinach behu systemu, mam vytazenie ram az 360 MB. Mam ubuntu 7.04, Po instalacii to bolo skvele, tam sa to pohybovalo okolo 160 max 200, ked som mal spustenu operu, v nej 2, 3 taby. Spusta sa mi so systemom aj beryl, gdesklets a conky. Da sa to dako odladit, alebo nieco precistit, co by tomu pomohlo? Alebo je to uplne normalne? Diki
Pri prehravani videoklipov vo formate mkv ale aj wmv vo vysokom rozlisení 1280x720 mi v pripade mkv seka a obraz je oneskorený za zvukom, v pripade wmv zvuk nejde vobec. Kodeky mam nahodené vsetky, no pri wmv to vzdy checkuje kodeky a aj tak najde len tie nainstalovane. Vo wine to ide ako ma.
Ja mam aj ovladace z restricted drivers,kartu mam 6600 GT, ale neviem, ci treba daco doinstalovat ohladne podpory akceleracie, ktoru tato karta ma vo vybave. Dobre idem nahodit xine. A co sa tyka toho wmv kde mi nejde vobec zvuk? V mplayeri mi pri spustení vzdy hlada kodek, potom najde uz nainstalovaný a zvuk mi nejde ani tak. Vo vlastnostiach toho videoklipu je pod audio WMA verzie 9 no nedokaze zdetekovat ani bitrate/okolo 6 mbit/ ani pocet kanalov.
No tak ten xine+w32codecs+libxineextracodecs nepomohol tiez, v kazdom z prehravacov, ci totem, mplayer, xine, vlc, je to rovnake. Nejde to skratka ako by to malo, otvara usta no zvuk, ten co prave ide, vyslovit nemohla, lebo to vidiet.
To chrono: Zvukovy server myslis ako alsa? alebo ako to zistim
video vystup, som pozeral v nastaveni mplayera, tak jediny co mozem aj nastavit, teda jeho vlastnosti, je DXR3/H+ inak mi tlacidlo configure nefunguje. Najskor to vsak bude v nastaveni, no ale ked dam ten DXR3 , tak mi po spusteni vypise, ze nemohol inicializovat video out a pri niektorom inom mi to hodilo, ze nieco s video bufferom, ze prilis vela toho dostal na spracovanie, uz presne neviem. Ja sa tu tomu nerozumiem, tak neviem co je co este ani.
To chrono: Zvukovy server myslis ako alsa? alebo ako to zistim
video vystup, som pozeral v nastaveni mplayera, tak jediny co mozem aj nastavit, teda jeho vlastnosti, je DXR3/H+ inak mi tlacidlo configure nefunguje. Najskor to vsak bude v nastaveni, no ale ked dam ten DXR3 , tak mi po spusteni vypise, ze nemohol inicializovat video out a pri niektorom inom mi to hodilo, ze nieco s video bufferom, ze prilis vela toho dostal na spracovanie, uz presne neviem. Ja sa tu tomu nerozumiem, tak neviem co je co este ani.
Môžeš vybrať video výstup napr. xv? Máš nainštalované ovládače pre tvoju grafickú kartu? Nepoužívaš softvérovú zmenu veľkosti?
Vyskúšaj spustiť ten film cez príkazový riadok a výstup daj sem (zbaľ to a daj ako prílohu)
PS: Alsa nie je zvukový server 
Vyskúšaj spustiť ten film cez príkazový riadok a výstup daj sem (zbaľ to a daj ako prílohu)
Kód: Vybrať všetko
mplayer -vo xv -v film.avi >mp.logTakze, akou zahadou neviem, no kazdopadne to cez mplayer uz ide, bez sekania, este pokukam poriadne, no ide aj zvuk. Medzitym som nic neinstaloval ani nic nenastavoval. Jedine co som spravil, bolo spustenie toho videoklipu cez terminal. Diki moc, chrono. Prikladam aj ten log, ako si chcel, lebo dake chyby to aj tak hodilo, tak mozno bude niekto vediet, co to je. Teraz mi to ide aj cez gui mplayer, nielen cez terminal. Unbelievable 
P.S.: A s tou alsou si to este nastudujem, slubujem
Edit: Takze problem pretrvava, sice wmv ide ako tak k spokojnosti, subory mkv mi tiez zacne prehravat, no postupne to spadne pre prilis vela video packetov v bufferi. V prilohe je to mkv_mp.log.
P.S.: A s tou alsou si to este nastudujem, slubujem
Edit: Takze problem pretrvava, sice wmv ide ako tak k spokojnosti, subory mkv mi tiez zacne prehravat, no postupne to spadne pre prilis vela video packetov v bufferi. V prilohe je to mkv_mp.log.
- Prílohy
-
- mp.log.rar
- (45.97 KiB) 95 stiahnutí
-
- mkv_mp.log.rar
- (55.54 KiB) 90 stiahnutí
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Osobne som mal problemy s video vystupom 'xv'. Tiez mam gf6600 a radsej pouzivam 'gl' alebo 'gl2' vystup. Pri 'xv' mi nesiel napr. fullscreen rezim.chrono napísal:Môžeš vybrať video výstup napr. xv? Máš nainštalované ovládače pre tvoju grafickú kartu? Nepoužívaš softvérovú zmenu veľkosti?
Vyskúšaj spustiť ten film cez príkazový riadok a výstup daj sem (zbaľ to a daj ako prílohu)PS: Alsa nie je zvukový serverKód: Vybrať všetko
mplayer -vo xv -v film.avi >mp.log