To platilo pred niekoľkými rokmi v počiatkoch Internetu. Za posledné tri roky sa mi ešte ani raz nestalo, žeby mi došiel nečitateľný email kvôli zlej diakritike alebo druhá strana sa sťažovala. Komunikujem s obchodnými partnermi zo Slovenska a z Čiech väčšinou s ľuďmi, ktorí poriadne nevedia robiť s PC, ale diakritiku ovládajú z čias písacích strojov. Jediný problém je pri komunikácii so zahraničím, ale im predsa nebudem písať slovensky, tam to nehrozí.Smarton napísal:maily by sa mali pisat vsetky bez diakritiky, pretoze tomu na druhej strane sa moze stat, ze z textu ma same bludy
Diakritika / či nie?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Rovnako. Keď vidím pekne napísaný text vo forme úhľadných viet, príde mi to ľudskejšie ako: len tak z prdele pisat nieco bez diakritiky, hlavne ze je to rychlo (tým som nechcel uraziť ľudí, ktorí nepoužívajú diakritiku z rôznych dôvodov).brm napísal:práca, email, fóra.. s diakritikou...
Bez diakritiky iba IRC+ICQ
Ťažšie sa mi orientuje v texte bez diakritiky; u tých čo nepoznajú čiarky a bodky je to trojnásobné - si pripadám ako na základnej škole, keď som písal diktát a dumal, či tam zabiť čiarku alebo nie
Pekná zmysluplnná téma
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Príspevok ma presvedčil začať písať s diakritikou a musím uznať, že je to po takom dlhom čase strašne ťažkéfikus-kukis napísal:Rovnako. Keď vidím pekne napísaný text vo forme úhľadných viet, príde mi to ľudskejšie ako: len tak z prdele pisat nieco bez diakritiky, hlavne ze je to rychlo (tým som nechcel uraziť ľudí, ktorí nepoužívajú diakritiku z rôznych dôvodov).
Ťažšie sa mi orientuje v texte bez diakritiky; u tých čo nepoznajú čiarky a bodky je to trojnásobné - si pripadám ako na základnej škole, keď som písal diktát a dumal, či tam zabiť čiarku alebo nie. V poslednom čase som zistil, že mozog sa mi viac namáha, keď sa snaží písať bez diakritiky (zrejme keďže si to musí prehávať ako by to znelo bez ciarok a dlznov), častejšie sa mýlim a musím text opravovať
.
Pekná zmysluplnná téma.
-
Sagittarius
Guru
Diakritika a internet k sebe nepatria. Tak co tu robite machrov?
Pravdu povediac, pisanie s diakritikou (rozumej makcene, dlzne ...) mi je uz akosi proti srsti. Minule som sa uz prichytil pri tom, ze rozmyslam ako napisat do jednej firmy ohladom jednej veci. Ked som si pomyslel, ze budem musiet byt 'inteligentny' a pisat slusne tak ma striaslo a napisal som im to radsej po anglicky. 
-
dexter7007
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
-
midnight_man
Guru