PC+notebook s WiFI+net=?
PC+notebook s WiFI+net=?
Caute. Potrebujem radu. Je lepsie pripojit Notebook na domacu siet cez sietovku alebo cez Wifi. Doma mam PC s mikrovlnym pripojenim na net. Na net som pripojeny pomocou nejakeho OVISLINK WL-1120AP. Ma to 2 lan porty, v jednom je uz zapojene PC a namiesto tej antenky co tam bola je do toho zapojena vonkajsia antena. Potreboval by som zdielat net aj data co su v kompe aj v notebooku. Vdaka za rady
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: PC+notebook s WiFI+net=?
Káblom, vždy keď sa dá; no za cenu straty pohodlia a voľnosti. Avšak také prepojenie je mnohonásobne bezpečnejšie. Rýchlosť je nejakých reálnych 90Mbit (pri bežnej 100Mbit sieťovke; záleží aj od zvyšného železa), pri WiFi je rýchlosť nižšia a kolíše úmerne s kvalitou signálu. Ethernetové prepojenie káblom je jednoduchšie aj z hľadiska nastavovania (nahodíš IP, masku, bránu, DNS - na strane notasu).pnak napísal:Je lepsie pripojit Notebook na domacu siet cez sietovku alebo cez Wifi.
-
midnight_man
Guru
Re: PC+notebook s WiFI+net=?
keby som mal tahat kablom tak si nekupim book ale desktopfikus-kukis napísal:Káblom, vždy keď sa dá; no za cenu straty pohodlia a voľnosti. Avšak také prepojenie je mnohonásobne bezpečnejšie. Rýchlosť je nejakých reálnych 90Mbit (pri bežnej 100Mbit sieťovke; záleží aj od zvyšného železa), pri WiFi je rýchlosť nižšia a kolíše úmerne s kvalitou signálu. Ethernetové prepojenie káblom je jednoduchšie aj z hľadiska nastavovania (nahodíš IP, masku, bránu, DNS - na strane notasu).
-
midnight_man
Guru
pripojil si to pomocou RJ 45 cize obycajneho sietoveho kabla? ak ano musis premostit sietove pripojenia...tot sietove pripojenie WIFI sietovky a ethernetu a to atk ze ako ked oznacujes vo windowe subory kliknes tahas oznacis oba a potom prave tlacitko a premostit..a potom .potom treba nastavit most..ale ja stymto skusenosti nemam len teoriu ovladam hhMarkAurel napísal:viete poradit?
na stolnom pc mam internet cez wifi kartu, k tomu pc som pomocou kabla pripojil notebook a chcem aj na notebooku mat ten internet, spojenie kablom tam je ale nejak sa mi nedary spojazdnit ten net na notebooku.
-
fikus-kukis
Guru wannabe