PC+notebook s WiFI+net=?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
pnak
Novice
Novice

PC+notebook s WiFI+net=?

Príspevok od používateľa pnak »

Caute. Potrebujem radu. Je lepsie pripojit Notebook na domacu siet cez sietovku alebo cez Wifi. Doma mam PC s mikrovlnym pripojenim na net. Na net som pripojeny pomocou nejakeho OVISLINK WL-1120AP. Ma to 2 lan porty, v jednom je uz zapojene PC a namiesto tej antenky co tam bola je do toho zapojena vonkajsia antena. Potreboval by som zdielat net aj data co su v kompe aj v notebooku. Vdaka za rady
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: PC+notebook s WiFI+net=?

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

pnak napísal:Je lepsie pripojit Notebook na domacu siet cez sietovku alebo cez Wifi.
Káblom, vždy keď sa dá; no za cenu straty pohodlia a voľnosti. Avšak také prepojenie je mnohonásobne bezpečnejšie. Rýchlosť je nejakých reálnych 90Mbit (pri bežnej 100Mbit sieťovke; záleží aj od zvyšného železa), pri WiFi je rýchlosť nižšia a kolíše úmerne s kvalitou signálu. Ethernetové prepojenie káblom je jednoduchšie aj z hľadiska nastavovania (nahodíš IP, masku, bránu, DNS - na strane notasu).
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

AP (Ovislink), ktore mas doma sluzi na pripojenie k internetu. Nemas ako na to pripojit notebook. Ak pripojis notebook kablom, tak budes potrebovat od poskytovatela internetu dalsiu IP adresu. Dalsia moznost je pouzit router, ci uz normalny, alebo wifi router.
midnight_man
Guru
Guru

Re: PC+notebook s WiFI+net=?

Príspevok od používateľa midnight_man »

fikus-kukis napísal:Káblom, vždy keď sa dá; no za cenu straty pohodlia a voľnosti. Avšak také prepojenie je mnohonásobne bezpečnejšie. Rýchlosť je nejakých reálnych 90Mbit (pri bežnej 100Mbit sieťovke; záleží aj od zvyšného železa), pri WiFi je rýchlosť nižšia a kolíše úmerne s kvalitou signálu. Ethernetové prepojenie káblom je jednoduchšie aj z hľadiska nastavovania (nahodíš IP, masku, bránu, DNS - na strane notasu).
keby som mal tahat kablom tak si nekupim book ale desktop :D :D rozhodne WIFI idealnych 54 MBPS sice mat nebudes ale pri dobdom APcku a kvalitnej antene a sietovke v booku si aj dake data prenesies..a ked uz iba na net...tak ti stacia aj 1 MB ani ten nevyuzijes
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MarkAurel »

viete poradit?

na stolnom pc mam internet cez wifi kartu, k tomu pc som pomocou kabla pripojil notebook a chcem aj na notebooku mat ten internet, spojenie kablom tam je ale nejak sa mi nedary spojazdnit ten net na notebooku.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

MarkAurel napísal:viete poradit?

na stolnom pc mam internet cez wifi kartu, k tomu pc som pomocou kabla pripojil notebook a chcem aj na notebooku mat ten internet, spojenie kablom tam je ale nejak sa mi nedary spojazdnit ten net na notebooku.
pripojil si to pomocou RJ 45 cize obycajneho sietoveho kabla? ak ano musis premostit sietove pripojenia...tot sietove pripojenie WIFI sietovky a ethernetu a to atk ze ako ked oznacujes vo windowe subory kliknes tahas oznacis oba a potom prave tlacitko a premostit..a potom .potom treba nastavit most..ale ja stymto skusenosti nemam len teoriu ovladam hh
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

v pc dam wifi a ethernet premostit, potom premostenie nastavim na IP ktorym pristupujem na wifi net, ale net mi uz nejde, neviem preco, ani pc zrejme niesu spojene :(
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Aký kábel si použil? Aké máš IP adresy na Notebooku, Ethernetovej karte v PC, WiFi karte v PC?
MarkAurel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

ethernet kabel, ktory mi urobili na prepojenie 2 pc, ako myslis ake IP. na moste v pc som nastavil presne taku ako pristupujem s wifi na internet ale aj tak internet v pc uz nesiel a v notebooku o cislo vacsiu
Napísať odpoveď