Auta...co na to vravite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gothar »

midnight_man napísal:no uf teraz si ma dostal..budem musiet nad tym uvazovat asi...
Fakt s tymto nie je sranda, predsa v tom aute sedis ty a ide o tvoje zdravie. Zas koncime pri tom, ze automobilky auta testuju v aerodynamickych tuneloch s cielom dosiahnut co najlepsie vysledky. A lepsie sa daju dosiahnut iba pouzitim otestovanych tuningovych dielov, pripadne dielov, ktore navrhne odbornik(to aby ma niekto nechytal za slovicka). Ak sa ti zda zadok vysoko, treba znizit podvozok, su na to sady a take auto vyzera o dost lepsie ako ked je "znizene" iba laminovanim.
No idem spat, ozvem sa az o par hodin :)
//pekne auticko ten Cosworth, mozes hodit aj nejake videa, na taketo auta v akcii je radost pozerat
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

GothaR napísal:Fakt s tymto nie je sranda, predsa v tom aute sedis ty a ide o tvoje zdravie. Zas koncime pri tom, ze automobilky auta testuju v aerodynamickych tuneloch s cielom dosiahnut co najlepsie vysledky. A lepsie sa daju dosiahnut iba pouzitim otestovanych tuningovych dielov, pripadne dielov, ktore navrhne odbornik(to aby ma niekto nechytal za slovicka). Ak sa ti zda zadok vysoko, treba znizit podvozok, su na to sady a take auto vyzera o dost lepsie ako ked je "znizene" iba laminovanim.
No idem spat, ozvem sa az o par hodin :)
vies nesom na tom tak dobre aby som dal 7500CZK za tuningovy naraznik..no hh..idem aj ja spat uz ;)
Gothar
Moderátor
Moderátor

midnight_man napísal:vies nesom na tom tak dobre aby som dal 7500CZK za tuningovy naraznik..no hh..idem aj ja spat uz ;)
No este musim...nechces/nemozes dat 7500 korun za naraznik - takze radsej chodit na niecom co je potencionalne nebezpecne? Ja som tiez rozmyslal nad tym co by sa dalo na nasom aute vylepsit, ale skoncil som na tom, ze za tie peniaze mi to nestoji a radsej ostanem pri seriovke ako to mat oblepene niecim co moze hocikedy odletiet :) Pripadne mat tam nieco neodborne upravene.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

midnight_man napísal:vies nesom na tom tak dobre aby som dal 7500CZK za tuningovy naraznik..no hh..idem aj ja spat uz ;)
No, môj názor je ten, že na zdraví neušetríš.

Keď tak, tak kúpiť si auto, ktoré nepotrebuje tunning, lebo je krásne už bez neho. Treba krásu hľadať v autách tak ako vyzerajú, nie tak ako by mohli vyzerať po radikálnej tuningovej rekonštrukcií. Kupujem auto preto aké je, nie aké bude po nákladných úpravách.
A keď už vlastním prekrásne auto, tak zvážim, či ten nárazníkažpozem mu prospeje na vzhľade za cenu toho, že bude vyzerať akčnejšie/ako keby práve prišlo zo závodu (ono niekomu to dvíha ego, keď nastupuje do svojho auta s pocitom pretekára; navyše keď sa to auto na pretekárske podobá - a že tie nárazníkyažpozem k tomu prispievajú). Ale tu platí staré známe: z hovna korbáč neupletieš/puding nenavaríš. Nech tá Fábia vyzerá akokoľvek super, pod tymi tonami plastu ABS je to stále obyčajná Fábia (ako keď na osla nahodíš naoko kráľovský postroj, v skutočnosti zdobený bižutériou).

Som sa rozprával so známym, začínajúcim tunermajstrom. Pýtal som sa ho, že načo táto všetka maškaráda - tuning ako taký, najmä vizuálny. Povedal, že: "Pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť, byť sami sebou."
midnight_man
Guru
Guru

fikus-kukis napísal:N "Pre tých, ktorí sa chcú odlíšiť, byť sami sebou."
rozhodne sa k tomu hlasim...!!! holdo co uz somnou..hh uz ani nevieim prave som dopozeral The.Condemned 2007 bomba fil akoze odporucam :D OT ako svina ale nevadi su 4 rano a ja sedim pred PC diagnoza? manik
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nechcel som zakladat novu temu, tak sa spytam tuto. Dnes, najneskor zajtra mi pride nove auto a budem potrebovat disky nan. Je to Golf Plus 1,9 TDi. Mali by byt do 17", pochromovane. Hladam spolahlivy internetovy obchod s dobrymi cenami. Vedel by niekto poradit?

(Ak by sa niekto pytal, preco som nezobral original, odpoved je jednoducha, lebo som nechcel a tym mi isla cena dole po dohode s majitelom predajne.)
Gothar
Moderátor
Moderátor

fikus-kukis napísal:...
No treba si trochu ujasnit pojmy. Lebo tuning je uprava smerujuca k zlepseniu jazdnych vlastnosti a styling je to oblepovanie plastmi(falsone nasavanie, rozne spojlery divokych tvarov...). Tuning je drahsi, narocnejsi a preto sa aj menej praktizuje, ale ludi, ktori sa do neho pustia uznavam. Daju tam lepsi podvozok, vyladia motor(cip, nasavanie, vyfuk) a zlepsia aerodynamiku. Je zaujimave, ze take BMW M3 vobec nepotrebuje obrovsky spojler a pritom je to rychle auto, no nejaka Octavia 1.6 musi mat vzadu spojler z WRC...
A este taky poznatok k ladeniu motora: vymena originalneho vzduchoveho filtra za nejaky smejd z tuzingoveho obchodu ma VO VACSINE pripadov za nasledok uplne rozhodenie priebehu vykonu/krutiaceho momentu a iba znackove a certifikovane filtre dokazu zvysit vykon(aj to maximalne o 5% a nie ako udavaju tuzingovi vyrobcovia, podla ktorych to prida aj 10 koni na 60 konovej Fabii)
p4ra: tu mas nieco, prezrel som to len tak na rychlo, pochromovane som nevidel, ale urcite su :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Midnigth > ja len tolko, ze to auto bolol vyrobene za ucelom pretekania v rally a nie aby si kdekdo mohol "zabudat na problemy" pridavanim rychlosti. A uz toboz nie na cestach na ktore nepatri a soferom, ktory nemaju vodicak. Zakon je zakon, aj ked sa postavis na hlavu.
midnight_man
Guru
Guru

t0m4s3 napísal:Midnigth > ja len tolko, ze to auto bolol vyrobene za ucelom pretekania v rally a nie aby si kdekdo mohol "zabudat na problemy" pridavanim rychlosti. A uz toboz nie na cestach na ktore nepatri a soferom, ktory nemaju vodicak. Zakon je zakon, aj ked sa postavis na hlavu.
hehe .no tak s tym autom rozohodne nikdo nebeha po vecerjnych komnunikaciach :D keby si lepsie cital dozvedel by si sa
PAT
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa PAT »

p4ra napísal:Nechcel som zakladat novu temu, tak sa spytam tuto. Dnes, najneskor zajtra mi pride nove auto a budem potrebovat disky nan. Je to Golf Plus 1,9 TDi. Mali by byt do 17", pochromovane. Hladam spolahlivy internetovy obchod s dobrymi cenami. Vedel by niekto poradit?

(Ak by sa niekto pytal, preco som nezobral original, odpoved je jednoducha, lebo som nechcel a tym mi isla cena dole po dohode s majitelom predajne.)
Pozri tu http://www.store.sk/bazarkolies/
su tam nove aj pouzite
midnight_man
Guru
Guru

PAT napísal:Pozri tu http://www.store.sk/bazarkolies/
su tam nove aj pouzite
taka kontrolna otazka..ake maximum mas v TP?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Josifek napísal:Odjazdene kolo 300km to odhadujem a viem jazdit v ramci moznosti a aj podla predpisov.
Sorry ale :hehe: A ty mi niečo ideš rozprávať o šoférovaní.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ta kazdeho vec jak jazdi... Kym nespravi daco, moj nazor.. Ked spravi, uz bude neskoro na nejake veci. Zabit sa mozes aj ty, ked pojdes 90 mimo mesta a skoci ti zajac do cesty, zvrtnes reflexom volant a uz si v <>. Vravim, ja berem ohlad, snazim sa predvidat, ale to sa aj tak neda, lebo nevies co je za tou zakrutou, ale poznam jedneho typka, ktory rozbil 20 aut, ABSOLUTNE nic mu zatial nie je, ziaden uraz, skoda cez milion korun, a s tym keby si si sadol vedla, alebo do zadu, tak by si sa kamo erytak DOSRAL jedine, ja som mal dost a povedal, ze to bola vychadzkova jazda. Hej, pacilo sa mi to, ale miestami som sa videl v hrobe... Na jednej strane by takychto naozaj takychto mali zatvarat, pretoze nakladal 120 po dedine, zakrutu pilil cez celu vozovku.. Na deti len trubil, bez spomalenia... Takze tak... To tazko hovorit, by si si s nim sadol a uz by si len sracky zo sedacky po jazde zoskraboval, ovsem ak by ta nejeblo pocas tej jazdy :D Za to, ze ja si tomu ukurvim na krizovatke, pricom neporusim rychlost, si myslim, ze je v medziach normy a ako tak pozeram, to je len na SK, take neobvykle, tuto v nemecku je to normalna vec, tuto ides 2000rpm a radis, tak hned ruky odtat. jaj. A samozrejme ma nejake tvoje reci premudrene asi vies zaujimaju, nic proti tebe, vsetko berem, ale vyletel si na mna prilis za to co som napisal :) ALFA POWA !!!
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

p4ra, vysvetli mi čo vystihol.

Ok, dík za vysvetlenie.
Vráťte sa k téme.

edit: flame o tom kto je väčší premazaný.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

midnight_man napísal:hehe .no tak s tym autom rozohodne nikdo nebeha po vecerjnych komnunikaciach :D keby si lepsie cital dozvedel by si sa
Keby si lepsie cital ty, zistil by si, ze som nenapisal, ze beha po verejnych komunikaciach.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

ale noo cicky moje :D sak uplne je tu zbytocne hadat sa o takychto veciach :D my mlady jazdime rychlejsie.. potrebujeme si neco dokazat to je jasne .. vy ste z toho vyrastli ale nekamenujte nas zato .. nas to prejde .. vsetko z mierou samozrejme
midnight_man
Guru
Guru

sakra bordel no veril by niekdo ako sa nam tato tema zvrhne ? :D :roll:
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

tak ako p4ra, tak ani ja nechcem zakladať novú tému, a spýtam sa rovno odborníkov 8). zaujímalo by ma, že keby ste mali možnosť, ktoré auto z týchto dvoch by ste si vybrali skôr:

1. Škoda Fabia 1.2 12V Choice
2. Škoda Fabia 1.2 HTP

vopred ďakujem za vaše cenné odpovede :aasmile1:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Reli.C napísal:tak ako p4ra, tak ani ja nechcem zakladať novú tému, a spýtam sa rovno odborníkov 8). zaujímalo by ma, že keby ste mali možnosť, ktoré auto z týchto dvoch by ste si vybrali skôr:

1. Škoda Fabia 1.2 12V Choice
2. Škoda Fabia 1.2 HTP

vopred ďakujem za vaše cenné odpovede :aasmile1:
Tak skor tu druhu, sice nema central, ale ma menej najazdene a aj majitel vyzera normalnejsie (nema na sebe tie nevkusne nalepovacie doplnky), no a central sa da dokupit za par supiek. Ale musim sa vyjadrit k motoru...mame doma 60 konovu Fabiu (1.4 Mpi) a pri predbiehani to je peklo. Teraz by som urcite nesiel pod 90 koni, ale to len na okraj ak by si si nahodou este chcel rozmysliet volbu motora.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

GothaR napísal:Tak skor tu druhu, sice nema central, ale ma menej najazdene a aj majitel vyzera normalnejsie (nema na sebe tie nevkusne nalepovacie doplnky), no a central sa da dokupit za par supiek. Ale musim sa vyjadrit k motoru...mame doma 60 konovu Fabiu (1.4 Mpi) a pri predbiehani to je peklo. Teraz by som urcite nesiel pod 90 koni, ale to len na okraj ak by si si nahodou este chcel rozmysliet volbu motora.
no ja sa stotoznujem s tymto nazorom...ma menej najazdene a je aj o rok mladsia....
Napísať odpoveď