Slovenská Komunita v zahraničí.

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

V ktorom štáte pôsobite ?

Írsko
10
27%
Anglicko
6
16%
Francúzsko
2
5%
Švajčiarsko
0
Žiadne hlasovania
Holandsko
0
Žiadne hlasovania
Nemecko
3
8%
USA
2
5%
Škandinávia (Nórsko,Fínsko,Švédsko)
0
Žiadne hlasovania
inde
14
38%

Celkom hlasov: 37

Josh19
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Slovenská Komunita v zahraničí.

Príspevok od používateľa Josh19 »

Čo si myslíte o tom,ako by si mali ľudia žijúci alebo pracujúci v zahraničí pomáhať ? ma zmysel tvoriť nejakú tzv.Slovenskú Komunitu? nemyslím to ako oficiálne ale skôr ako nejakú vzájomnú pomoc v zahraničí,ako vybavovanie rôznych dokumentov,potvrdení atď...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Určite je normálne že existuje istá dávka spolupatričnosti založenej na spoločnej národnosti ktorá sa prejavuje samozrejme viac v cudzom svete. Človek by rozhodne nemal zabúdať odkiaľ pochádza..
Ambroid
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Ambroid »

Neviem, mne to pride,ze oproti inym narodom Slovaci [niektori] tak trochu zabudaju kym su... Urcite sa neda povedat ze sme ti najvacsi patrioti zo setkych mno... :?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

jasne, ze je to normalne. v cudzej zemi si pomahat je prirodzene. tiez aj chodit von so slovakmi. nevidim v tom nic nezvykle. staci si pozriet ulice BA a tiez vidis vietnamcov v skupinkach. tiez si pomahaju a tvoria taku komunitku :)
spanoo
Star
Star

Príspevok od používateľa spanoo »

ja som v Irsku a vsimol som si ze slovaci tu sa okamzite adaptuju a hned zabudnu na to odkial su...kaslu na ostanych v pripade ze sa im dari..a ak sa im nedari tak chcu pomoc...co uz....mna sa tiez zo zaciatku vobec nedarilo..ale veci sa pomalicky dali do pohybu s pomocou Slovakov...zaujimave...ale takyck ktorych som poznal uz pred tym nez som sem dosiel...ale ja by som pomohol hocikedy..ked vidim ze si to clovek zasluzi..a komuntity us podla mna zbytocne..clovek sa potrebuje najprv adaptovat..a cim menej ma po ruke slovakou...tym to ide lepsie
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

spanoo napísal:..a komuntity us podla mna zbytocne..clovek sa potrebuje najprv adaptovat..a cim menej ma po ruke slovakou...tym to ide lepsie
uvidime ako mi to pojde... niekedy buduci tyzden odchadzam do Donegalu a nepoznam tak nikoho... uz teraz mi je z toho zle :?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

tak ako sorry a SK/CZ NATION v AUSTRALII? :evil: :evil: :evil:

Sorry ale to "inde" neberiem.
I'm waiting :x

;)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

Niektori strasne chcete nech si taketo komunity pomahaju a nezabudaju na svoju narodnu hrdost, ale ked take nieco spravia madari, cigani, cesi atd. na slovensku tak do nich bijete... :?
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Francuzsko :arrow: Toulouse, este dokoncim posledny rok na skole a uz skoro na sto percent tam idem, mam tam sestru, uz som tam bol a nevidim dovod preco by som sa tam nemal vratit...
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Weiterstadt/Darmastadt, 30km od Frankfurtu nad Mohanom... Je nas tu tusim 10 slovakov, vsetko v poho partia, ja samozrejme najmladsi namornik posadky, jako inak 8) :D Akurat vo Frankfurte sme stretli tak skupinku 10 slovakov, ktori isli autobusom na SK, ked som odprevadzal segru na bus... Inak som tu vo Weiterstadte videl dve slovenky s jednym slovakom. Ale hned bolo videt, ze su to inej narodnosti nez nemeckej, take JEBACKY !!! Och, to sa tu len tak nevidi, a hola, boli to slovenky :P :D Ale inak tu spojenie s nikym nemame... Nejak to nevyhladavame, nemalo by to asi moc zmysel, len tie zeny slovenske by to chcelo :D Ja tu koncim o chvilu, radsej SVK za ten kes... Ale inak si pomahame medzi sebou ako inak :wink:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

sorry ludia ale podla mna je to blbost...skratka aj ked slovaci pracuju v zahranici to ich asi vobec nenuti zakladat nejake komunity zahranicnych slovakov...a ked o takom dacom pocujete tak su to len podvodnicke firmy ktore zarobia pekny balik a potom zmiznu a hotovo

aj keby nieco take bolo tak by tu komunitu niekto musel vytvorit, riadit, starat sa onu a venovat tomu dost svojho casu...skratka si myslim ze taky napad by moc neuspel...ale ktovie mozno take organizacie existuju... :wink:

este to mozno autor tejto temy myslel tak ze ci tu maju pisat slovaci ktori ziju v zahranici a stretli tam inych slovakov...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Urcite by mali spolu drzat.A taketo komunity existuju..Len slovaci niesu v tomto nejak"dobry".Taky poliaci-ty drzia pohromade,klobuk dole..Pomahaju si navzajom absolutne naznami ludia.Vacsina slovakov sa"hra na vlastnom piesocku".Ale napr. v Manchestri je dokonca bar a tam sa normalne konaju ceskoslovenske diskoteky,no a vtedy tam nepustaju okrem cechov a slovakov nikoho :smt003
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Sheep napísal:...
podla teba to je blbost? take komunity existovali, existuju a aj budu existovat... vies co je to slovenska liga a clevelandska dohoda? bez takejto podpory zahranicnych slovakov, ktori apelovali na USA by sme asi tazko vytvorili prvy cs stat...

nie kazdy vie hned jazyk a rec a preto taketo komunity dokazu cloveku v novej zemi bez priatelov pomoct v novom zaciatku... ked vycestujes bez znalosti jazyka a niecoho ineho, pochopis ;-)
ef.K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ef.K0 »

:arrow: Svedsko...
jackb
Redeemer
Redeemer

nechcem zakladat novu temu, a dufam, ze sa to tu bude hodit:
potrebujem zakladne informacie a rady ako zacat v Irsku: najvyhodnejsieho mobilneho operatora, ake oblecenie potrebujem na zvladnutie zimy v severozapadnej casti ostrova... jednoducho prakticke rady vsetkeho druhu v suvislosti s touto krajinou a zivotom v nej.
idem tam asi 23.8. a uz teraz koli tomu nespim :never:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

som v UK, byvam s 3ma slovakmi/slovenkami, v kazdom pripade sa neizolujeme ako podaktori...Poznam tu este jednu skupinku, ktora nevyjde von z domu ani zaboha,okrem cesty do roboty nikam nechodievaju, ziadna kultura, ziadne kluby, kino, atd, pracuju s poliakmi, takze ich jazyk sa nejako extra nezlepsuje...v podstate len spia a pracuju, to je vsetko. Aj takto sa da spravit komunita, lenze nie je to najlepsi sposob...
jackb
Redeemer
Redeemer

no "posobim" v Irsku. asi 80km na sever od Dublina. V lavo je cely nazov toho miesta :wink:
Komunita Slovakov? no poznam celkom dvoch: kolegynu a este jedneho typa , tusim z Cadce,ale v robote (v supermarkete) som pocul viac ludi po slovensky hovorit... tu sa skor zaradujem ku polskej komunite, kedze v robote sa bavim len s Poliakmi, s jednym byvam takze viac ako anglicke skilly mi nabiehaju tie polske... ale ma to velku vyhodu: mozes nadavat na sefa aj ked je vedla teba :D
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Ludia, niekto z Dublinu... ako je to tam s netom.. neviem ci mam brat notas, ci tam natrafim nejaku verejnu wifi..
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

pochybujem ze v dubline nenatrafis na hot spot :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

pershing napísal:pochybujem ze v dubline nenatrafis na hot spot :)
to mam chapat ze je to tam zawifinovane?
Napísať odpoveď