Boot Failure
Insert boot Diskette in A
Press any key when ready
myslel som si ze to je kablom tak som ho vymenil a vypisalo chyba disku restartujte lubovolnou klavesou tak som stlacil tu klavesu, a zase vypisalo toto
No tak hlaska znamena ze nevie najist OS, dobre si na to isiel... Skus pozret ci je dobre dotlaceny kabel na HDD aj na maticnej, a pozri ci ma HDD napajanie a ci sa roztoci po zapnuti PC. Zistis to tak ze sa ho dotknes a ucitis male vybracie, to znamena ze sa toci. Ak to nepomoze tak skus ten HDD v inom PC ked mas moznost ci sa on nepokazil a ci ten OS je este tam.
--==[ RA ]==-- napísal:No tak hlaska znamena ze nevie najist OS, dobre si na to isiel... Skus pozret ci je dobre dotlaceny kabel na HDD aj na maticnej, a pozri ci ma HDD napajanie a ci sa roztoci po zapnuti PC. Zistis to tak ze sa ho dotknes a ucitis male vybracie, to znamena ze sa toci. Ak to nepomoze tak skus ten HDD v inom PC ked mas moznost ci sa on nepokazil a ci ten OS je este tam.
tocil sa a este takto ja som mal vsetko odpojene od dosky myslim ze som nieco zle zapojil ale neviem co odpojene som mal vsetko a vsetko z bedne von a myslim ze som to zle zapojil... nevies ako to ma ist??? a dotlacene je vsetko dobre... ci som na niec nezabudol
Takze ty si vsetko odpajal do odsky? A co si mal odpojene presnejsie? Skus pozret ked mas ATA kabel, tak na ktorom konci je aka farba koncovky. Modra by mala ist do dosky, ciarna tam by mal ist HDD na ktorom je Win a na Sivy by mal ist datovy HDD. Alebo este skus pozret jumpre ako su nastavene.
--==[ RA ]==-- napísal:Takze ty si vsetko odpajal do odsky? A co si mal odpojene presnejsie? Skus pozret ked mas ATA kabel, tak na ktorom konci je aka farba koncovky. Modra by mala ist do dosky, ciarna tam by mal ist HDD na ktorom je Win a na Sivy by mal ist datovy HDD. Alebo este skus pozret jumpre ako su nastavene.
problem bude asi v tom ata kabli modry mam do dosky sivy do mechaniky a cierny tiez do mechaniky mam iba jeden hhd tak by to malo byt modry do dosky cierny do hdd a co s tym sivym???
No v PC mas ATA kabel ktory spaja disky a maticnu dosku, by mal byt taky siroky, ak to je ATA kabel. A ten ma oznacene koncovky, jednu ma na jednej strane kablu, ta by mala byt modrej farby a ta sa pripaja do maticnej dosky. Potom na druhej strane je cierna koncovka a tam sa pripaja HDD na ktorom mas windows. A v strede kablu je siva koncovka, tam sa pripaja datovy HDD, to som tak nazval HDD na ktorom nieje OS, teda z neho nebootujes ale mas tam len ulozene data.
--==[ RA ]==-- napísal:No v PC mas ATA kabel ktory spaja disky a maticnu dosku, by mal byt taky siroky, ak to je ATA kabel. A ten ma oznacene koncovky, jednu ma na jednej strane kablu, ta by mala byt modrej farby a ta sa pripaja do maticnej dosky. Potom na druhej strane je cierna koncovka a tam sa pripaja HDD na ktorom mas windows. A v strede kablu je siva koncovka, tam sa pripaja datovy HDD, to som tak nazval HDD na ktorom nieje OS, teda z neho nebootujes ale mas tam len ulozene data.
cize to moze byt aj mechanika... a takto uz som to tak napoji nic my nevyodi ale nenacitava windows nic no teraz my tam nieco vyhodilo
Nie, ta siva koncovka by mala byt napojena na HDD na ktorom nemas windows, alebo moze tam byt aj mechanika. Ale skor ti doporucujem dat mechaniku na druhy kabel ak mas, a na prvom nechat iba disky.
A to ze ti uz aspon bootoval to je dobre, uz naslo systemovy HDD ale aj tak mas pokazeny Win nanom, ako bolo spominane, reinstall pomoze.
zdravim, to bootovanie som uz objavil a teraz mam taky problem: bootovanie som nastavil na mychaniky cd/dvd a nespusti sa ziadne bootovanie a nemozem sa dostat k reinstalu windowsu nemam ako naformatovat hdd...
Sk1llord napísal:určite nie a kde mam v biose hladat odkial mi ma bootovat CD z ktorej mechaniky??
Vola sa to rozne, hladaj "power manager" , "boot setup" , alebo nieco tomu podobne. By tam malo byt ze prve zariadneie z ktoreho ma bootovat a potom pod tym druhe a tretie zariadenie. Kazde z nich sa da nastavit. Aky mas Bios?
Sk1llord napísal:Už som to nastavil a Bios mam tusim 1,36 . ale ebootuje viobec iba cierna obrazovka a potom vypise to s tym suborom...
Myslel som aky typ Intel, AMI, Phoenix alebo take nieco ako typ biosu. A este si zisti ci mas bootovacie CD lebo niektore CD WinXP niesu bootovacie, hlavne tie prve co boli. Tam sa musi instalacia inac spustat.