boot failure

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

boot failure

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

zdravim ak zapnem pc vypiser my

Kód: Vybrať všetko

Boot Failure
Insert boot Diskette in A
Press any key when ready 
myslel som si ze to je kablom tak som ho vymenil a vypisalo chyba disku restartujte lubovolnou klavesou tak som stlacil tu klavesu, a zase vypisalo toto

Boot Failure
Insert boot Diskette in A
Press any key when ready 
a neviem co s tym je nemoze to byt tym ze mam zle napojeny ten kabel vedie my od maticnej dosky do mechaniky a potom do hdd
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

No tak hlaska znamena ze nevie najist OS, dobre si na to isiel... Skus pozret ci je dobre dotlaceny kabel na HDD aj na maticnej, a pozri ci ma HDD napajanie a ci sa roztoci po zapnuti PC. Zistis to tak ze sa ho dotknes a ucitis male vybracie, to znamena ze sa toci. Ak to nepomoze tak skus ten HDD v inom PC ked mas moznost ci sa on nepokazil a ci ten OS je este tam.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:No tak hlaska znamena ze nevie najist OS, dobre si na to isiel... Skus pozret ci je dobre dotlaceny kabel na HDD aj na maticnej, a pozri ci ma HDD napajanie a ci sa roztoci po zapnuti PC. Zistis to tak ze sa ho dotknes a ucitis male vybracie, to znamena ze sa toci. Ak to nepomoze tak skus ten HDD v inom PC ked mas moznost ci sa on nepokazil a ci ten OS je este tam.
tocil sa a este takto ja som mal vsetko odpojene od dosky myslim ze som nieco zle zapojil ale neviem co odpojene som mal vsetko a vsetko z bedne von a myslim ze som to zle zapojil... nevies ako to ma ist??? a dotlacene je vsetko dobre... ci som na niec nezabudol
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Takze ty si vsetko odpajal do odsky? A co si mal odpojene presnejsie? Skus pozret ked mas ATA kabel, tak na ktorom konci je aka farba koncovky. Modra by mala ist do dosky, ciarna tam by mal ist HDD na ktorom je Win a na Sivy by mal ist datovy HDD. Alebo este skus pozret jumpre ako su nastavene.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:Takze ty si vsetko odpajal do odsky? A co si mal odpojene presnejsie? Skus pozret ked mas ATA kabel, tak na ktorom konci je aka farba koncovky. Modra by mala ist do dosky, ciarna tam by mal ist HDD na ktorom je Win a na Sivy by mal ist datovy HDD. Alebo este skus pozret jumpre ako su nastavene.
problem bude asi v tom ata kabli modry mam do dosky sivy do mechaniky a cierny tiez do mechaniky mam iba jeden hhd tak by to malo byt modry do dosky cierny do hdd a co s tym sivym???
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No v PC mas ATA kabel ktory spaja disky a maticnu dosku, by mal byt taky siroky, ak to je ATA kabel. A ten ma oznacene koncovky, jednu ma na jednej strane kablu, ta by mala byt modrej farby a ta sa pripaja do maticnej dosky. Potom na druhej strane je cierna koncovka a tam sa pripaja HDD na ktorom mas windows. A v strede kablu je siva koncovka, tam sa pripaja datovy HDD, to som tak nazval HDD na ktorom nieje OS, teda z neho nebootujes ale mas tam len ulozene data.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

--==[ RA ]==-- napísal:No v PC mas ATA kabel ktory spaja disky a maticnu dosku, by mal byt taky siroky, ak to je ATA kabel. A ten ma oznacene koncovky, jednu ma na jednej strane kablu, ta by mala byt modrej farby a ta sa pripaja do maticnej dosky. Potom na druhej strane je cierna koncovka a tam sa pripaja HDD na ktorom mas windows. A v strede kablu je siva koncovka, tam sa pripaja datovy HDD, to som tak nazval HDD na ktorom nieje OS, teda z neho nebootujes ale mas tam len ulozene data.
cize to moze byt aj mechanika... a takto uz som to tak napoji nic my nevyodi ale nenacitava windows nic no teraz my tam nieco vyhodilo

system windws nelze spustit uvedeny subor je poskozen nebo nebyl nalezen: windows root/system32/hall.dll nainstalujte znovu uvedeny subor
nema byt ta siva koncovka tam s ktorej mechaniky som hned na zaciatku bootoval windows???
pls
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

jednoducho povedane padol ti windows! :wink: reinstal pomoze
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

sharky-no napísal:jednoducho povedane padol ti windows! :wink: reinstal pomoze
a este jedna otazka nema byt ta siva koncovka tam odkial som pri poslednom reinslatele bootoval windows myslim v tej mechanike
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

kde sa nastavuje z ktorej mechaniky sa bude bootovat windows ???
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie, ta siva koncovka by mala byt napojena na HDD na ktorom nemas windows, alebo moze tam byt aj mechanika. Ale skor ti doporucujem dat mechaniku na druhy kabel ak mas, a na prvom nechat iba disky.
A to ze ti uz aspon bootoval to je dobre, uz naslo systemovy HDD ale aj tak mas pokazeny Win nanom, ako bolo spominane, reinstall pomoze.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

a kde sa nastavuje biose bootovanie???neviem to najst
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Radsej sa pozri, ci nemas v disketovej jednotke zabudnutu disketu, co nie je bootovacia ...
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Radsej sa pozri, ci nemas v disketovej jednotke zabudnutu disketu, co nie je bootovacia ...
Keby mal disketu tak by mu pisalo to co predtym boot failure, teraz mu bootuje Win ale windowsu chyba dajaky subor a nespusti sa.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Radsej sa pozri, ci nemas v disketovej jednotke zabudnutu disketu, co nie je bootovacia ...
určite nie a kde mam v biose hladat odkial mi ma bootovat CD z ktorej mechaniky??
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Sorry, nevedel som, ze si pokrocil.
V BIOSe hladaj Boot priority, abo Boot devices ... Tam nastav primarne opticku mechaniku.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

zdravim, to bootovanie som uz objavil a teraz mam taky problem: bootovanie som nastavil na mychaniky cd/dvd a nespusti sa ziadne bootovanie a nemozem sa dostat k reinstalu windowsu nemam ako naformatovat hdd... :?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sk1llord napísal:určite nie a kde mam v biose hladat odkial mi ma bootovat CD z ktorej mechaniky??
Vola sa to rozne, hladaj "power manager" , "boot setup" , alebo nieco tomu podobne. By tam malo byt ze prve zariadneie z ktoreho ma bootovat a potom pod tym druhe a tretie zariadenie. Kazde z nich sa da nastavit. Aky mas Bios?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Už som to nastavil a Bios mam tusim 1,36 . ale ebootuje viobec iba cierna obrazovka a potom vypise to s tym suborom... :cry:
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Sk1llord napísal:Už som to nastavil a Bios mam tusim 1,36 . ale ebootuje viobec iba cierna obrazovka a potom vypise to s tym suborom... :cry:
Myslel som aky typ Intel, AMI, Phoenix alebo take nieco ako typ biosu. A este si zisti ci mas bootovacie CD lebo niektore CD WinXP niesu bootovacie, hlavne tie prve co boli. Tam sa musi instalacia inac spustat.
Napísať odpoveď