ak posilujes dlho a nevidno, tak nerobis vsetko dobre. Doporucit ti mozeme nieco ale kto vie co chces - vahu, hmotu, cistu hmotu, vyrysovat..Robinho1290 napísal:mam17 a chcel by som zacat brat take tie koktaily gainer kreatin a pod co by ste mi odporucili ....scim zacat... posilujem uz dost dlho ale nevidno to na mne tak by som to chcel zmenit
Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
-
Robinho1290
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
V skratke, cvic minimalne 4 krat do tyzdna. Rob na kazdu partiu 3 az 4 cviky po 3 az 4 seriach v rozmedzi od 8 do 10 opakovani. Precvicuj vsetky partie. Jedz 6 krat denne stravu bohatu na bielkoviny a sacharidy, vyvaruj sa tukom. A to najdvolezitejsie trenuj sustavne.
PS viac info najdes v tejto teme, viem ze je toho vela ale musis si proste najist cas nato, bolo tu uvedenych dost odkazov a clankov z ktorych mozes cerpat.
PS viac info najdes v tejto teme, viem ze je toho vela ale musis si proste najist cas nato, bolo tu uvedenych dost odkazov a clankov z ktorych mozes cerpat.
Caute všimol som si že ste tu dosť dobri odborníci a chcel by som aj ja od vás poradiť . Kúpil som si Creatine užívam to 3 kat denne ráno pred cvičením a po . Je to správne? No ale moja otázka znie čo spôsobuje creatine?? Dodáva on hmotu alebo musím popri tom aj dosť jest? To ma dosť zaujíma .Som začiatočník a dosť ma to chytilo posilňujem 2 mesiace a posledný mesiac som nechýbal v posilke ani jeden deň a to myslím vážne . Len nevidím nejak výsledky a to ma dosť štve .Možno málo jem a ak by ste boli taký dobrý čo takého by som si mal dopriat? Pretože v tomto ohľade sa moc nevyznám .Ak by som to mal upresniť mám 17 tokov vážim 73 kg a výska 179 cm. Veľmi vám budem vďačný ak mi odpovie na moje otázky vo pred ďakujem 
A ešte sa opýtam môžem? Koľko sa tak odporúča cvičiť? Pretože mám plán rozdelený a každú časť napr. chrbát plecia atak … mám po 2 cviky . môžem kombinovať aj viac častí tela za deň ? ked mám spolu plecia a potom triceps môžem si dať potom aj chrbát a biceps ?? Viem možno to znie smiešne čo sa práve pýta ale pre mňa potrebné . Viete ak to zvládam môžem to tak robiť? Ja tam niekdy som aj 3 hodiny a je to v poho tak preto . No a to ma zaujíma nechudnem pri tom náhodou keď som tam tak dlho a fakt každý deň?
pre zaciatocnika sa odporuca cvicit respektive posilovat 3krat za tyzden aby sa telo stihlo regenerovat...urcite by som nebol v posilke viac ako hodinu a pol lebo vtedy uz telo straca energiu ...a do tych troch dni by som si rozdelil casti tela ktore budem cvicit napriklad
1. den prsia, triceps, brucho
3. den chrbat, ramena, biceps
5. den nohy, brucho
a rob na kazdu partiu aspon tri cviky! po 8-10 opakovani, 1. seria taka zahrievacia s mensou vahou a potom 3 serie kolko vladzes, ja robim pyraminu hore
1. den prsia, triceps, brucho
3. den chrbat, ramena, biceps
5. den nohy, brucho
a rob na kazdu partiu aspon tri cviky! po 8-10 opakovani, 1. seria taka zahrievacia s mensou vahou a potom 3 serie kolko vladzes, ja robim pyraminu hore
Nie, to je jedna z najvacsich chyb co robia zaciatocnici. Bud si rozdel partie do urcitych dni alebo v jeden den precvic cele telo na kazdu partiu jeden cvik (ale pri tomto sposobe zostan maximalne 2 mesiace)Amerigo napísal:Koľko sa tak odporúča cvičiť? Pretože mám plán rozdelený a každú časť napr. chrbát plecia atak … mám po 2 cviky . môžem kombinovať aj viac častí tela za deň ?
To je vela, hrozi z toho pretrenovanie, ked sa cictis v poho tak svaly asi nezatazujes poriadne, v prvom rade sa nauc robit poriadne cviky a potom pouzivaj tazsie vahy. V posilovani plati jedna zasada, menej moze byt viac. Uplne staci taka hodina. Nezabudaj aj na odpocinok. Musis mat aj nejaky den volno nech svaly zregenruju. Svaly rastu ked odpocivas a spis, cvicenie ich len stimuluje k rastu.Amerigo napísal:Ja tam niekdy som aj 3 hodiny a je to v poho tak preto . No a to ma zaujíma nechudnem pri tom náhodou keď som tam tak dlho a fakt každý deň?
Podla mna na to ze si zaciatocnik tak je velmi pri skoro na kreatin. Ja cvicim 3 roky a kreatin som este nikdy neuzival, vysledky sa dostavili aj bez toho. Radsej si kup proteinove prasky a to jedz 2 krat denne. Dodrziavaj stravu, jedz 6 krat denne primerane porcie s velkym obsahom bielkovin a sacharidov.Amerigo napísal:Kúpil som si Creatine užívam to 3 kat denne ráno pred cvičením a po . Je to správne?
Uz som to pisal ixkrat, gaineri su zbytocne vyhodene peniaze, Su to len enrgeticke latky bohate hlavne na sacharidy. Radsej jedzte krupicu ovsene vlocky alebo ovocie a zeleninu, dobra varianta je aj med. Ked chcete kupovat doplnok vyzivy a necvicite dlhsie ako rok aj pol tak si kupte proteiny.Monako2 napísal:kolko krat za den by som mal brat gainer a kreatin? teraz berem 2x kreatin a 2 x gainer.
PS: A ako som uz pisal vyzsie v tejto teme uz takychto veci bolo rozoberanych az az takze aj ked sa vam nechce treba si urobit cas a prejist si ju.
-
vajda65
Medium Professional
po takej dlhej dobe už môže nastávať katabolický efekt a výsledok môže byť horší ako ked si tam prišiel.Amerigo napísal:A ešte sa opýtam môžem? Koľko sa tak odporúča cvičiť? Pretože mám plán rozdelený a každú časť napr. chrbát plecia atak … mám po 2 cviky . môžem kombinovať aj viac častí tela za deň ? ked mám spolu plecia a potom triceps môžem si dať potom aj chrbát a biceps ?? Viem možno to znie smiešne čo sa práve pýta ale pre mňa potrebné . Viete ak to zvládam môžem to tak robiť? Ja tam niekdy som aj 3 hodiny a je to v poho tak preto . No a to ma zaujíma nechudnem pri tom náhodou keď som tam tak dlho a fakt každý deň?
Ako napísal kali ak tam si tak dlho treba hľadať príčinu prečo. Ver mi že ak poriadne odcvičíš hodinu tak budeš odtiaľ utekať a nie že ešte tam ostávať.
kali520 ,vajda65: fest dík takéto rady som potreboval . Ale fakt cvičím poriadne aj včera som tam bol 3 hodiny a bolo to málo . Dával som si poriadne záťaže po 3 -4 krát .A takýmto tempom to aj ide. Napr. cvik na biceps normálne klasicky dve činky v rukách som sa s nimi vypracoval za 2 mesiace začínal som zdvíhať 6 kg a teraz je to 14 a začínam 16 . Takže som aj spokojný . Ale pýtal som sa na ten kreatin povedal si mi že to moc neodporúčaš ale budem to už brat aj tak ale zaujíma ma čo to vlastne je? ono samé to dodáva hmotu alebo len energiu? Ako som zisťoval a čítal dodáva to energiu nie? Ale budem musiet asi este viac zrat? To ma zaujíma tak pls poraďte .A viem je tu toho dosť veľa a aj som si to prebehol ael fakt je to na dlho .
-
kukiak
Addict
co tak samrcnut do gugla "kreatin" ?:) nemusis zacat vela zrat.. skor viac pitAmerigo napísal:kali520 ,vajda65: fest dík takéto rady som potreboval . Ale fakt cvičím poriadne aj včera som tam bol 3 hodiny a bolo to málo . Dával som si poriadne záťaže po 3 -4 krát .A takýmto tempom to aj ide. Napr. cvik na biceps normálne klasicky dve činky v rukách som sa s nimi vypracoval za 2 mesiace začínal som zdvíhať 6 kg a teraz je to 14 a začínam 16 . Takže som aj spokojný . Ale pýtal som sa na ten kreatin povedal si mi že to moc neodporúčaš ale budem to už brat aj tak ale zaujíma ma čo to vlastne je? ono samé to dodáva hmotu alebo len energiu? Ako som zisťoval a čítal dodáva to energiu nie? Ale budem musiet asi este viac zrat? To ma zaujíma tak pls poraďte .A viem je tu toho dosť veľa a aj som si to prebehol ael fakt je to na dlho .
kreatin "nasava" do svalov vodu cim sa zvacsuju.. odvadza kysle prostredie zo svalov, cize rychlejsia regeneracia..
avsak ziadny kofein a ziadny alkohol, pretoze tieto latky naopak vodu zo svalov vytahuju.
Kukiak to zhrnul celkom dobre, ja uz len dodam ze ak chces brat kreatin tak najlepise kreatin monohydrat, to je cisty kreatin bez nejakych pridavnych latok. Tento kreatin zvysuje energiu vo svaloch a tym padom aj silu.
To sa mi nejak nezda, skus ist na skotovu lavicku a robit izolvany bicepsovi zdvih jednoruc s 13 Kg.Amerigo napísal:Napr. cvik na biceps normálne klasicky dve činky v rukách som sa s nimi vypracoval za 2 mesiace začínal som zdvíhať 6 kg a teraz je to 14 a začínam 16
No takto mohol by si podrobnejsie rozpisat ake mas dlhe pauzi medzi seriami a na aku partiu kolko cvikov robis. Lebo 3 hodiny je naozaj vela.Amerigo napísal:Ale fakt cvičím poriadne aj včera som tam bol 3 hodiny a bolo to málo . Dával som si poriadne záťaže po 3 -4 krát
TricepsT.o.m.m.y napísal:Caw... mam 17 hrajem futbal ... treningy asi 4 x do tyzdna + zapas ... potreboval by som nabrat svalovu hmotu najma na ruky a spevnit trosku brucho.. neviete mi poradit ake cviky, jedla ap by som mal robit???dik za odpovede...
Biceps
Predlaktie
Brucho
Viac informacii o cviceni mozes najist tu http://www.muscle-fitness.sk/index.phtml?ct=1
Co sa tyka toho jedla tak si precitaj aspon posledne 2 strany.
Ci mas na predpoklady na nabratie svalovej hmoty tak tazko povedat z tejot fotky.snoopy9999 napísal:hoj chcel by som sa spytat ci mam predpoklady na nabratie svalovej hmoty bo viem ze ne vsetci mozu byt svalnaci prikladam foto
Mozes nabrat svalovu hmotu do urcitych rozmerov ci to bude do 80 kg alebo do 110kg tak to zistis pocas treningu a vysledkov ake dosiahnes.
kazdy ma predpoklad zacat cvicit a zlepsovat sa.. cize podla seba by si mal schudnut.. ale skus radsej ten tuk premenit na sv.hmotu..snoopy9999 napísal:hoj chcel by som sa spytat ci mam predpoklady na nabratie svalovej hmoty bo viem ze ne vsetci mozu byt svalnaciprikladam foto
PS: mozte byt uprimny ja viem ze by som mal schudnut