Problem s WIFI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem s WIFI

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Zdravim, chcem sa spytat, co vsetko potrebujem na vytvorenie takej malej wifi siete.v podstate aby ste boli v obraze, mam jedno PC zapojene na NET cez modem a kupil som notebook, v ktorom mam wifi.Preto chcem miesto modemu dat router s podporou WIFI,kde sa vlastne PC napoji na NET cez LAN na router a notebook cez wifi na NET.. Islo by to tak??............a aky je rozdiel medzi routrom s wifi a Acess Pointom??................nechapem ten rozdiel..diki moc.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

vladino001
Light Professional
Light Professional

Re: Problem s WIFI

Príspevok od používateľa vladino001 »

Don_Pipino napísal:Preto chcem miesto modemu dat router s podporou WIFI
priliš drahe a neefektívne
http://www.hojko.com/siet-cez-rj45-wifi ... 77027.html
Kuk obrazok asi to chceš (AP vychadza lacnejšie)
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa snake2 »

vladino001 napísal:neefektívne
[
nesuhlasim , podla mna je wifi-router ( s ADSl modemom ) jedine efektivne riesenie ..
-si predstav , ze ked xces ist na net ( NB ), musis mat stale zapaty PC ( viem o com hovorim, presne cez obyc. AP to mam ja riesene doma a viem ake to je, ked si potrebujem pozret len postu a mosim sa trepat cez cely dom zapat iny PC /donedavna som tak fungoval , odteraz vsak fici magicwake /)
- urcite by som si kupil wifi-router ( dnes sa da novy kupit niekde okolo 2000,- , co je o cca 6-700,- SK drahsie ako obycajne AP )
vladino001
Light Professional
Light Professional

snake2 napísal: -si predstav , ze ked xces ist na net ( NB ), musis mat stale zapaty PC ( viem o com hovorim, presne cez obyc. AP to mam ja riesene doma a viem ake to je, ked si potrebujem pozret len postu a mosim sa trepat cez cely dom zapat iny PC
prečo musiš mať ON pc? ja som to spravil tak ako som dal vyššie ten link a fiči v poho napr aj teraz som na booku a mam zapnuty iba modem a AP (PC je OFF). Načo wifirouter ked stači AP?
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

ALL in one je podla mna tiez lepsie ja si idem akurat kupit Asus WL-600g čo je ADSL wifi router s moznostou ftp/print servera a nemusim mat doma viacero zariadeni iba jedno....
snake2
Medium Professional
Medium Professional

Enduro3333 napísal:ALL in one je podla mna tiez lepsie...
moja rec :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Mno OK chlapci.............takto ten modem tam urcite nenecham.bo to je od T-comu microcom USB :) , takze ked tak router a k tomu zvlast AP, ci pri dnesnych AP s routrom alebo wifi routrom je to jedno???.............cim dosiahnem vecsie pokritie signalu......budem potrebovat takych 50m vsesmer.
vladino001
Light Professional
Light Professional

Don_Pipino napísal:Mno OK chlapci.............takto ten modem tam urcite nenecham.bo to je od T-comu microcom USB
Smiem vedieť čo ti na nom vadi? (neviem, nemam ho ale zaujímalo by ma to) :)
snake2
Medium Professional
Medium Professional

kup si wifi-adsl-router a prikup k tomu 8dB antenku a mal by si to mat v interieri vyriesene , avsak nefim , ci az do tych 50m :/
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:Smiem vedieť čo ti na nom vadi? (neviem, nemam ho ale zaujímalo by ma to) :)
mno mam s nim zle skusenosti........ma ho aj frajerka a ta ho po roku vymienala bo jej zacal blbnut, odpajal sa jej net, tak jej vymenili novy a teraz jej to robi znovu, aj ked v mensom mnozstve ako predtym ale robi.A ked som robil ujcovi NET tiez mal ten isty modem, pri prvotnom spusteni nesiel NET vobec, tak som volal na tie ich T-comacke linky podpory, kde som sa tych inzinierov snazil presvedcit ze vsetko som dobre zapojil nastavil nainstaloval a ze je na 100% zly modem.Aj tak ma presviedcali ze modem je na 100% funkcny.Nakoniec som sa nasral doniesol k ujcovi kamaratov router..........a NET bez problemov isiel.
Tak som ho isiel reklamovat..........zobrali ho bez reci a vymenili hned na mieste, ale ked som tej tetke hovoril, ako som sa k tomu dopracoval a ze ma T-comacky inzinieri presviedcali ze je dobry atd. tak mi povedala, ze je to moja chyba, ze som ho mal doniest hned....................takze tolko k T-COMu. Ale inak s ich NETom som spokojny........bo v tedy u nas aj tak nic lepsie nebolo..............len nenavidim ked mam ist k nim nieco vybavovat...........a uz vobec nie ked tam vidim ZENU........ale zase nic proti zenam, len si myslim, ze ci je to T-com,T-mobile,Orange mali by tam sediet ludia co sa tomu rozumeju a nie hocjaky unknow. :!:
vladino001
Light Professional
Light Professional

No ja mam ten velky modem čo teraz dávajú a som tiež spokojný až na to že ked ho viackrat resetnem tak občas sa stane že ho musim ešte raz lebo sa nezosinchronizuje z linku :-(
Inak ohladom vybavovačiek to robim tak že im poviem aky mam problem a čo maju spraviť a potom len dufam že to pochopili.:?
(aj teraz tam musim isť neake blbosti čo mi museli dať isť zrušiť :( )
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:No ja mam ten velky modem čo teraz dávajú a som tiež spokojný až na to že ked ho viackrat resetnem tak občas sa stane že ho musim ešte raz lebo sa nezosinchronizuje z linku :-(
Inak ohladom vybavovačiek to robim tak že im poviem aky mam problem a čo maju spraviť a potom len dufam že to pochopili.:?
(aj teraz tam musim isť neake blbosti čo mi museli dať isť zrušiť :( )
Ten modem co spominam ja je Microcom AD 2622 aDSL USB modem.
Mozna mas iny a ten je lespi.........alebo som al take nestastie ze na vsetky modemy na ktore narazim su vadne.............tazko povedat. 8)
Napísať odpoveď