Problem s WIFI
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Problem s WIFI
Zdravim, chcem sa spytat, co vsetko potrebujem na vytvorenie takej malej wifi siete.v podstate aby ste boli v obraze, mam jedno PC zapojene na NET cez modem a kupil som notebook, v ktorom mam wifi.Preto chcem miesto modemu dat router s podporou WIFI,kde sa vlastne PC napoji na NET cez LAN na router a notebook cez wifi na NET.. Islo by to tak??............a aky je rozdiel medzi routrom s wifi a Acess Pointom??................nechapem ten rozdiel..diki moc.
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
-
vladino001
Light Professional
Re: Problem s WIFI
priliš drahe a neefektívneDon_Pipino napísal:Preto chcem miesto modemu dat router s podporou WIFI
http://www.hojko.com/siet-cez-rj45-wifi ... 77027.html
Kuk obrazok asi to chceš (AP vychadza lacnejšie)
nesuhlasim , podla mna je wifi-router ( s ADSl modemom ) jedine efektivne riesenie ..vladino001 napísal:neefektívne
[
-si predstav , ze ked xces ist na net ( NB ), musis mat stale zapaty PC ( viem o com hovorim, presne cez obyc. AP to mam ja riesene doma a viem ake to je, ked si potrebujem pozret len postu a mosim sa trepat cez cely dom zapat iny PC /donedavna som tak fungoval , odteraz vsak fici magicwake /)
- urcite by som si kupil wifi-router ( dnes sa da novy kupit niekde okolo 2000,- , co je o cca 6-700,- SK drahsie ako obycajne AP )
-
vladino001
Light Professional
prečo musiš mať ON pc? ja som to spravil tak ako som dal vyššie ten link a fiči v poho napr aj teraz som na booku a mam zapnuty iba modem a AP (PC je OFF). Načo wifirouter ked stači AP?snake2 napísal: -si predstav , ze ked xces ist na net ( NB ), musis mat stale zapaty PC ( viem o com hovorim, presne cez obyc. AP to mam ja riesene doma a viem ake to je, ked si potrebujem pozret len postu a mosim sa trepat cez cely dom zapat iny PC
-
Enduro3333
Medium Professional
-
Don_Pipino
Darca
-
vladino001
Light Professional
-
Don_Pipino
Darca
mno mam s nim zle skusenosti........ma ho aj frajerka a ta ho po roku vymienala bo jej zacal blbnut, odpajal sa jej net, tak jej vymenili novy a teraz jej to robi znovu, aj ked v mensom mnozstve ako predtym ale robi.A ked som robil ujcovi NET tiez mal ten isty modem, pri prvotnom spusteni nesiel NET vobec, tak som volal na tie ich T-comacke linky podpory, kde som sa tych inzinierov snazil presvedcit ze vsetko som dobre zapojil nastavil nainstaloval a ze je na 100% zly modem.Aj tak ma presviedcali ze modem je na 100% funkcny.Nakoniec som sa nasral doniesol k ujcovi kamaratov router..........a NET bez problemov isiel.vladino001 napísal:Smiem vedieť čo ti na nom vadi? (neviem, nemam ho ale zaujímalo by ma to)
Tak som ho isiel reklamovat..........zobrali ho bez reci a vymenili hned na mieste, ale ked som tej tetke hovoril, ako som sa k tomu dopracoval a ze ma T-comacky inzinieri presviedcali ze je dobry atd. tak mi povedala, ze je to moja chyba, ze som ho mal doniest hned....................takze tolko k T-COMu. Ale inak s ich NETom som spokojny........bo v tedy u nas aj tak nic lepsie nebolo..............len nenavidim ked mam ist k nim nieco vybavovat...........a uz vobec nie ked tam vidim ZENU........ale zase nic proti zenam, len si myslim, ze ci je to T-com,T-mobile,Orange mali by tam sediet ludia co sa tomu rozumeju a nie hocjaky unknow.
-
vladino001
Light Professional
No ja mam ten velky modem čo teraz dávajú a som tiež spokojný až na to že ked ho viackrat resetnem tak občas sa stane že ho musim ešte raz lebo sa nezosinchronizuje z linku 
Inak ohladom vybavovačiek to robim tak že im poviem aky mam problem a čo maju spraviť a potom len dufam že to pochopili.
(aj teraz tam musim isť neake blbosti čo mi museli dať isť zrušiť
)
Inak ohladom vybavovačiek to robim tak že im poviem aky mam problem a čo maju spraviť a potom len dufam že to pochopili.
(aj teraz tam musim isť neake blbosti čo mi museli dať isť zrušiť
-
Don_Pipino
Darca
Ten modem co spominam ja je Microcom AD 2622 aDSL USB modem.vladino001 napísal:No ja mam ten velky modem čo teraz dávajú a som tiež spokojný až na to že ked ho viackrat resetnem tak občas sa stane že ho musim ešte raz lebo sa nezosinchronizuje z linku
Inak ohladom vybavovačiek to robim tak že im poviem aky mam problem a čo maju spraviť a potom len dufam že to pochopili.![]()
(aj teraz tam musim isť neake blbosti čo mi museli dať isť zrušiť)
Mozna mas iny a ten je lespi.........alebo som al take nestastie ze na vsetky modemy na ktore narazim su vadne.............tazko povedat.