ja viem ja viem, "vypnite prosím všetky elektornické prístoje počas štartu a pristánia kvôli bezpečnosti"pershing napísal:pri pristavani to musis vypnut, aspon vo vacsine lietadiel...kvoli bezpecnosti
Let lietadlom
-
dudinko
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ale hlavne ze piloti mozu mat bezproblemov zapnute telefony pocas celeho letu.Steju napísal:ja viem ja viem, "vypnite prosím všetky elektornické prístoje počas štartu a pristánia kvôli bezpečnosti"že bezpečnosť... bullshit... a keď som letel s travel service-om tak "mobilní telenovy mohou prokazatelne ohrozit bezpečnost letu" tak som sa aj zasmial
Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player??? 
-
dudinko
Light Professional
Ano je pravda ze v 747 by tam bolo neake riziko. Videl som raz taky test, kde testovali ucinnost mobilov na navigacne pristroje v lietadle, nespravilo to absolutne nic. Inak statistiky hovoria, ze na kazdom lete je niekto kto ma zapnuty mobilkinjeril napísal:Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player???
jo, testovali v mythbusters, ozaj je to zakázané asi len lebo 'čo keby, veď aj motyka vystrelí' ... ale aj vďaka takýmto hlúpostiam je letecká doprava najbezpečnejšiadudinko napísal:Ano je pravda ze v 747 by tam bolo neake riziko. Videl som raz taky test, kde testovali ucinnost mobilov na navigacne pristroje v lietadle, nespravilo to absolutne nic. Inak statistiky hovoria, ze na kazdom lete je niekto kto ma zapnuty mobil
No prvy krat som letel len nedavno a to uz mam 18.
Isiel som z Kosic do blavy a potom do Pariza.
Tam som so sestrou pobudol neaky ten den a isli sme do Toulousu, mali sme ist opat litadlo, ale prehovoril som sestru aby sme z TGV, no bolo to kusok rychlejsie
Cestu spat uz nechem zazit nikdy v zivote tri lietadla, vkuse prestupovat, samy check-in.
Letel som len dvoma typmi lietadiel: Boeingom 737-700 a Airbusom A 320
A ked som bol v Toulouse videl som aj Airbus A380
Isiel som z Kosic do blavy a potom do Pariza.
Tam som so sestrou pobudol neaky ten den a isli sme do Toulousu, mali sme ist opat litadlo, ale prehovoril som sestru aby sme z TGV, no bolo to kusok rychlejsie
Cestu spat uz nechem zazit nikdy v zivote tri lietadla, vkuse prestupovat, samy check-in.
Letel som len dvoma typmi lietadiel: Boeingom 737-700 a Airbusom A 320
A ked som bol v Toulouse videl som aj Airbus A380
Ja som si nevypol ani mobil a aj mp3 player som pocuval a nikto do mna nepi*oval, a pokial viem tak nikto z mojej rodiny si mobil nevypol.kinjeril napísal:Ide o to, ze jeden telefon nespravi asi nic. Ale neviem si predstavit keby v takej 747 si 220 ludi pozapinalo telefony. Neviem, ci by to elektronika zvladla. Takze preto tie mobily. Ale nepochopil som, ked mi letuska zo stupidneho Austrianu kazala vypnut mp3player. Ja viem, "All electronic devices must be shut down before..." ale mp3player???
hlavne by ma zaujímalo ktoré prístroje to ako majú byťSRneC napísal:myslim ze to moze rusit ved ked mas pri radiu mobil a niekto ti vola zacne to "tu turu tu turu" ked to rusi radio preco nie tie pristroje ; )
-
dudinko
Light Professional
Aj mna by celkom zaujimalo ake pristroje mas na mysli... Maximalne piloti pocuju spominany zvuk v sluchatkach, inac nic. Dokonca nove airbusi maju system ktory dokaze vytvorit signal pre telefonovanie priamo na palube.SRneC napísal:myslim ze to moze rusit ved ked mas pri radiu mobil a niekto ti vola zacne to "tu turu tu turu" ked to rusi radio preco nie tie pristroje ; )
co sa tyka signalu: neviem aky ma vyskovy dosah,ale viem z urcistostou povedat,ze ked som volal z Kamennej chaty na Chopku ako njablizsi vykryvac bol uvedeny Stary Smokovec a signal som mal na plno... alebo na hrebeni Kralovej hole som sice nemal slovensky signal ale dalo sa bezproblemov naroamovat na 2 madarske siete
pristroje su rozlozene po celom lietadle... myslim,ze mobily mozu rusit radiovu komunikaciu s vezou, lebo ta naviguje pilota ku vsetkym manevrom... ako vsak moze mp3player rusit tieto signaly neviem,ale vzdy ked letim tak v case ked mam byt priputany prehravac vypnem... mozno by stacilo stiahnut zvuk a zlozit si sluchatka... odskusam o tyzden
pristroje su rozlozene po celom lietadle... myslim,ze mobily mozu rusit radiovu komunikaciu s vezou, lebo ta naviguje pilota ku vsetkym manevrom... ako vsak moze mp3player rusit tieto signaly neviem,ale vzdy ked letim tak v case ked mam byt priputany prehravac vypnem... mozno by stacilo stiahnut zvuk a zlozit si sluchatka... odskusam o tyzden
mp3 nemôže, to len pri pristávaní a štarte sa majú vypnúť všetky el. prístroje (takže aj foťáky etc)... kvôli čomu netušímjackb napísal:co sa tyka signalu: neviem aky ma vyskovy dosah,ale viem z urcistostou povedat,ze ked som volal z Kamennej chaty na Chopku ako njablizsi vykryvac bol uvedeny Stary Smokovec a signal som mal na plno... alebo na hrebeni Kralovej hole som sice nemal slovensky signal ale dalo sa bezproblemov naroamovat na 2 madarske siete![]()