Máte e-shop? Ako ste spokojný zo ziskom?
Máte e-shop? Ako ste spokojný zo ziskom?
*Táto téma pre všetkých čo majú vlastný e-shop
Ste spokojný s vašim obchodom po internete?
Myslíte si, že sa slováci ešte boja nakupovat cez net?
čo ponúkate a ako dlho máte e-shop?
A ako inzerujete? Máte platenú reklamu,spam,...?
Ste spokojný s vašim obchodom po internete?
Myslíte si, že sa slováci ešte boja nakupovat cez net?
čo ponúkate a ako dlho máte e-shop?
A ako inzerujete? Máte platenú reklamu,spam,...?
Moja sestra s priateľom vedie internetový obchod a celkom sa im darí.
-Časy, keď tu bol eshopovy ošial a každý, kto mal v zadku dierku si nejaký musel založiť sú viac-menej preč a jestvujúce firmy si trh medzi seba podelili.
-Čo sa týka zákazníkov, tak určitá vrstva ľudí si na tento spôsob nakupovania už zvykla. Tiež záleží aj na tovare. Napr. taká elektronika ide hlavne medzi mladou a strednou vrstvou na dračku, naopak oblečenie sa skoro vôbec nechytá.
-Čo je na našom trhu ešte tabu, sú potraviny a veci každodenného použitia. Hoci takéto obchody existujú, ľudia si radšej zájdu v sobotu podvečer do tesca a spravia si tam s vozíkom malú prechádzku pomedzi regály.
-Časy, keď tu bol eshopovy ošial a každý, kto mal v zadku dierku si nejaký musel založiť sú viac-menej preč a jestvujúce firmy si trh medzi seba podelili.
-Čo sa týka zákazníkov, tak určitá vrstva ľudí si na tento spôsob nakupovania už zvykla. Tiež záleží aj na tovare. Napr. taká elektronika ide hlavne medzi mladou a strednou vrstvou na dračku, naopak oblečenie sa skoro vôbec nechytá.
-Čo je na našom trhu ešte tabu, sú potraviny a veci každodenného použitia. Hoci takéto obchody existujú, ľudia si radšej zájdu v sobotu podvečer do tesca a spravia si tam s vozíkom malú prechádzku pomedzi regály.
PresneFrikso napísal:..., naopak oblečenie sa skoro vôbec nechytá
Ja mám e-shop so zameraním na luxusné oblečenie.
Návštevnost cca 2000 tisíc ludí a to mám shop iba prvý mesiac.
Mám v pláne nejakú reklamnú akciu ale aj tak.
Predaj strašne zlý. Rozmýšlam, že to ukončím.
Predaj textilu cez net na slovensku je mrtvy (aspon zatial)
A všimol som si,že pár e-shopov s luxusnými handrami už zrušili
To je prirodzene, materialy su rozne, vsetko si treba skusit a stretol som sa aj s roznym cislovanim u odlisnych znaciek. Pokial to nie je nejaky tovar, ktory sa inde neda zohnat(napr. tricka fanklubov) tak nevidim dovod, preco si to radsej neskusit.djroco napísal:Presne
Máš aj kamenný obchod alebo si to len skúsil cez net? Lebo keď máš aj kameňák a zatial ten obchod na seba nezarába, skúsil by som kseft.sk. Nie je to extra sláva, ale vedenie eshopu tam máš zadara a propagované to je tiež. Čiže žiadne objadnávky - žiane starosti.djroco napísal:Presne
-Keď by som ti mal odporúčiť nejakú formu propagácie, zvolil by som etarget. Google adsense nie je tiež zlý, ale všimol som si, že ich meter na hostovske stránky je krátky a odklepnú to hoci komu. Vieš, mať reklamu niekde na webzdarma, kde ti na to klikajú deti v škole nie je nič moc.
-Za to taký etarget máš na zoznam.sk a podobných serveroch a portáloch..
Kamenný obchod nemám ale plánujem.Frikso napísal:Máš aj kamenný obchod alebo si to len skúsil cez net? Lebo keď máš aj kameňák a zatial ten obchod na seba nezarába, skúsil by som kseft.sk. Nie je to extra sláva, ale vedenie eshopu tam máš zadara a propagované to je tiež. Čiže žiadne objadnávky - žiane starosti.
-Keď by som ti mal odporúčiť nejakú formu propagácie, zvolil by som etarget. Google adsense nie je tiež zlý, ale všimol som si, že ich meter na hostovske stránky je krátky a odklepnú to hoci komu. Vieš, mať reklamu niekde na webzdarma, kde ti na to klikajú deti v škole nie je nič moc.
-Za to taký etarget máš na zoznam.sk a podobných serveroch a portáloch..
Kseft.sk som skúsil ale už mesiac žiadna objednávka
Platenú reklamu moc nechcem lebo je v mojom prípade zbytočná.
Skúšal som všeliake triky - emaily,spamy,... žiaden výsledok a vela práce
Ešte skúsim niečo vymysliet ale pravdepodobne končím s tým e-shopom.
Kamenný obchod je kamenný obchod. Tam ide kšeft inak.
Ale dík za rady frikso možno skúsim ten etarget
Ja uz o velmi kratku dobu (snad do mesiaca) spustam, tak ti mozem dat priebezne vediet, ci to daco zarobi. Ale to bude hlavne zavisiet od toho ako sa chyti reklama a pod. Pojde viacmenej o lokalny predaj (tri okresy) s rozvozom, ale bude sa dat samo objednat aj z celeho SK, ale to sa mi ani moc nechce riesit
U lokalneho shopu mozes tazit aj z toho, ze sa daju poskytovat doplnkove sluzby (zalezi od druhu predavaneho tovaru).
Reklamu budem davat do tlacenych medii, na auto, jemne aj na internet.
A zase si netreba mysliet, ze sa to hned chyti a budes mat z toho velke peniaze. Vsetko sa rozbieha pomaly, ludom sa musis dostat pod kozu.
Inak mam to aj v normal forme, takze elektronicka bude taky doplnok ...
A zase si netreba mysliet, ze sa to hned chyti a budes mat z toho velke peniaze. Vsetko sa rozbieha pomaly, ludom sa musis dostat pod kozu.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ani sa necudujem, ze obchod s oblecenim na nete nejde. Keby som si mal kupovat poriadnu lyziarsku bundu, ktora stoji 15 tisic, tak si rozmyslim, ci ju vezmem z netu alebo si ju najskor vyskusam a zistim, ci mi poriadne sadno. To iste pri topankach, je zname, ze Nike a Adidas su pri rovnakej velkosti topanky ine, preto si radsej topanku skusim a uvidim. No a neviem si predstavit kupu kvalitneho obleku cez net.
Držím palcemishenko napísal:Ja uz o velmi kratku dobu (snad do mesiaca) spustam, tak ti mozem dat priebezne vediet, ci to daco zarobi. Ale to bude hlavne zavisiet od toho ako sa chyti reklama a pod. Pojde viacmenej o lokalny predaj (tri okresy) s rozvozom, ale bude sa dat samo objednat aj z celeho SK, ale to sa mi ani moc nechce riesitU lokalneho shopu mozes tazit aj z toho, ze sa daju poskytovat doplnkove sluzby (zalezi od druhu predavaneho tovaru).
Dúfam, že sa ti to podarí rozbehnút
A aký sortiment produktov budeš ponúkat?
-treba mat tovarmatko888 napísal:chcel by som sa Vas spytat ako sa da taky e-shop zradit . diki
-potom si ho naedituješ na www.myshop.sk alebo si ho sám spravíš
e-shop systémom
tot vše. To je ten jednoduchý sposob
Ja poznám shopy čo ti pošlú to čo si ani neobjednal alebo poškodený tovar bez ničoho zle zabalený neopovedajú na reklamáciu ...mishenko napísal:Raz na to doplatia, skor ci neskor.
Sortiment by som riesil akurat tak cez SS, nie takto, nebudem tu robit reklamu
A dokonca predávajú napodobneniny odevov,parfémov,okuliarov
porušujú viac zákonov ako majú php stránok na ftp
Možno časom bude nejaké kontrolné oddelenie na e-shopy
U adidasu sa pri velkosti UK opocitava pol cisla.hojko napísal:Ani sa necudujem, ze obchod s oblecenim na nete nejde. Keby som si mal kupovat poriadnu lyziarsku bundu, ktora stoji 15 tisic, tak si rozmyslim, ci ju vezmem z netu alebo si ju najskor vyskusam a zistim, ci mi poriadne sadno. To iste pri topankach, je zname, ze Nike a Adidas su pri rovnakej velkosti topanky ine, preto si radsej topanku skusim a uvidim. No a neviem si predstavit kupu kvalitneho obleku cez net.