"zákony o fotkách na nete"

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
turtlak69
Guru
Guru

"zákony o fotkách na nete"

Príspevok od používateľa turtlak69 »

neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Ked uvedies zdroj nemal by to byt problem.
turtlak69
Guru
Guru

no to neviem... ale ked su napriklad na fotkach ludia, tak sa ich museli spytat, ci ich mozu dat na web ten a ten a ked ushlasili, tak suhlasili len s tym jednym webom. toto je trosku otazne...
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ledenaster »

jj pozor na to.....lebo mozu od teba vysudit aj miliony....uz sa raz jeden taky pripad stal :!:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

ledenaster napísal:jj pozor na to.....lebo mozu od teba vysudit aj miliony....uz sa raz jeden taky pripad stal :!:
Aky? Daj info.
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: "zákony o fotkách na nete"

Príspevok od používateľa erik_tt »

turtlak69 napísal:neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
podla mna to je hlupost napriklad take portaly jake su booom or čokec kde su fotky z akcii tak si nemyslim ci sa ich pytaju ci to tam mozu dat ale to je len moj nazor....
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Samozrejme ze nie to je hlupost ;)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Taketo veci sa mozu stat len v Amerike a nie u nas tu by ta vysmiali.
Kludne hod na net ake len chces fotky.Maximalne sa moze dotycny urazit.
A neries to :roll:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

A okrem ineho, ak to das na imageshack. Ako dokazu, ze si to bol prave Ty :?: (zvlast ak by to bolo pastute odniekial z i-net cafe)
turtlak69
Guru
Guru

fuuu no nazory su ako tak vidim rozne a za vsetky som samozrejme vdacny. no nie je to take lahke, ze hod co chces kam chces a niekto sa len urazi :) niekto ma moze krasne zazalovat a tym konci aj portal aj ja :D ziadne miliony by z toho neboli, ale zbytocne problemy urcite ano. no a k tomu, ze sa booom nepyta a tak... ale ano, pyta. aj velkeveci ;) musia sa pytat a kazdy kto je na tych fotkach o tom vie a suhlasil s tym ;) len neviem ci mozem skopcit z ich servera fotky, hodit na moju stranku a iba uvediem ze zdroj je napriklad http://www.duchonkafest.sk/ ak by to tak bolo, tak by sa mi to samozrejme velmi hodilo, ale fotky su dost hakliva vec, tak neviem neviem.... a na nete som ohladom toho nenasiel ziadne doveryhodne informacie. jedine tak typ JPP (jedna pani povedala) a aj to velmi rozlisne
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Skus sa spytat admina stranky, musi tam predsa byt nejaky kontakt.
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

kinjeril napísal:Aky? Daj info.
No nam raz ucitel Obcianskej vravel taky pripad pred 5 rokmi ze sa stal....jeden typek odfotil suseda a dal jeho foto na net a ked to sused zistil tak ho zazaloval a dal na sud a vysudil par milionov....ten potom musel predat dom a stal sa bezdomovec.... :roll: Myslim ze to neni vymyslene....ludia si neuvedomuju ake maju prava.... :roll:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Podľa mňa tam tie fotky môžeš kľudne dať. Nás sa tiež nikto nepýtal na festivaloch, či si nás môže odfotiť a už vôbec nie, či to môže uverejniť na svojej stránke. A pokiaľ to chceš spraviť, ako si napísal, že použiť foto z istej stránky a uvedieš zdroj, nevidím v tom problém. :)
ledenaster
Medium Professional
Medium Professional

Ale myslim ze fotky z festivalov atd...to mozes dat na net....ale ked to nebude tvoje foto třak daj aspon zdroj napr: ZDROJ:www.bleskovky.sk
turtlak69
Guru
Guru

leadnaster mi strach nahanas :) thx za nazory :) ten zdroj teda uvediem a keby nahodou admin nejako vobec nasiel tu stranku (vie o nej cca 10 ludi zatial), tak snad ma nezozere za to. pri najhorsom to stiahnem hned dole. a co sa tyka ludi (myslim tvare), tak s tym radsej este pockam. poznam velmi vela ludi, ktori by s tym nesuhlasili... cas ukaze. kazdopadne thx vsetkym :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Povolenie treba len v pripade sudcov, prokuratorov a podobne, ale vsak si pogooglite ten zakon.
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

ked fotia akcie na booom, tak ta odfotia, prijdu ktebe, ukazu ti fotku a spytaju sa ci je dobra a ci ju chces nechat. odsuhlasis a putuje na web
turtlak69
Guru
Guru

i-cube napísal:ked fotia akcie na booom, tak ta odfotia, prijdu ktebe, ukazu ti fotku a spytaju sa ci je dobra a ci ju chces nechat. odsuhlasis a putuje na web
to mi je uplne jasne ;)
hojko: neviem ci sa nemylis. nemusi to byt nejaky statny trtko. moze to byt hockto a ked sa mu to nebude pacit, tak z toho mozu byt problemy... mno a predpokladam, ze sudca, prokurator asi nepojdu na koncerty ;) kazdopadne uvediem zdroj fotiek a zatial budem cenzurovat tvare. zatial neboli staznosti (tych 10 ludi co o stranke vedia, sa nestazovalo) :D
Tomasito
VIP
VIP

Re: "zákony o fotkách na nete"

Príspevok od používateľa Tomasito »

turtlak69 napísal:neviem ako nazvať túto tému, ale chcel by som vedieť, či môžem dať na svoju stránku napríklad fotky, z nejakých akcií, ktoré fotil niekto iný. napríklad, že by som uviedol zdroj a tak. zatiaľ som sa k tomu nejako nedopátral...
Pokial sa na fotky vztahuje copyright (©), fotozy zvyknu byt oznacene, takze pokial by si chcel byt dosledny a umiestnit ich na svojej stranke pre iny nez komercny ucel, mozes tak imho urobit aj bez vedomia autora- samozrejme bez zasahu do tej fotky.

Ak chces pozriet relevantnu legislativu > Obciansky zakonnik (ustanovenia o ochrane osobnosti), Zakon na ochranu osobnych udajov, Autorsky zakon (618/03).
turtlak69
Guru
Guru

tymto pravnickym veciam zo zakonnika by som asi aj tak moc nerozumel. ale ked je to napisane takto v ludskej reci, tak je to hned jasnejsie. thx
Napísať odpoveď