Prihlasenie do UBUNTU
-
Designer
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Prihlasenie do UBUNTU
Dnes som instaloval do jedneho compu ubuntu linux 6.06 a pocas instalacie tam kde sa vybera login a heslo som dal do loginu ze root no instalacia prebehla v pohode len jak sa chcem prihlasit a napisem root a moje heslo tak mi napise ze admin sa nesmie prihlasovat z tej obrazovky !! da sa to nejak vyriesit ??? Potreboval by som nejak zmenit login ale bez toho aby som sa dostal do systemu pretoze tam vojst nemozem . Fakt sa mi to nechce reinstalovat !!!
-
Designer
Light Professional
No co uz vahal som pretoze ja by som si nadal taky login ale dotycny chcel !!
Ale aspon
!!!
Este jedna vec jak fungovala ta stranka zadarmoveci.szm.sk tak tam bolo ze linux bola to nejaka ceska or slovenska stranka kde posielali zadarmo 7.04 verziu ja viem je aj na ship ubuntu ale naco cakat 4-7 tyzdnov ked mozem mat z ciech . Neviete nahodou ten web ???
Ale aspon
Este jedna vec jak fungovala ta stranka zadarmoveci.szm.sk tak tam bolo ze linux bola to nejaka ceska or slovenska stranka kde posielali zadarmo 7.04 verziu ja viem je aj na ship ubuntu ale naco cakat 4-7 tyzdnov ked mozem mat z ciech . Neviete nahodou ten web ???
a mohol by si popisat akym sposobom si sa skusal prihlasit ako SU?cislo5 napísal:viete mi niekto poradit preco sa neviem prihlasit ako SU dnes som instaloval Ubuntu 7.04 a taktiez nejde zmena heslapri zadani spravneho hesla chekuje a chekuje a nenacita nic uz sa s tym trt..m niekolko hodin
turtlak69: dam..ako vravis s pomocou zaloh ju tam dam
-
cislo5
Medium Expert
po vytvoreni mena povedzme [email protected]:~$ su pyta password zadam password ktory som vytvoril a su:Authentication failure Sorry
edit stacilo zmenit povolenie roota sudo password root uf ale mi to trvalo
edit stacilo zmenit povolenie roota sudo password root uf ale mi to trvalo
Re: Prihlasenie do UBUNTU
Neviem, ako momentalne s danym problemom stojis. No teraz ma napadlo, ze prihlasit ako root v ubuntu nejde tusim len v grafickom rezime. Cize v textovom by to malo ist. Do textoveho rezimu by si sa mal prepnut tak, ze pri formulari na prihlasovanie zadas kombinaciu klaves ctrl+alt+F3 (napr).DESIGNER napísal:Dnes som instaloval do jedneho compu ubuntu linux 6.06 a pocas instalacie tam kde sa vybera login a heslo som dal do loginu ze root no instalacia prebehla v pohode len jak sa chcem prihlasit a napisem root a moje heslo tak mi napise ze admin sa nesmie prihlasovat z tej obrazovky !! da sa to nejak vyriesit ??? Potreboval by som nejak zmenit login ale bez toho aby som sa dostal do systemu pretoze tam vojst nemozem . Fakt sa mi to nechce reinstalovat !!!