Prihlasenie do UBUNTU

Všetko ohľadom Linuxu...
Designer
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prihlasenie do UBUNTU

Príspevok od používateľa Designer »

Dnes som instaloval do jedneho compu ubuntu linux 6.06 a pocas instalacie tam kde sa vybera login a heslo som dal do loginu ze root no instalacia prebehla v pohode len jak sa chcem prihlasit a napisem root a moje heslo tak mi napise ze admin sa nesmie prihlasovat z tej obrazovky !! da sa to nejak vyriesit ??? Potreboval by som nejak zmenit login ale bez toho aby som sa dostal do systemu pretoze tam vojst nemozem . Fakt sa mi to nechce reinstalovat !!!
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

v ubuntu ma root specialne konto ..cize nemas davat pri instalacii login ako ROOT ..

inac odporucam reinstalaciu :) ved dokonca uz je ubuntu 7.04 ..respektive uz aj 7.10 (ak chces troska experimentovat s betou)
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No co uz vahal som pretoze ja by som si nadal taky login ale dotycny chcel !!
Ale aspon :lol: !!!

Este jedna vec jak fungovala ta stranka zadarmoveci.szm.sk tak tam bolo ze linux bola to nejaka ceska or slovenska stranka kde posielali zadarmo 7.04 verziu ja viem je aj na ship ubuntu ale naco cakat 4-7 tyzdnov ked mozem mat z ciech . Neviete nahodou ten web ???
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ubuntu.cz .. a cez ship it :D inym veciam by som neveril :)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

ja som objednaval klasicky a cakal som max. 3 tyzdne. k teme: skus este ked sa budes prihlasovat tak cez konzolu vytvorit noveho usera. niekde na nete by na to mal byt prikaz. skus hladat. mozno aj tu. neviem ci to bude fungovat ale asi inej cesty niet. a popripade preinstaluj. mas to za 30 minut.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

ja som objednaval klasicky cez shipit.kubuntu.com alebo org neviem a prislo to :) btw update 6.06 na 7.04 je viac ako problemovy, takze velmi odporucam dat novsiu verziu, lebo update je fakt bolestivy (mne sa ani nepodaril)
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

ten prikaz je adduser a fakt radsej odprourcam aby si si radsej nainstaloval tu aspon 7.04 lebo potom sa ti uz vobec nebude chciet (ak by ta mali sprevadzat problemy typu grafika ai)... za som preto zakysol na 6.06 :? ale raz ju tam dam :wink:
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nedas :D ten prechod je fakt velmi zlozity a mnohym sa ani nepodaril. velmi pochybujem, ze sa ti podari prejst... radsej zacni uvazovat ako si zalohujes nastavenia a subory :wink:
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

viete mi niekto poradit preco sa neviem prihlasit ako SU dnes som instaloval Ubuntu 7.04 a taktiez nejde zmena hesla :cry: pri zadani spravneho hesla chekuje a chekuje a nenacita nic uz sa s tym trt..m niekolko hodin
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

cislo5 napísal:viete mi niekto poradit preco sa neviem prihlasit ako SU dnes som instaloval Ubuntu 7.04 a taktiez nejde zmena hesla :cry: pri zadani spravneho hesla chekuje a chekuje a nenacita nic uz sa s tym trt..m niekolko hodin
a mohol by si popisat akym sposobom si sa skusal prihlasit ako SU?

turtlak69: dam..ako vravis s pomocou zaloh ju tam dam :)
cislo5
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cislo5 »

po vytvoreni mena povedzme [email protected]:~$ su pyta password zadam password ktory som vytvoril a su:Authentication failure Sorry

edit stacilo zmenit povolenie roota sudo password root uf ale mi to trvalo
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Prihlasenie do UBUNTU

Príspevok od používateľa ppt »

DESIGNER napísal:Dnes som instaloval do jedneho compu ubuntu linux 6.06 a pocas instalacie tam kde sa vybera login a heslo som dal do loginu ze root no instalacia prebehla v pohode len jak sa chcem prihlasit a napisem root a moje heslo tak mi napise ze admin sa nesmie prihlasovat z tej obrazovky !! da sa to nejak vyriesit ??? Potreboval by som nejak zmenit login ale bez toho aby som sa dostal do systemu pretoze tam vojst nemozem . Fakt sa mi to nechce reinstalovat !!!
Neviem, ako momentalne s danym problemom stojis. No teraz ma napadlo, ze prihlasit ako root v ubuntu nejde tusim len v grafickom rezime. Cize v textovom by to malo ist. Do textoveho rezimu by si sa mal prepnut tak, ze pri formulari na prihlasovanie zadas kombinaciu klaves ctrl+alt+F3 (napr).
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

:lol: Uz som natom davno tak ze som nainstaloval FF
Napísať odpoveď