Skoda Octavia combi tour - 1,8T L&K
-
martinrozok
Medium Expert
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Myslis, ze konstrukteri nemaju co robit, iba vymyslat novu karoseriu a navyse menej bezpecnu ako predtym? Imho je ten novy model minimalne rovnako bezpecny ako predchadzajuci. Ak nie este viac.martinrozok napísal:No, prave som cital ten clanok...kam tym mierili ze ich nespravili ako mam teraz vediet ci nieje nahodou totalne nebezpecna, ked to ze je to len o trochu horsie ako 2001 su len dohady?...zaujimave, ale dik
t0m4s3.. no buď som ja nepochopil, abo Ty.
Oni chcú kúpiť ten predfaceliftovaný model, ktorý sa vyrábal od 1996 a na tento model nie je oficiálny crashtest.. iba na už faceliftovaný, ktorý nabehol myslím v roku 2001. 
martinrozok.. keby predfaceliftovaná octavia bola nejak extra nebezpečná, určite by si to odborníci dávno všimli.
Podľa mňa sa nemáš čoho báť, samozrejme treba rátať s tým, že už je to predsa len o niekoľko generácií staršie auto.
martinrozok.. keby predfaceliftovaná octavia bola nejak extra nebezpečná, určite by si to odborníci dávno všimli.
Facelift su vylepsenia v inych sferach ako je prave bezpecnost. Je pravda, ze par automobilov preslo aj spevnenim nosnikov, ale to bolo skor u tych, co zle dopadli pri NCAP a ak Octavia nebola testovana, tak im to mohlo byt sumafuck 
Uz si si aspon vybral motorizaciu ? Ja som mal pred nedavnom tiez peknu dilemu - Mondeo TDCi alebo Focus ST (2.5T), kazde uplne ine smerovanie, ale nejde o tooo
A nakoniec to dopadlo ako dopadlo. Podla mna je dobre mat aj ja
Jedno na blaznenie (benzin v Tcku) a jedno na normal vozenie (turbodizel). Nejaky cas som mal naraz dve auta, minul som v jednom nadrz, nechcelo sa mi na benzinku, tak sup a vozil som sa na druhom. A potom som cerpal dve nadrze 
Uz si si aspon vybral motorizaciu ? Ja som mal pred nedavnom tiez peknu dilemu - Mondeo TDCi alebo Focus ST (2.5T), kazde uplne ine smerovanie, ale nejde o tooo
-
martinrozok
Medium Expert
ty si ma nepochopil ja som si nie isty ze ci ten prvy model je tak bezpecny ako druhy...t0m4s3 napísal:Myslis, ze konstrukteri nemaju co robit, iba vymyslat novu karoseriu a navyse menej bezpecnu ako predtym? Imho je ten novy model minimalne rovnako bezpecny ako predchadzajuci. Ak nie este viac.
a akych inych?mishenko napísal:Facelift su vylepsenia v inych sferach ako je prave bezpecnost.
Akymi zmenami presla Octavia pre modelovy rok 2001 mas TU, nech sa paci. Precitaj a uvaz, ci stoji za to kupit novsi alebo postaci starsi model.
Ale predsalen sa to odzrkadlilo aj na bezpecnosti.
Ja mam osobne skusenosti so Scenicom '99, dvakrat ma poslal do zadku, raz v Dansku (siel som na 3 valce bez vykonu az na SK), to mi nebolo moc do smiechu, raz v BA. Nemozeme skatulkovat, ale ked vidim problemy znamych, tak no nevieeem.
Ale predsalen sa to odzrkadlilo aj na bezpecnosti.
Renaulty su pre mna hrozne hrce. Kazdy kto dlhsie jazdil vie, ze ta <> na kapote daco znaciNový model má zesílenou přední část a zasílené střední boční (B) sloupky.
-
krupica_dnb
Medium Professional
ak sa rozhodujes medzi predfacelift a facelift tak jasne ze novsi.
ja mam ochtafku a chodim vyse roka na www.octaviaclub.cz, ak mas par tyzdnov volna tak len citaj a citaj uvidis preco.
Jednoducho nova generacia komfortky, kvalitnejsi a lepsi interier, mnoho starych problemov odstranenych (samo- este viac ich ostalo, napr. len turba, vahy vzduchu, mikrospinace atd atd) ale hlavne kvoli tej komfortke. Rozdiel v cene minimalny tak vo co go
A ak sa rozhodujes medzi tym dizlom a benzinom tak pohni rozumom a napis kolko najazdite, po akych cestach, vyuzitie auta, kto plati naklady, poziadavky na jazdne vlasnosti..... kupovat auto podla tabuliek je pi*ovina
ja mam ochtafku a chodim vyse roka na www.octaviaclub.cz, ak mas par tyzdnov volna tak len citaj a citaj uvidis preco.
Jednoducho nova generacia komfortky, kvalitnejsi a lepsi interier, mnoho starych problemov odstranenych (samo- este viac ich ostalo, napr. len turba, vahy vzduchu, mikrospinace atd atd) ale hlavne kvoli tej komfortke. Rozdiel v cene minimalny tak vo co go
A ak sa rozhodujes medzi tym dizlom a benzinom tak pohni rozumom a napis kolko najazdite, po akych cestach, vyuzitie auta, kto plati naklady, poziadavky na jazdne vlasnosti..... kupovat auto podla tabuliek je pi*ovina
-
martinrozok
Medium Expert
my sme kupuili Octaviu 2004 asi ani nie mesiac po uvedeni na trh a este k tomu vystavny kus a ziadne muchy nemala ani sa nekazi...p4ra napísal:sundevil, svata pravda. Ked vysiel Renault Scenic II. My sme ho kupili prvy tyzden, ako sa dalo dostat na Slovensku. To auto bolo bez prehanania KAZDE 2 mesiace v service. Cerpadlo, vyfuk, motor - proste milion problemov. Najlepsie je pockat cca. taky rok a potom kupit auto.
tu nejde ani tak o to ci sa kazi alebo nie, lebo to ze sa pokazi je nasledkom nejakych skrytych chybmartinrozok napísal:my sme kupuili Octaviu 2004 asi ani nie mesiac po uvedeni na trh a este k tomu vystavny kus a ziadne muchy nemala ani sa nekazi...
si predstav ze novy roomster ked siel 1x na euro ncap testy tak prvy krat neobstal a auto sa pritom uz predavalo, nasledne sa spravila minimalna uprava a uz vsetko funguje, AVSAK skodovka nezvolala uz predane auta do servisu aby tu chybu odstanili
http://www.novinky.cz/auto/crashtest-sk ... 5r5og.htmlTest se musel opakovat
Proč jsou výsledky Škody Roomster zveřejněny až nyní, když vůz je již nějakou dobu na trhu je velmi prostý. V prvním testu měl totiž automobil závadu, kvůli které by mu muselo být strženo dost bodů. Tehdy při čelním nárazu totiž došlo k porušení vedení kabelů od akumulátorů, předepínače bezpečnostních pásů přestaly fungovat a airbagy vystřelily pozdě. Přitom obě tyto součásti musí fungovat správně, aby bylo možné zaručit správnou polohu cestujících a tedy plnou bezpečnost.
Kabely se přerušují dál, auta do servisů nejdou
Zkušebna však povolila úpravy na voze a opakování testů. Škoda Auto tak upravila vedení kabelů a dala do palubní desky kondenzátory, které zajistí přísun energie i při výpadku energie. Ty pomohly i při druhém testu, kdy bylo i přes úpravy vedení od akumulátoru opět přerušeno, ale předepínače i airbagy pracovaly správně.
Škoda Auto se rozhodla, že konstrukční změny zanesené do nově vyrobených vozů nejsou důvodem ke svolávací akci již prodaných vozů. Pět hvězdiček tak mají pouze automobily, které jsou dál v řadě za VIN kódem TMBVCB5J875025783.
http://mike82.bloguje.cz/452158-skoda-r ... fiasko.php
-
martinrozok
Medium Expert
No tento je predfacelift a ma dobru cenu a myslim ze je zachovali (100% stav,7 rokov a najazdene 65tisic) a keby som chcel facelift tak by to asi vyrazne zdvihlo cenu 1.nizsi vek, ale zas urcite by mal najazdene viac 2.toto je podla mna skvela ponuka.krupica_dnb napísal:ak sa rozhodujes medzi predfacelift a facelift tak jasne ze novsi.
no kazdy den robota a naspat+raz tyzdenne obchod, niekedy Nitra az Dolny Kubin, ale sme schopny ist aj autom do Bulharska alebo Talianska (uz sa -stalo-katastrofa).Chodievame zacsinou po dialniciach.Jazdne vlastnosti-dobra stabilita auto musi vediet pridat, byt spolahlive, samozrejme nemuselo by a tolko zrat.krupica_dnb napísal:A ak sa rozhodujes medzi tym dizlom a benzinom tak pohni rozumom a napis kolko najazdite, po akych cestach, vyuzitie auta, kto plati naklady, poziadavky na jazdne vlasnosti..... kupovat auto podla tabuliek je pi*ovina
-
krupica_dnb
Medium Professional
skus dat priemer km za rok a rozdel to v pomere pre mesto:mimomesto:dialnicemartinrozok napísal:no kazdy den robota a naspat+raz tyzdenne obchod, niekedy Nitra az Dolny Kubin, ale sme schopny ist aj autom do Bulharska alebo Talianska (uz sa -stalo-katastrofa).Chodievame zacsinou po dialniciach.Jazdne vlastnosti-dobra stabilita auto musi vediet pridat, byt spolahlive, samozrejme nemuselo by a tolko zrat.
ono na prvy pohlad ti to moze byt jedno ci pred alebo po ale mnoho ludi po kupe starsej octavky ju radsej predalo a kupilo pofacelift, hlavne kvoli novym komfortkam, viac miesta vzadu apod. viac najdes na http://www.octaviacklub.cz- je tam toho fakt hafo...
Zdroj: http://www.octaviaclub.cz/test/index.ph ... &Itemid=28Čtvrtek, 30 listopad 2006
Zajímavost z Chorvatska
Muž z Chorvatska spadl se svým vozem Škoda Octavia z výšky okolo 215 metrů a vyvázl téměř nezraněn. Čedo Jerbič projížděl pohořím Velebity, když nezvládl řízení a sjel z cesty přímo do kaňonu. Měl však obrovské štěstí, když se svým autem přistál přímo na stromě, a vyhnul se tak jisté smrti.
ZÁHŘEB - Mužovo auto se od strmého útesu dvakrát odrazilo a přistálo přímo v koruně stromu o více než 200 metrů níže.
Čedo Jerbič použil svůj mobilní telefon a zavolal záchrannou službu, která zajistila jeho záchranu z několikametrové výšky. Doktoři, kteří ho po vyproštění prohlédli, prohlásili, že je muž vyjma několika škrábanců na hrudi a slabších popálenin od vystřeleného airbagu nezraněn.
Muž prohlásil, že vyjma dobře postaveného stromu, který znamenal jeho záchranu, bylo také velmi podstatné to, že byl připoután. Během pádu se také vystřelily airbagy, které zabránily vážnějším zraněním.
Škoda, že nepíšu rok výroby tej Octavie..
Ja mam 1.9 TDi.. Jednoznacne je to super..Je precipovana, ale nevem az kolko toho zmeni.. A spotreba je uplne brutal.. Okamzita nad 14 litrov jednine, ked je plyn na podlahe:D Ale inak, z Nitry do LM som mal priemermu spotrebu 4 litre, co je brutal super.. Urcite by som si kupil toto, keby som ho nemal:D oktavia rulez:P super auticko..