Skoda Octavia combi tour - 1,8T L&K
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Hehe. Ja mam rad pohodlie, cize na automat nedam dopustit, i ked v sucasnom aute mam manual. Aj ten som zobral len preto, lebo som potreboval auto ASAP a nemohol som cakat na automat 3 mesiace.sundevil napísal:to nie je soferovanie, to zvladne aj cvicena opica
Inak som na cestach vela, cize mam najazdenych dost kilometrov a celkom ma uz omrzel manual. Cize, ak by som mohol tak vsade len automat.
-
Kibo
Hardcore addict
vsetci tu vravite o pohodli a pisete ako keby ste soferovali nalozenu tatru 148 hore pezinskou babou a radite kazdych 20s
jasne ze je tam rozdiel, ale keby ste robili taxikara, sedeli v aute 6 hod denne tak pochopim, ja saltujem uz niekolko rokov a vobec ma to neobtazuje alebo sa mi to nezda nepohodlne, automata by som dokonca ani nechcel ako vlastne auto a odjazdil som nejeden (a dlhsie ako pol hodinu a trasu z domu do teska). uznavam ze to je pohodlnejsie, da sa vyblaznit, ale ako pisal kinje, automat si ide a neni vela automatov co mi vyhovovalo v kopcoch alebo na rovinke, tieto nove 6stupnove uz su lepsie, ale furt to neni to prave orechove, ja si urcim kedy zaradim, automat v porovnani so mnou radi o tresnem blbost 24% viac, cize spotreba musi ist zakonite hore
neviem, stvorstupnovy VW som nezazil tie od 5 vyssie, iba japonca
jasne ze je tam rozdiel, ale keby ste robili taxikara, sedeli v aute 6 hod denne tak pochopim, ja saltujem uz niekolko rokov a vobec ma to neobtazuje alebo sa mi to nezda nepohodlne, automata by som dokonca ani nechcel ako vlastne auto a odjazdil som nejeden (a dlhsie ako pol hodinu a trasu z domu do teska). uznavam ze to je pohodlnejsie, da sa vyblaznit, ale ako pisal kinje, automat si ide a neni vela automatov co mi vyhovovalo v kopcoch alebo na rovinke, tieto nove 6stupnove uz su lepsie, ale furt to neni to prave orechove, ja si urcim kedy zaradim, automat v porovnani so mnou radi o tresnem blbost 24% viac, cize spotreba musi ist zakonite hore
neviem, stvorstupnovy VW som nezazil tie od 5 vyssie, iba japonca
-
hojko
Site Admin
4 rychlosti na automat??? To je dost malo, ako standard mi pripada 6-stupnovy automat, v pripade novych BMW a podobne sa montuje dokonca 7 stupnov. BMW rady 7, ktore by sa malo objavit teraz na jesen ma mat v ponuke az 8-stupnovy automat, takze je to asi mierny rozdiel oproti tej Octavii.
Pre porovnanie napriklad take Porsche 911 ma zrychlenie rychlejsie o dve desatiny sekundy na automate ako na manualnej prevodovke.
Pre porovnanie napriklad take Porsche 911 ma zrychlenie rychlejsie o dve desatiny sekundy na automate ako na manualnej prevodovke.
-
Kibo
Hardcore addict
bohuzial boli fakt 4st AT (len na tej koktafke to neregistrujem), donedavna dlho bolo 5st standard a teraz zacal boom 6st v strednom segmente, mercedes uz par rokov ponuka 7st vo vrcholnej triede
co sa tyka toho zrychlenia, to sa ani nedivim pri takych parametroch, tam uz je to o tom, ze stroj je presnejsi ako clovek, ale stale su to len tabulkove hodnoty
co sa tyka toho zrychlenia, to sa ani nedivim pri takych parametroch, tam uz je to o tom, ze stroj je presnejsi ako clovek, ale stale su to len tabulkove hodnoty
Ty asi zartujes... 65tis. km za 7 rokov? Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ? Ja najazdim za rok okolo 50tis. mil... Ak veris tym km tak si dost naivny. Precitaj si tento clanokmartinrozok napísal:niekde vyssie som spominal ze ma najazdene 65tisic tak ak Ti to pride vela...
http://auto.idnes.cz/zpoved-mechanika-s ... jetiny_fdv
Na blbcov obvykle nereagujem, ale tentoraz urobim vynimku.t0m4s3 napísal:Automat ti spravi spotrebu min. liter hore, o tom ziadna. Pohodlne to je mozno na dlhe cesty, po meste niet nad stary dobry manual. A k temehttp://www.skodaoctavia.cz/zajimavosti/Rekordmanka.htm
To co pises, je poriadna volovina, je vidiet, ze nemas dostatok skusenosti... Ale to sa ani necudujem. Na mojej byvalej Mazde 6 som mal spotrebu okolo 8 az 10l, samozrejme s automatom. Na moje odporucanie si ho zaobstaral moj znamy zo Slovenska s 2.0 t.j. mensim motorom obsahovo aj vykonovo. S manualom, spotrebu ma 10-12l. Dalsi priklad, porovnaj si spotrebu Yarisa s manualnou a automatickou prev. a uvidis malinky rozdiel v prospech automatu...
P.S. Viem, ze ti uz oci ziaria ako malemu decku, ako ma "napraskas" tak mi nedaj basu 1 den ale rovno tyzden. Good luck.
-
mirak2
Hardcore addict
ak na aute nahanas v lese (hm prozaikaLes napísal:Ty asi zartujes... 65tis. km za 7 rokov? Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ? Ja najazdim za rok okolo 50tis. mil... Ak veris tym km tak si dost naivny. Precitaj si tento clanok
http://auto.idnes.cz/zpoved-mechanika-s ... jetiny_fdv
Myslis si, ze ten, kto si kupi nove auto v plnej vybave s naftovym motorom a automatom nebude jazdit vela kvoli tomu, ze je vysoka cena benzinu? Nehovoriac uz o tom, ze taka octavia stala nova okolo miliona, to si asi student nemohol dovolit, ked nema na benzin... Na slovensku a v Cechach stacaju tachometre "o sto sest" a nikto s tym nic nerobi. To vam nevadi?
-
hojko
Site Admin
t0m4s3: Chodi, kludne ti spravim fotku jedneho cez den ak ta to potesi, chces???
mirak2: Su ludia, ktori auto vyuzivaju sviatocne na vikendovu navstevu rodiny alebo velky nakup, ktory spravia raz za tyzden. Ale su aj ludia, ktori denne spravia v pohode aj 300km den co den a vobec to nevnimaju. Urcite to nema nic spolocne s cenou benzinu ci nafty, aj ked je mozno pravda, ze keby sme tankovali liter za 20 korun, tak sa tie auta vyuziju castejsie. Niektorym ludom staci ale v pohode jazda autobusom a v lete na bicykli, pripadne investuju do skutra a jazdia tak velmi lacno. Sam mam suseda, ktory auto vytiahne raz tyzdenne, aj to aby ho prevetral len na cistom vzduchu, aby v nom nemal smrad. Neda sa povedat, ze by nemal na to, aby na nom chodil pravidelne do prace a z prace, po zenu do prace a z prace, ale je spokojny s autobusom a chodenim pesi. Poznam vsak aj ludi, ktori idu do 200 metrov vzdialeneho obchodu autom, hoci idu kupit jednu mineralku alebo jedno maslo.
Les: Dobre pises.
mirak2: Su ludia, ktori auto vyuzivaju sviatocne na vikendovu navstevu rodiny alebo velky nakup, ktory spravia raz za tyzden. Ale su aj ludia, ktori denne spravia v pohode aj 300km den co den a vobec to nevnimaju. Urcite to nema nic spolocne s cenou benzinu ci nafty, aj ked je mozno pravda, ze keby sme tankovali liter za 20 korun, tak sa tie auta vyuziju castejsie. Niektorym ludom staci ale v pohode jazda autobusom a v lete na bicykli, pripadne investuju do skutra a jazdia tak velmi lacno. Sam mam suseda, ktory auto vytiahne raz tyzdenne, aj to aby ho prevetral len na cistom vzduchu, aby v nom nemal smrad. Neda sa povedat, ze by nemal na to, aby na nom chodil pravidelne do prace a z prace, po zenu do prace a z prace, ale je spokojny s autobusom a chodenim pesi. Poznam vsak aj ludi, ktori idu do 200 metrov vzdialeneho obchodu autom, hoci idu kupit jednu mineralku alebo jedno maslo.
Les: Dobre pises.
A kto by mal ako? Urady? Policia? Dedo Jozef? Ved to je v zaujme kupujuceho, nie? Da sa to zistit, za par minut. Ale vacsina ludi si kupuje auto, lebo a im paci, nepozeraju na kilometre (az tak), takze im to je lautr-fuk.Les napísal: Na slovensku a v Cechach stacaju tachometre "o sto sest" a nikto s tym nic nerobi. To vam nevadi?
Takze v konecnom dosledku je len na autorovi temy a jeho rodinnych prislusnikoch, ci si vyberie automat, alebo manual.
-
martinrozok
Medium Expert
najprv si premysli co napises a potom pis...jasne je hore napisane je to je benzin 1,8T tak co splietas...a je to dost rozdiel pretoze dieslove octavky jazdili tam spat, tam spat vkuse.Les napísal:Auto v plnej vybave s automatom s naftovym motorom a najazdil za 7 rokov 65tis.km ?
chlapci ja neviem co vas napadlo sa tu bavit o stacani tachacov...jasne robi sa to, ale myslite, ze vsetci ludia na svete su take svine, ze stacaju tachometre? no ked chcete byt taky paranoidi tak myslite napriklad na to ze aj ta servisna knizka bude falosna, auto je urcite burane a kradnute a vlastne aj brzdove hadicky su preseknute...
ps:(otazka) myslite ze aj digi tachometre (na palub. pc) sa daju pretacat??
-
martinrozok
Medium Expert
no auto bez servisnej knizky by som tiez nikdy nekupil, ale 1. pretacanie sa tam i tak nezaznamenava, 2. myslim ze sfalsovat serv. knihu by pre cloveka, ktory si pretaca tachometer nebude hriech...v kazdom pripade taky ludia by mali dostat zasluzeny trest, pretoze ten kto na to doplati moze byt celkom obycajny clovek...